Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu, 64 yıllık tiyatro serüvenleri nedeniyle Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç tarafından takdim edildi. Ömer Koç, törende yaptığı konuşmada Genco Erkal'ın sanat ve demokrasi alanındaki katkılarını övdü. Genco Erkal ise teşekkür konuşmasında politik bir mesaj da vererek, ülkenin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını diledi.
5 Mayıs 2023

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belirlendi. Roman dalında 'Ölümden Uzak Bir Yer' adlı kitabıyla Kerem Eksen, şiir dalında ise 'Yavaş Yavaş Bilemiyorum' kitabıyla Süreyya Berfe ödüle değer bulundu. İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü 'Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler' kitabıyla Devrim Koçak’a, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü'ne 'Şiir Mayasıdır Uzakların' kitabıyla Zeynep Tiryaki değer görüldü. Ödül töreni 2 Kasım’da TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek.
23 Ekim 2023

BBC muhabiri Alice Cuddy, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında İskenderun'da yıkılan Orcan Apartmanı'nı inceledi. 15 dairede yaşayanlardan sadece üç kişi hayatta kaldı. Bina sakinlerinin aile hikayeleri ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Kurtarma ekipleri, artık enkazdan sağ kurtulan beklenmediğini ailelere bildirdi.
11 Şubat 2023

İstanbul Arnavutköy'de 11 yaşındaki Efe Özçelik, ailesi tarafından evlerinin giriş katında başından tabancayla vurulmuş ve ölü olarak bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini tespit etti. Çocuğun babasına ait tabancayla vurulduğu ve babanın emniyete götürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Polis olayla ilgili inceleme yaparken, çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
28 Aralık 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaralı bir karaca bulundu. Yerel halkın jandarmaya haber vermesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından karaca ormanlık alandan alınarak kurtarıldı. Yaralı karaca, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi ve tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.
22 Mayıs 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), grip, Covid-19 ve diğer mevsimsel virüslerden kaynaklanan salgının toplum ve sağlık çalışanları üzerindeki etkilerini dile getirdi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, salgının ölüm oranlarını artırdığını ve aşılarla ilgili ciddi sorunlar yaşandığını ifade etti. İstanbul'da günlük fazladan ölüm sayısının 58'e ulaştığı belirtildi. TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, salgının yayılmasında tedbir alınmamasının etkili olduğunu ve sağlık çalışanlarının zor koşullarda çalıştığını söyledi. Ayrıca, deprem bölgesindeki kötü yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle sorunun daha da büyüdüğüne dikkat çekildi.
10 Ocak 2024

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin her yıl 10 Nisan Laiklik Günü'nde verdiği Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü, bu yıl felsefe profesörü İoanna Kuçuradi'ye takdim edildi. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Kuçuradi'ye felsefe, insan hakları ve etik çalışmalarıyla laiklik ilkesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Kuçuradi, video konferans yoluyla teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Ödül, ÇYDD üye, gönüllü ve gençlerinin oylarıyla belirleniyor ve geçmişte Muazzez İlmiye Çığ, Fazıl Say gibi isimlere verilmişti.
12 Nisan 2023

Giresun'un Boztekke köyünde Alzheimer hastası 82 yaşındaki Hayriye Yılmaz'ın yalnız yaşadığı evde buzdolabının motor kısmında çıkan yangın sonucu dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği bildirildi. Çevredekilerin müdahalesiyle yangın söndürülse de Yılmaz kurtarılamadı ve cenazesi Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
26 Aralık 2023

Sanat dünyasının 'Indiana Jones'u' olarak bilinen Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, ressam Van Gogh'un üç buçuk yıl önce müzeden çalınan tablosunu buldu. 1884 tarihli 'Nuenen'deki Papaz Evi Bahçesi' adlı tablo, Amsterdam'da bir evde teslim alındı. Tablonun değeri üç ila altı milyon avro arasında tahmin ediliyor. Tablo, 2020 yılında Singer Laren Müzesi'nden çalınmıştı.
12 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, bir aracın metrobüs yolundaki dubaları bilerek ezdiğini gösteren bir video paylaştı. Son zamanlarda İBB'nin işletmesindeki metro, metrobüs ve otobüslere yönelik sabotajlar arttı. Ongun, videoyu 'düpedüz cinayete teşebbüs' olarak nitelendirdi.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi süreci hakkında konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin Atalay hakkında hak ihlali kararı vermesine rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay'ın bu kararları tanımadığı belirtildi. Kurtulmuş, yurtdışında olması nedeniyle TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında toplanan Meclis'te Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğünü ve bu sürecin siyasi tartışmalara sokulmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç, Bozdağ'a kitapçık atılmasını 'milli iradeye saygısızlık' olarak değerlendirdi ve CHP'nin Can Atalay için 'olağanüstü toplantı' talebine ret geldiği bilgisi verildi.
1 Şubat 2024

Alman iç istihbarat teşkilatı BfV, Almanya'daki 'ülkücü hareket'i iç güvenliğe tehdit olarak nitelendiren bir rapor yayımladı. Raporda hareketin aşırı milliyetçilik, ırkçılık ve antisemitizm gibi düşmanlık içeren ideolojileri barındırdığı ve Almanya'da yaklaşık 11 bin taraftarı olduğu belirtildi. Ülkücü hareketin 1980'e kadar 600'den fazla kişiyi öldürdüğü, silahlara ilgi duyduğu ve sosyal medyada silahlı savaşçı imajı paylaştığı ifade edildi. Ayrıca, ülkücülerin müzik tercihleri, izledikleri diziler ve kullandıkları semboller hakkında da bilgiler verildi.
10 Ocak 2023

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, The Guardian gazetesine kültürel önerilerde bulundu. Pamuk, Louvre Müzesi'ni, Annie Ernaux'nun anı kitabının film uyarlaması 'Kürtaj'ı, Tacita Dean'in 'Geography Biography' adlı film enstalasyonunu, Norveçli romancı Dag Solstad'ın 'Mahcubiyet ve Haysiyet' adlı kitabını, 'Çernobil' adlı diziyi ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' adlı romanının tiyatro uyarlamasını önerdi.
9 Ekim 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, kendisine küfür ettiğini iddia ettiği eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk'e iş yerinde saldırdı ve bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öztürk, Özburun'la yaşadığı sorunlar nedeniyle kasımda istifa etmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek Özburun'un görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
22 Aralık 2023

Naughty Dog stüdyosu, geliştirmekte oldukları 'The Last of Us' isimli online oyunun iptal edildiğini bir blog yazısı aracılığıyla açıkladı. Stüdyo, online oyunun stüdyonun diğer tek oyunculu oyun projelerini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle bu kararı aldığını belirtti. Kaynakların online oyun yerine tek oyunculu ve hikayeli oyunlara ayrılacağı ifade edildi.
15 Aralık 2023

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim