İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversite öğrencilerine hizmet veren yurtlarına başvurular başladı. Bu yıl 5 bin 191 yatak kapasitesiyle hizmet verecek yurtlara online olarak başvurulabilecek. Başvurular için belirlenen süre yedi gün olacak ve başvuru sonuçları aynı web sitesinden duyurulacak. Yurtlarda sabah ve akşam yemeği imkanı olacak ve bu yılki ücretin kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1300 lira olması planlanıyor.
21 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu nedeniyle İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, YÖK ve üniversitelere, üniversite öğrencilerinin oy kullanma haklarını kolaylaştırmak için 28 Mayıs'ta yapılacak sınavların ertelenmesi veya çevrimiçi yapılması çağrısında bulundu. Zorlu, öğrencilerin ekonomik sıkıntılar ve sınavların çakışması nedeniyle oy kullanacakları şehirlere gitmekte zorlanabileceklerini belirtti. Ayrıca üniversitelerin 19 Mayıs'a kadar gerekli düzenlemeleri yapmalarını istedi.
17 Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soru kitapçıklarının hazırlandığı kapalı matbaa merkezinde çalışan 110 ÖSYM personeli, 45 gün süren dış dünyayla iletişim kesintisinin ardından ailelerine kavuştu. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan ve hiçbir pencerenin olmadığı, Faraday kafesi ve jammer sistemiyle korunan bir ortamda çalışan personel, tüm temel ihtiyaçlarını merkezde karşıladı. YKS'nin son oturumu olan YDT'nin tamamlanmasıyla personel, merkezden çıkarak duygusal anlar yaşadıkları aileleriyle buluştu.
19 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili kurumları, bir ay önce 'yüz yüze eğitime hazırız' açıklaması yapanları şimdi de açıklama yapmaya çağırdı. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler ve siyasiler bu karara itiraz ederken, öğrencilerin uzaktan eğitimi takip etme imkanlarının kısıtlı olduğu belirtiliyor.
30 Mart 2023

İstanbul Üniversitesi, Beyazıt kampüsünü halka açma uygulaması sonrasında yaşanan güvenlik endişeleri üzerine yeni kısıtlamalar getirdi. Öğrenciler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Taylan Yıldız'ın sosyal medyada paylaştığı güvenlik sorunlarına dikkat çekmesinin ardından, üniversite ziyaret saatlerini 13:00-16:00 arasına sınırladı, randevu sistemi getirdi ve ziyaretçilere sadece bahçeye giriş izni verileceğini duyurdu. Ayrıca, güvenlik görevlileri ziyaretçilere müdahale edebilecek ve piknik gibi aktiviteler yasaklanacak.
14 Şubat 2024

İstanbul'da yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu arttı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde, sabah saat 08.30 civarında trafik yoğunluğu yüzde 62'lere kadar çıktı. Özellikle D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğunluk yaşandı. Okulların bulunduğu bölgelerdeki ara sokaklar ve caddelerde de servis araçlarının yanı sıra ailelerin çocuklarını kendi araçlarıyla getirmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.
11 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 'Genç Üniversiteli Desteği' projesi kapsamında üniversite öğrencilerine geri ödemesiz olarak verdiği 6 bin liralık eğitim desteğini 7 bin 500 liraya çıkardı. Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 20 Ekim tarihine kadar İBB'nin 'İstanbul Senin' mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilirler. Başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul'da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor.
9 Ekim 2023

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrikli scooter kullanımını düzenlemek amacıyla bir eylem planı açıkladı. Plan kapsamında İstanbul'un çeşitli yerlerine 1500 park alanı kurulacak ve kullanıcılar bu alanlara bıraktıkları scooterlar için açılış ücreti ödemeyecekler. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde hız sınırlaması getirilecek ve hassas bölgelerde bu sınır saatte 12,5 km olacak. Kullanıcılar için eğitim şartı getirilecek ve operatörler düzenli olarak eğitim çalışmaları yapacak. İstanbulKart ile entegrasyon sağlanacak ve ilçelerde e-scooter komisyonları kurulacak.
3 Nisan 2023

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınav, Türkiye'nin 81 ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve bu yıl ilk kez Hırvatistan'da yapılacak. TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
7 Haziran 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrasında genel kanı, sınavın çok zor olmadığı yönünde. Fen Bilimleri testinin belirleyici olacağı düşünülüyor. Sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının artırılması gerektiği vurgulanıyor, aksi takdirde birçok başarılı öğrencinin istedikleri okullara yerleşemeyeceği belirtiliyor. Ayrıca, Anadolu liseleri ve yabancı kolejlerin ortaokul bölümlerinin yeniden açılması gerektiği savunuluyor.
3 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla şehirdeki toplu ulaşım ağlarında kısıtlamalar getirileceğini açıkladı. Bu kısıtlamalar, karayolu trafiğine ve deniz ile raylı sistem ulaşım ağlarına uygulanacak. Karayolu trafiğine yönelik kısıtlamalar saat 04.00'te, deniz ve raylı sistemlerdeki kısıtlamalar ise 05.30 itibariyle başlayacak. Valilik, bu önlemlerin şehrin huzur ve güvenliğini korumak amacıyla alındığını belirtti.
30 Nisan 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

ÖSYM, 2023 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınav başvurularının 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Ayrıca, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden veya deprem sonrası başka yerlere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacağı duyuruldu.
8 Mart 2023
İşaretlediklerim