Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın işgal altındaki limanlarından hububat ihracatını sağlayan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın iki ay daha uzatıldığını açıkladı. Anlaşma, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğuyla temmuz ayında imzalanmış ve son olarak 19 Kasım 2022'de 120 gün süreyle uzatılmıştı. Rusya, anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ancak Türkiye'nin girişimleri sonucu kasım başında anlaşmada yer alacağını ilan etmişti.
17 Mayıs 2023

İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

Türkiye ve ABD arasında, caz müziğinin dilini kullanarak köprüler kurmayı hedefleyen 'Caz ile Köprü Kur' projesi, 18 Ekim'de Müze Gazhane'de başlıyor. Proje, Bozcaada Caz Festivali'nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente tarafından hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, Türkiye ile ABD arasındaki kültürel diplomasi tarihini caz müziği bağlamında inceleyecek bir arşiv sergisi düzenlenecek. Ayrıca, genç sanatçıların ve öğrencilerin bir araya geldiği bir caz topluluğu oluşturmayı ve iki ülke arasındaki tarihsel ilişkiye farklı bir gözle bakmayı amaçlıyor.
11 Ekim 2023

Türkiye, Avrupa Birliği ve ABD tarafından Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlar kapsamında belirlenen malların ülke üzerinden Rusya'ya geçişini 1 Mart itibarıyla durdurdu. Bu durum, Türkiye'deki nakliye ve gümrük şirketleri tarafından doğrulandı. Resmi bir duyuru olmamasına rağmen, Türkiye'nin bu adımı AB'nin yaptırımlarını genişletmesiyle ilişkilendiriliyor. Türkiye daha önce yaptırımlara katılmayacağını ancak delinmesine aracılık etmeyeceğini açıklamıştı.
13 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye ve Irak arasında yeni bir sınır kapısının açılmasını gündeme getirdi. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki çok boyutlu ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde atılan bir adım olarak değerlendirildi. Bolat, yatırım alanındaki yasal altyapının güçlendirilmesi, bankacılık ve gümrükler alanında atılacak adımlar, iş insanlarının çalışma izin ve vize süreçlerinin kolaylaştırılması konularını da ele aldı.
30 Ağustos 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferler Kabataş-Beyazıt ve Yusufpaşa-Bağcılar istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Arızanın ne zaman giderileceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.
30 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin döviz ihtiyacını karşılamak için Körfez ülkelerine bir tur düzenliyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine geçmesine rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye'ye dönüşünde güçlü belirtiler görülmemekte. Erdoğan'ın ziyareti Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayacak ve Suudi Arabistan ile Katar'ı da kapsayacak. Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi olduğu ve bu ülkelerin ekonomik reform talepleri olabileceği belirtiliyor.
17 Temmuz 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan geçen uluslararası gemiler için geçiş ücretlerinin 1 Temmuz itibariyle güncellendiğini duyurdu. Yeni tarifeye göre, net ton başına ücret 4,42 dolara yükseltildi. Örneğin, 10 bin net tonajlı bir gemi için geçiş ücreti 17 bin 760 dolara çıkacak. Bu güncelleme, ülkeye döviz girişini artırmayı hedefliyor ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne uygun olarak yapıldı.
11 Haziran 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesi Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye tarafından Yusufeli Barajı üzerine kurulan 1 kilometrelik zipline hattını denemek isterken, makaranın sıkışması sonucu yaklaşık 80 metre yükseklikte mahsur kaldı. Endüstriyel dağcı Tolga Albayrak, aynı hat üzerinden ulaştığı Aytekin'i çıkış noktasına getirdi. Aytekin, yaşanan durumla ilgili gerekli ayarların yapılacağını belirtti.
22 Eylül 2023

İstanbul'da önemli toplu taşıma güzergahlarından biri olan Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Çapa ve Akşemsettin-Bağcılar istasyonları arasında gerçekleştiriliyor. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada durum bildirildi ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilgilendirme yapıldı.
3 Ocak 2023

Yozgat Havalimanı için yapılan bağlantı yolu ihalesi, ilk ihale bedeli olan 155 milyon 996 bin 960 TL'den 323 milyon 950 bin 940 TL'ye yükseldi. İlk ihaleyi kazanan Nurşah İnşaat'ın ihalesi iptal edildikten bir gün sonra aynı şirket yeniden ihaleyi kazandı. YDA İnşaat ve EMT İnşaat Ortaklığı tarafından yapılan havalimanı inşaatı da dahil olmak üzere, iktidara yakın şirketlerin kamu ihalelerindeki etkinliği dikkat çekiyor.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, son 20 yılda Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımların yüzde 68'inin Avrupa'dan geldiğini belirtti. Dağlıoğlu, Türkiye'nin 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım çektiğini ve bu yatırımların büyük bir kısmının Avrupa ülkelerinden geldiğini ifade etti.
6 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafından engellendiğini iddia ettiği projeleri 18 maddede açıkladı. İmamoğlu, kamu bankalarının kredi vermediğini, İncirli Sefaköy Beylikdüzü Metrosu gibi projelerin onaylanmadığını ve İstanbul'un çeşitli ulaşım ve altyapı projelerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin restorasyon ve meydan düzenleme projelerinin geciktirildiğini, kamusal alanların işgalinin ve peşkeşin son bulacağını, şeffaf denetim ve adil yargı ile kamuda oluşan zararlara son vereceğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

Kızılay'ın, Türk Ekonomi Bankası'nın şartlı bağışıyla Ümraniye Belediyesi için taksi durağı yapımında kullanıldığı ve bu işlemle vergi matrahından düşülmesinin sağlandığı iddia ediliyor. Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Okuducu, bu yöntemle şirketlerin devlete ödeyeceği verginin belediyeye aktarıldığını ve ihalelerin belirli şirketlere verilmesinin önünün açıldığını belirtiyor. Ayrıca, yapılan duraklara banka tarafından ATM'lerin konulduğu ifade ediliyor.
14 Mart 2023

Metro İstanbul, T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Karaköy-Tophane arasındaki seferlerinin, bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından durdurulduğunu duyurdu. Bu duraklar arasında sefer yapılamazken, hattın Bağcılar-Karaköy arası hizmet vermeye devam etmektedir. Duyuru, Metro İstanbul'un Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
6 Nisan 2023

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemleniyor. D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi ana arterlerde araçlar yavaş ilerliyor. Samandıra Yakacık Caddesi'nde bir otobüs arızası nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu %62, Anadolu Yakası'nda %76 ve kent genelinde %67 olarak ölçüldü.
8 Ocak 2024

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, daha önce sıkça savunduğu Kanal İstanbul projesi hakkında net bir yanıt vermekten kaçındı. Bir gazetecinin sorusu üzerine, İstanbul halkının gündeminde olmayan hiçbir şeyin kendilerinin de gündeminde olmayacağını belirtti ve İstanbul halkının istekleri doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti. Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaparken projeyi 'Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi' olarak nitelendirmişti.
22 Ocak 2024
İşaretlediklerim