Oyuncu Melissa Barrera, Instagram hesabından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları eleştiren bir mesaj paylaştıktan sonra 'Çığlık 7' filminin yapım şirketi Spyglass tarafından kadrodan çıkarıldı. Barrera'nın bu durumu eleştiren mesajı, Gazze'ye yapılan muameleyi toplama kampına benzetiyor ve soykırım ile etnik temizlik iddialarını gündeme getiriyor. Film eleştirmeni Zoe Rose Bryant ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Mick Wallace gibi isimler Barrera'ya destek verirken, 'Stranger Things' dizisinin oyuncusu Grace Van Dien Spyglass filmlerini boykot çağrısında bulundu.
25 Kasım 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

ABD'li oyuncu ve film yapımcısı Angelina Jolie, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi ve yardım çağrısı yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Jolie, Gazze'deki sivil halkın bombalanmasının masum hayatları haklı gösteremeyeceğini belirtti. 20 yıldır mültecilerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Jolie, Gazze'deki durumun acil bir ateşkes gerektirdiğini ve sivil kayıpları önlemek için her şeyin yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tıbbi yardım çalışmalarına bağışta bulunduğunu ve Sınır Tanımayan Doktorlar'ın çalışmalarını desteklediğini belirtti.
29 Ekim 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

Zack Snyder tarafından yaratılan ve başlangıçta 'Star Wars' evreni için tasarlanan ancak daha sonra bağımsız bir proje haline gelen yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon: Part One: A Child of Fire'ın fragmanı yayınlandı. Film, isyancılar ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor ve 22 Aralık 2023'te Netflix'te yayınlanacak. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins gibi ünlü isimler yer alıyor ve film, Snyder'ın Netflix için yarattığı 'Army of the Dead' serisiyle aynı sinematik evreni paylaşıyor.
13 Kasım 2023

Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Ridley Scott'ın yönettiği ve 2000 yılında gösterime giren 'Gladyatör' filminin devamında rol almasa da kendisine yöneltilen sorular nedeniyle ödeme almayı hak ettiğini esprili bir dille ifade etti. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde basın toplantısına katılan Crowe, devam filminde yer almadığını ve 'o dünyada ölü olduğunu' belirtti. Ayrıca, Scott'a güvendiğini ve devam filminin başarılı olacağını umduğunu söyledi.
2 Temmuz 2023

'Ölümlü Dünya 2' filmi, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 400 bin seyirci sayısını geçerek, 'Bergen' filminden bu yana en yüksek açılış yapan yerli film oldu. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimlerin paylaştığı film, Mermer ailesinin maceralarını konu alıyor. Film, ilk gününde 110 bin seyirci çekerek 'Bergen' filminden bu yana en yüksek cuma başlangıcını gerçekleştirdi ve ilk filmin cuma gişesini yüzde 300'den fazla artırdı.
4 Aralık 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk gününde 20 bin seyirci tarafından izlendi. Bu, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışı oldu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarıştı ve Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında dört yerli yapım dahil olmak üzere beş yeni film vizyona girdi. Özcan Alper'in yazıp yönettiği 'Karanlık Gece', toplumsal öfke ve linç kültürünü ele alıyor ve gazeteci Nuh Köklü'ye adanmıştır. Ümit Ünal'ın senaryosunu yazdığı 'Oregon', 80'lerin toplumsal yaşamını ve günümüze dair detayları içeriyor. Güney Kore yapımı 'Kuralsızlar', gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunuyor. 'Büyük Macera: Hazine Peşinde', mahallelerine sahip çıkmak için mücadele eden dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. 'Elif ve Arkadaşları: Kapadokya' ise haftanın animasyon filmi olarak çocukları Kapadokya'da bir maceraya davet ediyor.
28 Nisan 2023

TME Films, 2024 yılında Türkiye'de vizyona girecek olan dünya yapımlarının listesini ve gösterim tarihlerini duyurdu. Listede, Marvel Evreni'nden 'Madame Web', 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Hayalet Avcıları: Ürperti', 'Mickey 17', 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk', 'Challengers', 'Horrorscope', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', 'Garfield', 'The Watchers', 'Bad Boys 4', 'Twisters', 'Harold and The Purple Crayon', 'Avcı Kraven', 'Venom 3', 'Alto Knights' gibi birçok önemli yapım yer alıyor. Ayrıca, 'Joker: Folie à Deux', 'Beetlejuice 2', 'Wolves', 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim', 'Trap' ve yeni 'Karate Kid' filmi gibi yapımlar da 2024'te sinemaseverlerle buluşacak.
3 Ocak 2024

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in yönettiği 'Her Şey Her Yerde Aynı Anda' filmi, 95'inci Akademi Ödülleri'nde yedi dalda Oscar kazanarak toplam ödül sayısını 343'e yükseltti. Film, Çinli-Amerikalı bir göçmenin evrenler arası maceralarını konu alıyor ve başrollerinde Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan ve Jamie Lee Curtis yer alıyor. Düşük bütçeyle yapılan film, gişede büyük bir başarı elde etti ve çeşitli festivallerde övgüler ve ödüller topladı. Film ayrıca felsefi kavramları ve Asyalı-Amerikalı kimliği temalarını da işliyor ve Netflix'te izlenebiliyor.
13 Mart 2023

Hollywood Reporter'ın film eleştirmeni David Rooney, Hollywood tarihindeki en erotik filmleri listeledi. Listede 'Zavallı Şeyler' filmiyle başlayan Rooney, 'High Art', 'Gazeteci Çocuk', 'Vahşi Şeyler', 'Beni Adınla Çağır', 'The Big Easy', 'Aşk ve Para', 'Temel İçgüdü', 'Şiddetin Tarihçesi', 'Tuhaf İlişkiler' ve 'Vücut Ateşi' gibi filmleri sıralıyor. Bu filmler arasında lezbiyen ilişkiler, tehlikeli aşk üçgenleri, ilk aşklar ve neo-noir türündeki erotik gerilimler yer alıyor.
25 Aralık 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Bu hafta Türk sinemalarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam 10 yeni film vizyona giriyor. 'Asi' adlı film, Avrupa'dan Suriye'ye giden ve IŞİD ile savaşın ortasında kalan bir ailenin hikayesini anlatıyor. 'John Wick 4', serinin en uzun filmi olarak dikkat çekiyor ve Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon dolu bir macerayı izleyiciye sunuyor. 'Shazam! Tanrıların Öfkesi' süper kahraman maceralarını, 'Mahkum 77' ise İspanya'da adaletsiz bir yargılamayla hapis cezasına çarptırılan bir adamın hikayesini ele alıyor. 'Louis Tomlinson: All of Those Voices' belgeseli, ünlü şarkıcının müzikal yolculuğunu izleyicilere aktarıyor. Ayrıca, 'Şüphe', 'Haris', 'Cin Büyüsü' gibi korku filmleri ve 'Kahraman Kuyruklar', 'Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili' gibi animasyon filmler de vizyona giriyor.
17 Mart 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim