İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

Millet İttifakı'nın en büyük iki partisi olan CHP ve İYİ Parti arasında, adaylık konusunda başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda çalışmalar yürüttüğü ve kampanya afişleri hazırlandığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adaylık için destek gördüğü ifade ediliyor. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını düşünüyor ve aday belirleme yönteminin önemine vurgu yapıyor. İttifakın geleceği ve aday belirleme yöntemi konusunda 13 Şubat'ta yapılacak toplantı kritik önem taşıyor. Sosyal medyada ve CHP Genel Merkezi önünde yaşanan tartışmalar ve protestolar, ittifak içindeki gerilimi artırıyor.
4 Şubat 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, genel merkez önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akşener'in bu hamlesini 'seçimi kaybetmeyi önleme hamlesi' olarak değerlendirdi. Tatlıoğlu ayrıca, Akşener'in altılı masa toplantısında ortak aday konusunda imzaladığı bildiride bir sorun olmadığını, sorunun adayda olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, CHP ile birlikte Meclis'te 301 milletvekili çoğunluğunu elde edeceklerini ve bu sayede başbakan olabileceğini belirtti. Millet İttifakı'nın altı partiden oluştuğunu ve DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin CHP listelerinden seçime gireceğini ifade etti. Akşener, 301 milletvekili sayısını geçtiklerinde iktidarın kazanılacağını ve AK Parti ile birlikte parlamenter sisteme hızla geçileceğini öne sürdü.
9 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim