CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyaret etmesiyle başlayan süreci değerlendirdi. Erdoğan, Özel'in ziyaretinin Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatma potansiyeline işaret etti ve kendi iade ziyaretini yapacağını belirtti. Ancak, Özel'in bu görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapmaması, sürecin belirsizliğini korudu. Erdoğan, inisiyatifin kendisinde olduğunu vurgulayarak, siyasi süreçlerde liderlik rolünü ön plana çıkardı.
9 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti. Özel, Dilruba'yı 9 Eylül'de Ankara'da düzenlenecek CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümü törenlerine ve akşamki konsere davet etti. Dilruba, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Özel, Dilruba'nın tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirterek, herkesin düşüncelerini açıklama hakkı olduğunu vurguladı.
29 Ağustos 2024

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Perinçek, Bahçeli'nin bu açıklamalarını pervasızlık ve cüretkarlık olarak nitelendirdi ve bu tür söylemlerin PKK'ya cesaret kazandırdığını savundu. Bahçeli'nin açıklamaları, Türkiye'de terörle mücadele ve barış süreci konularında tartışmalara yol açtı.
22 Ekim 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in seçim sonrası yeni bir siyasi üslup oluşturduğunu ve diyalog siyasetini ön plana çıkardığını belirtiyor. Ancak Selvi, Özel'in zaman zaman gereksiz çıkışlar yaparak güveni sarstığını ve normalleşme sürecine zarar verdiğini savunuyor. Özellikle, Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ağır eleştirilerinin, AK Parti içinde fitne yaratma amacı taşıdığını iddia ediyor.
23 Mayıs 2024

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

CHP'li Özgür Özel'in Meclis ofisinde çekilmiş bir fotoğraf sosyal medyada dolaşıma girdi. Fotoğrafta Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve Atatürk'e hakaret içeren tweetler atmış Taha Hüseyin Karagöz ile görülüyor. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları biri olarak açıkladı ve ziyaretin sadece bir nikah davetiyesi vermek için olduğunu belirtti. Can Ataklı ise bu durumu bir 'danışman faciası' olarak nitelendirerek, Özel'in böyle bir kişiyi bilerek kabul etmeyeceğini öne sürdü.
9 Mayıs 2024

Sanatçı Mustafa Sandal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay'da bir dernekte atkı dokumasını eleştirdi. Sandal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'in bu hareketini Türkiye'nin mevcut durumuna uygun bulmadığını belirtti. CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Sandal'a, Özel'in ziyaret ettiği derneğin teşekkür mesajını alıntılayarak yanıt verdi. Dernek, depremzedelerle dayanışma amacıyla kurulan dokuma atölyesinin önemine vurgu yaptı.
9 Ekim 2024

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

MHP, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine gelen eleştirileri FETÖ ve teröre bağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’in davranışını eleştirerek, devletin polisinin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Özel’in eleştirilerine sert yanıt vererek, CHP’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. CHP, Bahçeli’nin elini öpen özel harekat başkanının emekli edilmesini talep etti.
16 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek yıl kasım ayına kadar erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, mevcut hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirerek, halkın yoksulluk, işsizlik ve mutsuzluk içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması durumunda bir kez daha aday olabileceğini, aksi takdirde bir daha aday olamayacağını vurguladı. Özel, CHP'nin iktidara hazır olduğunu ve halkın desteğini aldığını ifade etti.
7 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaptığı konuşmada, CHP'nin iktidara gelmesi halinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmayı hedeflediklerini belirtti. Özel, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyeceklerini ve bu sayede Türkiye'nin ekonomik olarak güçleneceğini ifade etti. Ayrıca, gelecek yerel seçimlerde ve genel seçimlerde yüksek oy oranları hedeflediklerini vurguladı.
16 Eylül 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC'de düzenlenen Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı ve Türkiye'deki normalleşme sürecinin Kıbrıs'ı da kapsaması gerektiğini belirtti. Özel, Kıbrıs'taki tüm siyasi partilerle görüşmeler yaptığını ve Türkiye'deki tüm siyasi partilerin de bu meseleyi sahiplenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Kıbrıs'a 'abi, ana vatan yavru vatan' söylemiyle değil, dost ve kardeş bir ülke olarak yaklaşması gerektiğini ifade etti. Özel, Türkiye'nin Kıbrıs büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na da sitemde bulunarak, kendilerini karşılamadığı için rahatsızlıklarını Dışişleri Bakanlığı'na bildireceklerini söyledi.
20 Temmuz 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

AKP'nin hukuk anlayışı ve siyasi ittifak arayışları tartışılıyor. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin ittifak önerilerine karşı çıkarak, 'Kimse bize ittifak önermesin' dedi. Kulislerde, Gezi hükümlüleri ve Osman Kavala gibi konularda adımlar atılabileceği iddia ediliyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Erdoğan'ın hem iç hem de dış politikada zayıfladığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim