CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluştu. Bu görüşme, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. İki liderin buluşması yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve bu süreçte Özel'in Erdoğan ile olan görüşmesi de ele alındı. Özel, Erdoğan ile olan görüşmesinden sonra iyimser bir tutum sergileyerek, bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.
3 Mayıs 2024

Murat Sabuncu, Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta Saraçhane'de düzenlenen gösterilerdeki liderlik performansını eleştirdi. Özel'in, gösteri sonrası alandan hemen ayrılması ve yeterince etkili bir liderlik sergileyememesi eleştirilirken, Ekrem İmamoğlu'nun da olaylarda beklenmedik bir tavır sergilediği belirtildi. Ayrıca, Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'de demokratik bir zeminin oluşturulması gerektiğini vurgulayacağı ve CHP'nin parlamenter sisteme dönüş konusundaki ısrarının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu ifade edildi.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erikli Baba Cemevi'nde düzenlenen aşure günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kürtler ve Alevilerin eşit hissetmedikleri sürece eşit olmayacaklarını belirtti. Özel, Alevilerin ve Kürtlerin ayrımcılığa uğramadıklarını hissettikleri güne kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Alevilerin eşitliği için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
21 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Mezopotamya Ajansı'na verdiği röportajda, Yeşil Sol Parti'nin parlamentoda kilit bir güç olacağını ancak bunu pazarlık unsuru olarak kullanmayacaklarını belirtti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabalarını değerli bulduğunu ancak bu durumun sonsuz bir kredi anlamına gelmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' başlıklı videosunu değerlendiren Önder, Kürt sorununun çözümü için müzakere edilmesi gerektiğini ve demokratik bir dönüşümün önemini vurguladı. Ayrıca, yeni iktidarın Kürt sorununun çözümüne katkı sunması gerektiğini ve çözümün olmaması durumunda bu sorunun 'çözmeyeni çözen' bir mesele haline geleceğini dile getirdi.
19 Nisan 2023

Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki ilişkiyi kendi aleyhine bir ittifak olarak gördüğünü ve bu nedenle Özel'in siyasi olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen yaşlı generallerin affedilmesi gerektiğini, bu adımın Türkiye'de siyasi yumuşama sağlayacağını öne sürüyor. Selvi, ayrıca Gezi Parkı olaylarından mahkum olanların yeniden yargılanması gerektiğini, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını olumlu yönde etkileyeceğini savunuyor.
13 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

Gazeteci Enver Aysever, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine dava açtığını duyurdu. Aysever, Özel'i 'Erdoğan'laşıyor' diyerek eleştirdi ve dava açılmasını tuhaf bulduğunu belirtti. Aysever, davanın YouTube'daki yorumları ve alaycı ifadeleri nedeniyle açıldığını tahmin ettiğini söyledi. Ayrıca, Özel'in yayın durdurma talebinde bulunduğunu ancak hakimin bu talebi reddettiğini ifade etti.
15 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarını Şanlıurfa'da değerlendirdi. Bahçeli, Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması gerektiğini belirtmişti. Bu açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM Parti'den destek geldi. Yavaş, bu gelişmelerin şaşırtıcı olduğunu ve toplumun bu durumu değerlendireceğini ifade etti.
23 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın desteği ve onayıyla geliştirilecek bir alternatifin seçimi kazanabileceğini belirtti. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Özel, Hatay'da yapılan beş anketin sonuçlarına dayanarak, Savaş'ın desteğiyle bir alternatif geliştirilmesi gerektiğini ve bunun Hatay ittifakı kurularak cumhur ittifakının adayının şansının azaltılacağını ifade etti.
19 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısı sonrası DEM Parti ile ilgili bir soruya A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un cevap vermesini isteyerek yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile tokalaşmasının ardından yeni bir döneme girildiğini ve barışın sağlanması gerektiğini belirtmişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise onurlu barış için müzakereye hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarına destek vererek Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasını istedi.
9 Ekim 2024

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Ankara'nın Abdullah Öcalan ile görüşmesinde bir sakınca görmediğini ifade etti. Metiner, Öcalan'ın PYD'ye yönelik eleştirilerinin faydalı olabileceğini belirtti. Ayrıca, PKK'nın silah bırakması konusunda Öcalan'ın etkili olamayacağını düşündüğünü söyledi. Metiner, devletin yeni bir dil oluşturması gerektiğini ve DEM Parti'nin şiddet karşıtı bir siyaset izlemesi gerektiğini vurguladı.
13 Ekim 2024

Ahmet Hakan, yazısında Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak gösterdiği performansı ele alıyor. Özel'in doğru mesajlar vermesi, normalleşme sürecine vurgu yapması, belediyelerdeki akraba atamalarına karşı tutumu ve dikkat çekme becerisi gibi özelliklerini öne çıkararak onun sadece bir genel başkan olmaktan çıkıp bir lider haline geldiğini ifade ediyor. Hakan, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı veya CHP içindeki diğer potansiyel gerilimlerle ilgilenmediğini belirtiyor.
11 Mayıs 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması yönündeki çağrısına destek verdi. Hatimoğulları, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ve barış için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, terörün sona erdiğini ve örgütün lağvedildiğini duyurması için Öcalan'ın konuşmasını istemişti. DEM Parti, onurlu bir barış ve demokratik bir cumhuriyet için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
22 Ekim 2024
İşaretlediklerim