Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre sağlayacak. Bu karar, bir engelli öğrencinin Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurması ve KDK'nın ÖSYM'ye tavsiyede bulunması sonucu alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) daha önce engelli öğrencilere ek süre verilmesini kararlaştırmış, ancak uygulama 2024-2025 eğitim öğretim yılına kadar ertelenmişti.
12 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, bayram ve eğitim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeniyle ağır tonajlı araçlara kısıtlama getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın 'Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı' gereğince alınan karara göre, 14 Haziran 2024 Cuma saat 06:00’dan 16 Haziran 2024 Pazar saat 05:00’e kadar ağır tonajlı araçların şehirden çıkışlarına kısıtlama uygulanacak. Bozulabilir gıdalar, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan araçlar bu kısıtlamadan muaf tutulacak.
13 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüslerde İstanbul Kart ile ödeme yapılabilmesi için bir projeyi hayata geçirdi. Pilot uygulama olarak Arnavutköy'de başlatılan bu sistem, minibüs yolcularının da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilmesini sağlayacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, projenin İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattığını ve kısa sürede İstanbul geneline yayılmasının beklendiğini belirtti. Proje, minibüslerin diğer toplu taşıma araçlarıyla tam entegre olmasını ve toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de uygulanmasını sağlayacak.
2 Mart 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS'nin yapılacağını açıkladı. Daha önce bu bölgelerde sınavların yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yeni incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime devam etme kararı sonrasında, bu dört ilde sınavların tekrar düzenlenmesine karar verildi. Ersoy, bölgedeki öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara girebilmeleri için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.
30 Mart 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, minibüslerin elektronik bilet sistemine dahil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, otobüs, metro, metrobüs, vapur, tramvay gibi birçok ulaşım aracında kartla para ödenirken minibüslerde nakit kullanımı sona erecek.
27 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Sonuçlara, bakanlığın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.
24 Temmuz 2023

Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle 10-12 Nisan tarihleri arasında dokuz günlük bir tatil ilan edildi. Bu süre zarfında, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bayram tatilini fırsat bilerek seyahat etmek isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak.
4 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği demeçte, Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) ikinci dönem konularının yer almayacağını belirtti. Bakan Özer, öğrencilerin zor bir dönemden geçtiğini ve bu nedenle sınavda onları çok zorlamayacaklarını ifade etti. Ayrıca, depremzede öğrencilere sınavlara hazırlanmaları için İskenderun'a gelen 'Karadeniz Lifeship Rauf Bey' gemisinin tahsis edildiğini duyurdu.
8 Nisan 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) toplam 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. Sınavın birinci oturumu olan TYT'ye bu adayların tamamı, ikinci oturumu AYT'ye 1 milyon 983 bin 766 aday, üçüncü oturumu YDT'ye ise toplam 228 bin 814 aday katılacak. Başvuran adayların 1 milyon 580 bin 984'ü kadın, 1 milyon 455 bin 961'i erkek olup, en genç aday 15, en yaşlı aday ise 85 yaşında. Adayların büyük bir kısmı 17-23 yaş aralığında olup, 50 yaş ve üzeri aday sayısı 26 bin 331.
12 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbul'dan bina güvenliği ile ilgili binlerce başvuru aldıklarını duyurdu. İBB, başvurulara cevap vereceğini ve bina güvenliği taramalarının ücretsiz yapılacağını belirtti. Şimdiye kadar 100 binden fazla bina ziyaret edilmiş, ancak sadece 30 bini inceleme için izin vermiş. Tut, bu işlemin bilgilendirme amaçlı olduğunu ve riskli yapılar için güçlendirme süreçlerine başvurulabileceğini ifade etti.
12 Şubat 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran'da düzenlenecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 26 Şubat'a kadar üç milyonun üzerinde aday başvurdu. Geç başvurular 5-7 Mart tarihleri arasında alınacak ve bu başvurular için ücret yüzde 50 daha fazla olacak. Geçen sene YKS'ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu. Aday sayısının netleşmesi için geç başvuruların tamamlanması bekleniyor.
1 Mart 2024
İşaretlediklerim