Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merak konusu olmuştu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan'ın bu kararını memnuniyetle karşıladığını ve Oğan'ın vurguladığı konularla AKP'nin benzer görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Yıldırım, özellikle Türkiye'nin üniter yapısı ve bağımsız bütünlüğü gibi konularda aynı görüşte olduklarını belirtti.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şarkıcı Mustafa Sandal'ın Beşiktaş belediye başkanı adaylığı için nabız yokladığını ancak yanıt alamadığını ifade etti. Akşener, CHP ile ittifakın bittiğini ve yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini belirtti. Ayrıca, AKP ve CHP'nin bundan sonra rakip olduğunu söyledi.
22 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA ve Gelecek Partisi'nin sığınmacılar ve kayyım konularındaki itirazları nedeniyle ikinci tur seçim kararını erteledi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na sunduğu mutabakat metninde sığınmacıların zorla geri gönderilmesini ve kayyım uygulamasının devamını talep ediyor. İttifak içindeki DEVA ve Gelecek Partisi ise bu şartların uluslararası hukuka ve insan haklarına uygun olmasını savunuyor. Görüşmelerin olumlu devam ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay'dan dönüşünün beklendiği belirtiliyor.
23 Mayıs 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine maruz kalıyor. Anketlerde şans tanınmazken, İnce yüzde 30'luk bir oy potansiyeli olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Babala TV'de katıldığı programda, Erdoğan'ın ve Millet İttifakı'nın kazanmasından korktuğunu, 'beşli çete' ve akraba atamaları gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, eski AKP'li bir adayın Memleket Partisi listelerinden seçime girmesi ve vergi kaçırma iddiaları hakkında da konuştu.
17 Nisan 2023

AKP, mevcut kabinedeki bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 kabine üyesinin farklı illerden aday olacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanlar birinci sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu hamlesiyle özellikle deprem bölgelerindeki kaybolan desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.
9 Nisan 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde, AKP'nin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu kurumlarının imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yaptığı ve camilerde mitingler düzenlediği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bakanların aday olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönündeki başvuruları, bakanların kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlar, seçim çalışmalarında bakanlık imkanlarını ve TOGG araçlarını kullandıkları, bazı araçların plakalarının sigorta kayıtlarında farklı araçlara ait olduğu görüldü.
23 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

AKP döneminde İçişleri Bakanlığı yapmış olan İdris Naim Şahin, İYİ Parti'den Ordu 1'inci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ancak Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, İYİ Parti Ordu'da yüzde 9,85 oy alarak Meclis'e giremedi. Şahin, MHP'li en yakın rakibinin yaklaşık 3 puan gerisinde kaldı. Bu durum, İYİ Parti'nin eski İzmir milletvekili Aytun Çıray tarafından memnuniyetle karşılandı ve Twitter üzerinden Ordululara teşekkür ettiğini belirtti.
15 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

16 Mart'ta sona eren süreçte, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları beklenenden düşük kaldı. Özellikle yargı bürokrasisinden AKP ile iletişime geçen birçok ismin istifa etmemesi parti içinde şaşkınlık yarattı. AKP'ye adaylık için başvuranların sayısı 4 bine yaklaşırken, bürokrasiden gelen başvuru sayısı 200'ü geçti. İstifa eden bazı önemli isimler arasında valiler, belediye başkanları ve bakanlık müdürleri bulunuyor.
18 Mart 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Türkiye'de pahalılık olduğunu kabul etti ancak ekonomik bir krizin bulunmadığını ifade etti. Bozdağ, muhalefetin ekonomi üzerinden halkı korkuttuğunu ve Türkiye'nin ekonomisine zarar verdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin dış etkenlere karşı dirençli olduğunu ve yalanlarla bu direncin bozulamayacağını belirtti.
26 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart 2021'de feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için Danıştay'da açılan dava reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, karara yapılan temyiz başvurularını oy çokluğuyla reddederek kararı hukuka uygun buldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu karara Twitter üzerinden sert bir dille tepki gösterdi ve kadınlara yönelik Erdoğan'ın geçmişteki sözlerini eleştirdi.
2 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023
İşaretlediklerim