Adalet bakan yardımcılığına getirilen hakim Akın Gürlek'in şikayeti üzerine gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında açılan dava sonuçlandı ve her iki gazeteci de beraat etti. Gazeteciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiasına dayanarak başlatılan DİAYDER davasını haberleştirmişlerdi. Savcı, gazetecileri 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlamış, ancak mahkeme bu suçlamaları reddederek gazetecilerin beraatine karar verdi.
13 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

Adalet Bakanlığı, diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü olduğu gerekçesiyle görev alamadığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 'nefret ve ayrımcılık' suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünün gasp edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

İstanbul 2'nci bölge milletvekili adaylarından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Beşiktaş'ta karşı karşıya geldi. Soylu, seçim otobüsünden oyuncak fırlatırken, Şık yanına giderek elindeki kağıtları gösterdi ve Soylu'ya 'Yargılanacaksın' diye seslendi. Korumaların araya girmesiyle kısa süreli bir atışma yaşandı ve Soylu, Şık'a bakıp güldükten sonra oyuncak fırlatmaya devam etti.
8 Mayıs 2023

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir hastanenin acil servisinde beş kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Olayda iki sivil, bir polis, bir jandarma ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Bakırköy Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinden olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti ve 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul etti.
31 Ağustos 2024

İstanbul Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırı hakkında şüphelerini dile getiren gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlattı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan'ın yorumları nedeniyle Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, Arslan'ın sözlerinin 'talihsiz' olduğunu savunarak 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını duyurmuştu.
3 Ekim 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğradı. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Amedspor kalecisi Cantuğ Temel maç sırasında yaralandı ve maçtan önce otellerinde kalan Amedspor futbolcularına yönelik provokatif eylemler gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşanan olayların kendisini şaşırtmadığını, önceden problem çıkacağını öngördüğünü ve olayların 'üç-beş kendini bilmez' tarafından yapıldığını ifade etti.
6 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Ayşenur Arslan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın karşısında gerçekleşen bombalı araç saldırısı hakkında sorular sorduğu için terör propagandası yapmakla suçlandı. Arslan, saldırının detaylarını ve güvenlik güçlerinin müdahalesini sorguladı. Ancak, bu sorular nedeniyle sosyal medyada troller tarafından hedef alındı ve Terörle Mücadele bürosu tarafından sorgulandı. Arslan, medyada ve kamuoyunda kendisine destek verilmediğini belirtti.
30 Mayıs 2024

Gezi Parkı davasından dolayı tutuklu bulunan avukat ve TİP Milletvekili Can Atalay, milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ile TBMM Başkanlığı arasında yapılacak yazışmaların sonucuna göre netleşeceğini ifade etti. Tunç, Gezi davasının anayasal düzenle ilgili olduğunu ve dokunulmazlık kapsamı dışında kalan dosyalardan olduğunu belirtti.
7 Haziran 2023

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmaları sırasında silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda bir kişi yaralandı. Olayın detayları ve saldırının nedeni hakkında henüz fazla bilgi verilmedi. Yaralanan kişinin durumu ve saldırıyı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim