Darbe girişiminden sonra boşaltılan askeri arazilerden biri olan İstanbul Maltepe'deki Nurettin Baransel Kışlası için yeni projeler hazırlanıyor. Arazinin doğusuna dar gelirliler için konut projesi, kuzey kısmına ise sporcuların konaklayabileceği birimler yapılması planlanıyor. Ayrıca, CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Cumhurbaşkanı'na onaylattığı Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo da buraya inşa edilmek isteniyor. Fenerbahçe'ye tahsis edilen 125 bin metrekarelik alana da spor tesisleri yapılması öngörülüyor.
21 Eylül 2023

İstanbul Boğazı'nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan 'SNP PAZAR' isimli genel kargo gemisi nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arızalı gemi için KURTARMA-7 römorkörünün olay yerine yönlendirildiği ifade edildi. Bu durum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.
27 Ocak 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak yapıların yıkımı için işlem başlatmışken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği ile bu yapılar koruma altına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanlığın ve belediyenin bu tutumunu eleştirerek, 14 Mayıs seçimlerinde bu durumun değişeceğini ima etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı yargı sürecinin başlatılacağını duyurdu.
17 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

Türkiye, İzmir Limanı'nın işletme haklarını satmak amacıyla Körfez ülkeleriyle müzakerelerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde yatırım anlaşmaları imzalanması bekleniyor. Bu ziyaretlerin amacı, özelleştirme ve satın almalar yoluyla 25 milyar dolarlık yatırım çekmek. Körfez ülkeleri daha önce Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerine swap ve depo hesapları aracılığıyla destek olmuştu.
5 Temmuz 2023

Britanya, Avrupa'ya yönelik sığınmacı akışını yavaşlatmak amacıyla Türkiye ile bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşma, kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, yeni bir Türk polis merkezinin kurulması, insan kaçakçılarına karşı mücadele, bot ticaretinin engellenmesi ve gümrük verilerinin hızla aktarılmasını içeriyor. Bu anlaşma, önümüzdeki yıl düzenlenecek genel seçimler öncesinde Britanya'nın siyasi gündeminin en üst sıralarında yer alan yasadışı göç konusunda atılan bir adım olarak görülüyor.
9 Ağustos 2023

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arabalı vapur hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edildi. Gökçeada'dan Kabatepe'ye ve Kabatepe'den Gökçeada'ya sadece sabah erken saatlerdeki seferler yapılacak. Bozcaada-Geyikli hattında da yalnızca sabah seferleri gerçekleştirilecek ve diğer tüm planlı seferler iptal edilmiştir. Diğer hatlardaki seferler ise normal tarifeye göre yapılacak.
17 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

Marmaris'teki Kızılbük bölgesinde Sinpaş GYO'nun inşaatında denize foseptik atık için boru hattı döşendiği iddia edildi. Çevre aktivistleri, kanalizasyonun denize deşarj edileceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na 'Sinpaş inşaatının su ve kanalizasyon alt yapısı yoktur, sağlamamız da mümkün değildir' şeklinde bir rapor sunmuştu. Ancak bakanlık, bu raporu görmezden gelerek Sinpaş'a 'ÇED olumlu' kararı vermişti. Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Limanı'nın atık çukuruna döneceği belirtilerek karardan dönülmesini istedi.
26 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak Suriyelilerin en geç iki yıl içinde Suriye'ye gönderileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, sığınmacı sorununun ırkçı bir zemine taşınmaması gerektiğini, temelde bir kaynak sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin altyapı ve su kaynaklarının yetersiz olduğunu, Avrupa'nın bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Sığınmacıların geri dönüşü için Türkiye, AB ve Akdeniz Bölgesi ülkelerinin iş birliği yapacağını, Suriye yönetimiyle protokol yapılacağını ve Türk müteahhitlerin Suriye'de inşaat işlerini üstleneceğini söyledi.
2 Mayıs 2023

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye'den İsrail'e günde ortalama sekiz gemi seferi yapıldığını, son iki ayda toplam 701 geminin sefer yaptığını belirtti. Bu açıklama, iktidarın İsrail mallarına boykot çağrısına rağmen ticari ilişkilerin devam ettiği eleştirileri arasında geldi. Bakan, gemilerin taşıdığı malların içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, bu konunun Ticaret Bakanlığı ve gümrükler tarafından yönetildiğini ifade etti. Ayrıca, Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez'in iktidarı bu konuda eleştirdikten sonra hayatını kaybettiği bilgisi de verildi.
11 Ocak 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Sedef ve Kaşık Adaları ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, adaların Prens Adaları Fayı'na yakınlığı ve yapılaşmanın deprem etkilerini artıracağı belirtildi. Suudi Prens'e 2011'de yapılaşma izni verilen Sedef Adası ve yapılaşma planları bulunan Kaşık Adası için yapılan Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nun (ETBAR) yeterli olmadığı, dört mevsim incelenmesi gereken alanların sadece üç mevsimde incelendiği ve denizdeki türlerin araştırılmadığı ifade edildi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, adalarla ilgili kararın durdurulması ve iptali için dava açtı.
7 Mart 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası otobüslerde araç takip cihazı kullanımını hayata geçirdi. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe giren bu sistemle, bakanlık otobüslerin anlık hareketlerini izleyebilecek. Otobüs şoförü Erhan Elibol, cihazın montajının dört gün önce yapıldığını ve sistemin, şoförlerin çalışma ve dinlenme saatlerini, hız sınırlarını ve yolcu alıp indirmeleri gibi faaliyetleri denetleyeceğini belirtti. Elibol, sistemin yolcu güvenliği açısından önemine vurgu yaptı.
1 Ocak 2024

Rusya'nın Ukrayna işgali sonucu duran Ukrayna tahıl ihracatının devamını sağlayan tahıl koridoru anlaşması, Türkiye ve BM'nin arabuluculuğuyla temmuzda imzalanmıştı. Rusya, anlaşmadan çekildiğini duyurmuş, ancak Türkiye'nin girişimleri sonucu kasım başında anlaşmaya geri dönüş yapmıştı. Anlaşma en son 19 Kasım 2022'de 120 gün süreyle uzatılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, anlaşmanın süresinin uzatılması için 5 Mayıs'ta Türkiye, Ukrayna ve Rusya savunma bakan yardımcılarının İstanbul'da bir araya geleceğini açıkladı.
3 Mayıs 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Bu süreçte yerel feribot seferleri ise devam etmektedir.
20 Nisan 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen ve bir kılavuz lokomotifin raydan çıkmasına neden olan olayı Twitter üzerinden duyurdu. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı etiketleyerek, projenin geç tamamlanmasını ve güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Paylaşılan görüntülerde, heyelan sonucu ray altındaki toprağın boşaldığı ve direklerin yamulduğu görülüyor. Karasu, hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerini daha önce de dile getirdiklerini ancak seslerinin duyulmadığını belirtti.
18 Haziran 2023

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

Birleşmiş Milletler, Kahramanmaraş depremleri sonrasında Suriye'de evsiz kalan ve zarar gören insanlar için Öncüpınar (Bab el Selam) sınır kapısından insani yardım göndermeye başladı. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Öncüpınar ve Çobanbey (El Rae) sınır kapılarını üç ay süreyle kullanıma açtı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) sözcüsü, Bab el Selam sınır kapısından 11 kamyon yardım gönderdiklerini ve daha fazla yardımın yolda olduğunu belirtti.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim