İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Karabük'ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak şarkıcı Hakan Peker'i açıkladı. Peker, kürsüye 'milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı' diye çağrıldı.
11 Ekim 2023

İYİ Parti, milletvekili aday listesini açıkladı. Listede, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana'dan, eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu İstanbul'dan ve eski futbolcu Gökhan Zan Hatay'dan aday gösterildi. Parti, Uğur Poyraz, Ümit Özlale, Turhan Çömez gibi öne çıkan isimleri de aday listesinde üst sıralara yerleştirdi. İYİ Parti, dokuz ilde ise aday göstermeyerek bu illerde CHP adaylarını destekleme kararı aldı.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Ankara milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini Twitter üzerinden duyurdu. 2019 yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi meclis üyeliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Beker, 2023 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili seçilmişti. Beker, istifa kararını, İYİ Parti çatısı altında Ankaralılar ve Türk Milleti'ne katkı sağlayamayacağını düşündüğü için aldığını belirtti. Bu istifa, İYİ Parti'den kısa süre önce gerçekleşen diğer istifaların ardından geldi.
16 Kasım 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda alınan sonuçların ardından, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtti. Özdağ, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a verilen oyların büyük bir kısmının ve hatta bazı Erdoğan seçmenlerinin de Kılıçdaroğlu'na kayacağını öngördü. Ayrıca, seçmenin moralinin yüksek olduğunu ve sandığa katılımın çok olacağını ifade etti. Özdağ, Türkiye'nin güvenliği için yürütmede yer alacaklarını ve Kılıçdaroğlu kazanırsa Anadolu Kalesi Projesi'ni uygulayacaklarını söyledi.
27 Mayıs 2023

6 Aralık 2022'de TBMM'de çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğramış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Işık, olay sonrasında özür dilemeyeceğini belirtmiş, ancak üzgün olduğunu ifade etmişti. Son gelişme olarak Işık, AKP tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmedi.
10 Nisan 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

AKP'li Savcı Sayan, Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine istifa ettiğini belirterek, İzmir 1'inci bölge 6'ıncı sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. AKP'nin 2018 genel seçimlerinde İzmir 1'inci bölgeden dört milletvekili çıkarmış olması, Sayan'ın seçilme ihtimalini düşük kılıyor.
9 Nisan 2023

DEVA Partisi üyesi Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara milletvekili adayı olarak gösterildiğinde, AKP dönemindeki Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanı olarak görev yapması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eleştirilerin önyargılardan kaynaklandığını savundu. Ergin ise Gezi olayları sırasında AKP politikalarıyla ters düştüğünü, Ergenekon soruşturmalarının başlamasından önce Adalet Bakanı olduğunu ve Fethullah Gülen ile sınırlı bir temasının geçmişte olduğunu belirtti. Ayrıca, kendisine yönelik tepkileri saygıyla karşıladığını ve siyasi birlikteliği etkilemeye çalışan çevreler olduğunu ifade etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5 oy alan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi, ittifakın dağıldığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklarken, Zafer Partisi henüz kararını açıklamadı. Oğan'ın, Erdoğan ile ilk turdan önce de görüştüğü ve bu görüşmelere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan habersiz gittiği belirtildi. Ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in görüşmelerde kolaylaştırıcı rol oynadığı iddia ediliyor.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda elenen ata ittifakının adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kritik bir figür haline geldi. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra gazeteci Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Oğan ile yolların ayrılmasının mümkün olduğunu söylediğini iddia etti. Oğan ise Sözcü gazetesine verdiği demeçte, Özdağ ile süreci istişareyle götürdüklerini, farklı düşünseler bile istişare ettiklerini ve aralarında sıkıntı olmadığını, ancak kararlarının aynı olmak zorunda olmadığını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu ve karanlıkta kalan hiçbir şeyin kalmayacağını ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı.
11 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması sonrasında, yüzde 5 oy alan ata ittifakının adayı Sinan Oğan'ın desteğinin önemi arttı. Oğan, destek karşılığında cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık talep ediyor. CNN Türk'te konuşan Binali Yıldırım, Oğan'ın bu taleplerine ve tavrına dair eleştirilerde bulunarak, seçmenin oylarının pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ve cumhur ittifakının menfaat odaklı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Yıldırım'ın bir videonun sesini duyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoda olduğunu zannetmesi dikkat çekti.
18 Mayıs 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan üst komisyon, milletvekili listelerini büyük ölçüde tamamladı ve bakanların hangi illerden aday gösterileceği netleşmek üzere. Bazı bakanlar, milletvekili adayı olmamak için Erdoğan'dan izin istedi, ancak Erdoğan'ın tüm bakanların aday olmalarını istediği ve izin taleplerini reddettiği belirtiliyor.
6 Nisan 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, GAİN'de katıldığı bir programda, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi halinde YSK'ya resmi başvuru yapması durumunda İnce'ye atılan oyların geçersiz sayılacağını belirtti. Ağırdır, İnce'nin oylarının tamamının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gitmeyeceğini, ancak bu durumun Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanma ihtimalini artırdığını ifade etti. Ayrıca, seçimin ilk turda sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğunu ve KONDA'nın seçim anket sonuçlarını da değerlendirdi.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim