Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na (KCDP) açılan kapatma davasının üçüncü duruşmasında, erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadınların yakınları ve şiddet mağdurları tanık olarak yer aldı. Tanıklar, devletten yeterli desteği alamadıklarını, ancak platformun kendilerine destek olduğunu belirtti. Davanın görüldüğü mahkemede, çeşitli ülkelerin konsolosluk temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından avukatlar da hazır bulundu. Platform, 2010 yılında Münevver Karabulut cinayeti sonrası kurulmuş ve kadın cinayetleri davalarını takip etmekte, ailelerle dayanışma içinde olmakta ve kadınlara yönelik hak ihlallerine karşı kampanyalar düzenlemektedir.
5 Nisan 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

BBC Dünya Servisi'nin bir yıllık araştırması sonucunda, makak maymunlarına işkence edilerek öldürülmesi görüntülerini satan bir çete tespit edildi. Çete, YouTube'dan başlayarak faaliyetlerini Telegram'a taşıdı. Çetenin müşterileri arasında ABD ve Britanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yüzlerce kişi bulunuyor. Şu ana kadar küresel çapta en az 20 kişi soruşturma altında, Endonezya polisi iki zanlıyı tutukladı ve ABD'de üç ana hedef üzerinde soruşturma yürütülüyor.
20 Haziran 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisi'nin kongresine düzenlenen bombalı saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün verilerine göre, 2023'ün ilk altı ayında terör saldırıları 2022'ye göre yüzde 79 arttı. Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.
31 Temmuz 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

17 Mart'tan bu yana Türkiye genelinde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda altı kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru da bulunuyor. Olaylarla ilgili aralarında muhtar adaylarının da olduğu 26 şüpheli gözaltına alındı, ikisi tutuklandı. Bu tür olaylar her sene yaşanmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır.
1 Nisan 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Brezilya'nın Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia eyaletlerinde polis, uyuşturucu çetelerine karşı baskınlar düzenledi. Rio de Janeiro'da çıkan çatışmada 10 kişi öldü, aralarında bir çete liderinin de bulunduğu belirtildi. Sao Paulo'da beş gün süren Kalkan Operasyonu'nda 16 kişi, Bahia eyaletinde ise 19 şüpheli öldü. Operasyonlar sonucunda 58 kişi gözaltına alındı ve 385 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
3 Ağustos 2023

Libya'nın başkenti Trablus'ta iki gün süren çatışmalarda 27 kişi hayatını kaybetti, 106 kişi yaralandı. Çatışmalar, Libya Başkanlık Konseyi'ne bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi 'Rada' ile Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı '444 Tugayı' arasında başladı. Çatışmaların sebebi resmi olarak açıklanmazken, Libya basınında çatışmanın fitilini Rada'nın 444 Tugayı komutanı Mahmud Hamza'yı alıkoymasının ateşlediği belirtildi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti, çatışmalarda ateşkes ilan edildiğini duyurdu.
16 Ağustos 2023

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

Üst düzey polis memuru David Carrick, 24'ü tecavüz olmak üzere toplam 49 suçlamayı kabul ederek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2003 ve 2020 yılları arasında işlediği suçlar, çoğunlukla Hertfordshire bölgesinde gerçekleşti. Carrick, kurbanlarını korkutmak için polis görevini kötüye kullandığını itiraf etti ve bazı kurbanlarla çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları üzerinden tanıştı.
7 Şubat 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen kişilere yönelik yasal işlemler gerçekleştirdi. Toplamda 31 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 9'u tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili sosyal medya hesapları ve kripto varlık cüzdan adresleri ile ilgili işlemler yapıldı.
9 Şubat 2023

Uganda'nın başkenti Kampala'da, 'Freedom City' adlı alışveriş merkezinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları sırasında izdiham meydana geldi. Müzik gösterisi sırasında sunucunun havai fişek gösterisine dikkat çekmesiyle katılımcılar dışarıya yönlendirildi ve bu sırada izdiham çıktı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Güvenlik güçleri olayla ilgili ihmal olup olmadığını araştırıyor.
1 Ocak 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim