Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 'adli yardım' anlaşması imzalandı. Anlaşma, 'cezai konularda karşılıklı adli yardım' öngörüyor. Bu durum, BAE'de bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in durumunu gündeme getirdi. Peker'in avukatı Ersan Barkın, anlaşmanın Peker'in iadesine dayanak oluşturmadığını belirtti. Barkın, BAE'nin zaten Interpol üyesi olduğunu ve Peker'in iade edilmemesinin sebebinin iki ülke arasında bu anlaşmanın olmaması olmadığını ifade etti.
19 Temmuz 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'dünyanın en iyi müteahhitlerinden' olarak nitelendirilen Halil Bağıban'ın şirketi tarafından yapılan ve 104 milyon 900 bin lira maliyetle ihale edilen Abide Kavşağı sular altında kaldı. İhale, belediyenin tartışmalı bir usulle açtığı ve sadece bir firmanın teklifinin kabul edildiği bir süreç sonucunda Bağıban'a verilmişti. Kavşağın açılışında Erdoğan, Şanlıurfa'nın gelişimini övmüştü. Ancak sel felaketi sonrası kavşak kullanılamaz hale geldi ve şirket, kavşakla ilgili tüm bilgileri web sitesinden sildi.
15 Mart 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri ve milliyetçi sloganlar içeren pankartlara yönelik Suudi yönetiminin itirazı sonucu iptal edildi. Takımların Türkiye'ye dönüşü için taraftarlar tarafından karşılama hazırlıkları yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gece boyunca bazı metro hatlarının çalışacağını duyurdu. Ayrıca Kadıköy'den her iki havalimanına otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.
29 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan’a Togg hediye etti. Bu ziyaret, Erdoğan'ın Suudi Arabistan ve Katar ziyaretlerinin ardından gerçekleşti. Daha önce Suudi Arabistan'ın veliaht prensine ve Katar emirine de Togg hediye eden Erdoğan, bu turu BAE ziyareti ile tamamladı.
20 Temmuz 2023

Çanakkale Boğazı'nı etkileyen yoğun sis, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün görünürlüğünü ciddi şekilde azalttı. Köprü, Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında yer almakta ve sis bulutları nedeniyle bazı bölümleri gözden kayboldu. Köprünün sis altında kalan kısımları yaklaşık 500 metre yükseklikten dron ile görüntülendi. Ayrıca, sisin etkisiyle Çanakkale Boğazı'nda transit gemi geçişleri geçici olarak durduruldu.
3 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin azalması ve 'yeni ekonomi politikası' nedeniyle artan döviz ihtiyacını karşılamak için Körfez ülkelerine bir tur düzenleyecek. Mehmet Şimşek'in ekonomi koltuğuna geçmesine rağmen yabancı yatırımcıların dönüşüne dair güçlü belirtiler olmadığı için bu adım atılıyor. Erdoğan'ın ziyaretleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile başlayacak ve Suudi Arabistan ile Katar'ı da kapsayacak. Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi olduğu belirtiliyor.
4 Temmuz 2023

Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan zammın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendiğini açıkladı. Daha önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan zam açıklaması sonrası, bazı köprü ve otoyol geçiş ücretleri artmıştı. Ancak bu kararın ertelenmesiyle, bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlara iade edilecek.
25 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyulan dış kredinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylandığını açıkladı. İmamoğlu, bu kredinin M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ve T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı projelerinde kullanılacağını belirtti. İmamoğlu, daha önce İBB'nin kredi başvurusunun onaylanmasını bekliyordu ancak bu konuda bir dönüş olmamıştı.
18 Ağustos 2023

İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı. Bu özel gün için yapılan aydınlatma, denizciliğin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Aydınlatma, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.
29 Eylül 2023

Batılı bankaların Türkiye ekonomi modeli nedeniyle Türk bankalarına kredi vermede temkinli davranmaları sonucu oluşan boşluğu BAE bankaları dolduruyor. Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD Bank gibi BAE bankalarının Türkiye'deki bankalara verdiği sendikasyon kredisi oranları bir yılda yüzde 15'ten yüzde 61'e yükseldi. Bu durum, Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi ve BAE'nin Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirme eğilimi ile bağlantılı.
15 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla İçmeler Araç Köprüsü'nün deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle 120 gün boyunca trafiğe kapalı olacağını açıkladı. Bu duyuru belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Köprünün trafiğe kapatılması, bugünden itibaren başlayacak ve belirtilen süre boyunca devam edecek.
21 Kasım 2023

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerinde trafik yoğunluğuna neden oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerinde ve bağlantı yollarında yoğunluk gözlendi. D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nun bazı bölgelerinde de trafik ağır ilerledi. Yağışın etkisiyle maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, toplu taşıma duraklarında da insan yoğunluğu oluştu.
16 Ocak 2024

Suudi Arabistan'ın devlet kontrolündeki petrol şirketi Aramco, 50 milyar dolarlık projeler için Türk müteahhitlerle Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Aramco'nun 2025'e kadar planladığı rafineri, boru hattı, yönetim binaları ve diğer altyapı projelerinde Türk müteahhitlerle çalışmak istediğini belirtti. İki tarafın yakında Suudi Arabistan'da tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın ekonomik ve savunma ilişkilerini ilerletme konusunda anlaşmasının ardından gerçekleşti.
3 Haziran 2023

Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed Al Nahyan, ülkesinin 790 milyar dolarlık servet fonu olan Abu Dabi Yatırım Konseyi'nin başkanı olarak atanmıştır. Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021 Ağustos'unda Şeyh Tahnun ile görüşmesinin ardından hız kazanmış ve ekonomik bağlar güçlendirilmeye çalışılmıştır. BAE, Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolar ayırmış ve 2022'de birçok anlaşma imzalanmıştır. Şeyh Tahnun aynı zamanda BAE Merkez Bankası'nın başkanıdır ve kardeşi de 240 milyar dolarlık bir fonu yönetmektedir.
10 Mart 2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, beş saatliğine çift yönlü trafiğe kapatıldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, köprü saat 02.00 ila 07.00 arasında araç trafiğine kapalı tutuldu ve çift yönlü trafik akışı saat 07.00 itibarıyla yeniden başladı.
26 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyunca herhangi bir artış yapılmayacağını belirtti. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmanın yakında TBMM'ye sunulacağını, enflasyonla mücadelenin devam ettiğini ve yıl içinde 1 milyon yeni istihdam yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Erdoğan, Brezilya'daki şiddet olaylarını kınayarak, demokrasiye zarar veren eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim