İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya'yı gece boyunca yoğun bombardımana tuttu. Saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. İsrail'in Gazze'ye saldırıları 8'inci gününde de devam etti. İsrail-Filistin çatışmasında, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İsrail, Gazze'ye kara harekatı düzenleme sinyalleri vermeye başladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin toplandığı ve olası bir kara harekatının kabine onayıyla mümkün olduğu belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze sınırında askerlere hitaben yaptıkları konuşmalarda bu durumu işaret ettiler. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın da Gazze'ye her türlü kara harekatına destek sözü verdiği bildirildi.
19 Ekim 2023

İsrail medyası, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Bu haber, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları ve ablukası ağırlaşıyor. İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.
13 Ekim 2023

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'da Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti. Gallant, İsrail'in kuzeyine ağırlık verildiğini ve bu bölgedeki saldırıların tahliye edilen İsrail vatandaşlarının güvenli dönüşü için yapıldığını söyledi. Lübnanlı yetkililer patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail yönetimi saldırıları üstlenmedi. Bu gelişmelerin ardından bazı havayolu şirketleri Lübnan ve İsrail uçuşlarını askıya aldı.
18 Eylül 2024

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarının 'savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar' olabileceğini belirtti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na son 24 saatte düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ilk saldırıda 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğunu belirtti.
2 Kasım 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef alan hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda altı kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. İsrail'in hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu iddia edildi, ancak Nasrallah'ın güvende olduğu bildirildi. Saldırılar, Beyrut'un yanı sıra Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti ve doğudaki Bekaa bölgesinde de devam etti, bu durum Lübnan'da büyük yıkımlara ve göç dalgasına yol açtı.
28 Eylül 2024

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, ulusal güvenlik için Ortadoğu'nun neresinde olursa olsun faaliyet gösterileceğini belirtti. Bu açıklama, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Lübnan sınırında yaşanan çatışmaların ardından geldi. Ayrıca İsrail, Suriye'nin Şam ve Halep havaalanlarını da bombalamıştı.
15 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, orduya Gazze'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve bölgede sığınmış yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için plan hazırlama talimatı verdi. Netanyahu, Hamas'ın Gazze'nin güneyindeki dört taburunun yok edilmesinin savaşın hedeflerine ulaşılması için gerekli olduğunu belirtti. İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 27 bin 947 Filistinliyi öldürdü, 67 bin 459 Filistinliyi yaraladı. İsrail, Hamas'ın sunduğu ateşkes ve rehine takası teklifini reddetti.
9 Şubat 2024

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'yi ikiye bölerek tamamen kuşattıklarını belirtti. Gazze'nin kuzeyi ve güneyi olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Hagari, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin güneye geçişine izin vereceklerini aktardı.
5 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'ni, yerleşim alanlarını, yolları, limanı ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı. Eş zamanlı olarak kentteki tüm iletişim ve internet hizmetleri tamamen çöktü. Ayrıca İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesi’nin çevresini de hedef aldı.
5 Kasım 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. İsrail, dört gün önce başlattığı kara harekatının ardından Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden bölge sakinlerinden tahliye çağrısında bulundu. Lübnan makamlarına göre, İsrail'in saldırılarında 1411 kişi hayatını kaybetti.
6 Ekim 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye denizden de saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
28 Ekim 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hamas'a ait olduğunu belirttiği hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'e yönelik herhangi bir saldırıdan Lübnan hükümetinin sorumlu tutulacağı ifade edildi. Lübnan basını, İsrail savaş uçaklarının Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarında en az üç füze fırlattığını ve bölgede bir köprü ile birkaç evin hasar gördüğünü bildirdi. İsrail ordusu daha önce Lübnan'dan İsrail'e 34 roket atıldığını ve bu saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıklamıştı.
7 Nisan 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı tatbikatı gerçekleştirdi ve Hizbullah'a yeni darbeler vurmaya hazır olduğunu belirtti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a ağır darbeler vurduklarını ve yeni saldırılar için hazır olduklarını söyledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında 558 kişinin öldüğünü ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Beyrut'a yönelik saldırılar devam ederken, Lübnan'da iç göç dalgası yaşanıyor.
24 Eylül 2024

İsrail, Gazze'nin kuzeyi ve güneyindeki farklı kentlere gece boyunca hava ve kara saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.
4 Kasım 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi. İsrail basını, saldırının Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını belirtti. Saldırılar sonucunda Dahiye bölgesinde birçok bina yıkıldı ve çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi bölgeye sevk edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından gerçekleşen saldırılar, Lübnan'da büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açtı.
27 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a verecekleri yanıtın Ortadoğu'daki dengeleri değiştireceğini ifade etti. Netanyahu'nun bu mesajı, güney sınır kasabalarının belediye başkanlarıyla yapılan bir toplantıda verildi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. İsrail ise Gazze Şeridi'ni bombalamaya başlamıştı.
9 Ekim 2023

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehini öldüreceğini ve görüntüsünü yayınlayacağını duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından geldi. İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.
9 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim