Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte odasında silahla yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve Uluç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgisi olduğu belirlenen Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Şüphelinin kardeşi İzzet A'nın da yakalanması için çalışma başlatıldı.
4 Ekim 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde dışarıdan atanan 'kayyım dekan' Murat Önder, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde yönetim bilimleri anabilim dalı başkanlığına kendisini atadı. Önder, bir yıl içinde dokuz farklı göreve atandı ve şu anda yedi görevi sürdürüyor. Bu görevler arasında üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği, fakülte dekanlığı ve bölüm başkanlıkları bulunuyor. Önder'in bu atamaları, Boğaziçi Üniversitesi'nde daha önce görevden alınan seçilmiş dekanların yerine dışarıdan atanan kayyım dekanlar arasında gerçekleşti.
3 Nisan 2023

Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı ve aktivist Sinead O’Connor 56 yaşında hayatını kaybetti. 1980’li yıllarda şöhrete ulaşan O’Connor, en çok 1990’da çıkardığı 'Nothing Compares 2 U' şarkısıyla biliniyordu. 10 stüdyo albümü çıkaran ve siyasi ve sosyal görüşlerinde muhalif bir tavır takınan O’Connor, 2018’de İslam’ı kabul ederek Şuheda adını almıştı. Kariyerindeki en kayda değer olaylardan biri, Saturday Night Live programında Papa 2’nci John Paul’ün resmini yırtması ve Katolik Kilisesini protesto etmesiydi.
26 Temmuz 2023

Burgazada'daki Antigoni lokantasının köpeği Hector, yanlışlıkla vapurla Kabataş'a geçti. Sosyal medya üzerinden yapılan kayıp ilanı ile Hector'ın bulunması için çağrıda bulunuldu. Kısa bir süre sonra Antigoni Restaurant'ın Instagram hesabından Hector'ın bulunduğuna dair bir gönderi paylaşıldı.
17 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi şef Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda Türkiye'deki deprem felaketini temsil etmek amacıyla protokol yemeğinde kırık tabaklar kullandı. Bu hareketi, Twitter üzerinden yoğun eleştiri aldı ve birçok kullanıcı tarafından duyarsızlık ve ajitasyon olarak değerlendirildi. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ise Akkor'un paylaşımını beğenip paylaştı.
23 Mayıs 2023

Van'ın İpekyolu ilçesinde 9 yaşındaki Mete Durna, oyun oynarken bir köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından Van başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve köpeğin sahibi gözaltına alındı. Köpek, belediye ekiplerince yakalanarak hayvan bakım merkezine götürüldü. Emniyet Müdürlüğü, köpeğin 25 Ocak'ta sahiplendirildiğini ve olay günü sokağa bırakıldığını tespit etti.
30 Ocak 2023

Hollywood aktörü Christian Oliver ve iki kızı, Karayipler'deki St. Vincent ve Grenadinler'e bağlı Bequia adası açıklarında meydana gelen bir uçak kazasında yaşamını yitirdi. Uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra okyanusa düştü. Kazada uçağın sahibi ve pilotu Amerikalı Robert Sachs da öldü. Kazanın nedeni henüz belirlenemedi. Oliver, 'The Good German' ve 'Valkyrie' filmleriyle tanınan bir aktör ve seslendirme sanatçısıydı.
6 Ocak 2024

Barcelona'nın Polonyalı futbolcusu Robert Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde Antwerp'e karşı attığı golle Avrupa kupalarında 100 gol atan üçüncü oyuncu oldu. Bu başarıyı daha önce Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi elde etmişti. Barcelona, bu maçta Antwerp'i 5-0 mağlup etti.
20 Eylül 2023

14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla hekimler ve sağlık çalışanları, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden meslektaşları ve diğer kurbanlar anısına sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, depremde yaşamını yitirenlerin isimleri taşındı ve sağlık kurumlarının depreme hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, depremdeki ölümlerin yapısal sorunlar ve yönetim hataları nedeniyle önlenebilir olduğunu belirtti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, İstanbul'daki sağlık kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi çağrısında bulundu.
19 Mart 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin 'Meclis gereğini yerine getirecektir' dedi. AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra TİP'ten milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine hükmetmişti. Kurtulmuş, 'AYM kararı ortadadır, Meclis gereğini yerine getirecektir' ifadelerini kullandı.
27 Ekim 2023

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Tekcan, hiçbir gerekçe belirtilmeden görevden alındı. Bu duruma bölüm mezunları tepki gösterdi ve 246 mezunun imzaladığı bir metin yayınladılar. Metinde, Tekcan'ın yanında olduklarını ve üniversite yönetimi tarafından alınan gerekçesiz ve hukuka aykırı kararları endişeyle takip ettiklerini belirttiler.
12 Ağustos 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 40 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremler sonrasında, vatandaşlara önümüzdeki seçimlerde deprem konusunda ciddi vaatlerde bulunan ve yaşam hakkını önemseyen partilere oy vermeleri çağrısında bulundu. Görür, 17 Ağustos Gölcük depreminden sonra verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, bu sefer gereğinin yapılmasını istedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'imar affı' politikasına ve belediye başkanlarının yönetmeliklere uymadığına dair eleştirilerde bulundu.
19 Şubat 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesinde tatil için bulunan 8 yaşındaki Ö.B, akrabalarının evinde bulunan tüfekle oynarken annesi H.B'yi kazara vurdu. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Ağustos 2023

Eski Galatasaray ve İspanya'nın Deportivo la Coruna takımında oynamış olan Emre Çolak, kısa bir süre önce İspanya 3. Lig ekibi CF Intercity ile anlaşmasının ardından futbolu bıraktığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini belirten Çolak, sevdikleriyle zaman geçirmenin önemine vurgu yaptı. Emre Çolak, Türkiye'ye döndükten sonra Fatih Karagümrük, Hatayspor, Başakşehir ve Göztepe gibi takımlarda da forma giymişti.
13 Şubat 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Adli Tıp Kurumu'nun ek raporuna göre Mahmud 'asli kusurlu', motokurye Yunus Emre Göçer ise 'tali kusurlu' bulundu. Mahmud, kazadan sonra yurt dışına çıkış yasağına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmıştı. Göçer'in arkadan gelen aracın durumunu yeterince kontrol etmediği ve hızını düşürdüğü için 'tali kusurlu' olduğu belirtildi.
18 Aralık 2023

Prenses Eugenie, Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew ve Sarah Ferguson'un kızı, 30 Mayıs'ta bir erkek bebek dünyaya getirdiğini duyurdu. Bebeğe Ernest George Ronnie Brooksbank adı verildi. Prenses Eugenie, bebekle birlikte iki yaşındaki oğlu Augie'nin de fotoğraflarını Instagram üzerinden paylaştı. Ernest, Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra kraliyet ailesine katılan ilk torun ve tahtın 13'üncü varisi oldu.
6 Haziran 2023

Japon yazar ve Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kenzaburo Oe 88 yaşında vefat etti. Edebiyat kariyerine 1957'de başlayan ve 1994'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Oe, aynı zamanda sosyal ve siyasi aktivist olarak da tanınıyordu. Savaş ve nükleer silahların tehlikelerine dikkat çeken eserler yazmış, Japonya'nın barışçıl anayasasını savunmuş ve nükleer enerjiye karşı çıkmıştır. Oe, Japonya'nın en ünlü modern edebiyatçılarından biri olarak kabul ediliyor ve 'Kişisel bir Sorun' ile 'Sessiz Çığlık' gibi önemli eserlere imza atmıştır.
13 Mart 2023

Avrupa Birliği, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Türkiye'deki seçimlerin yüksek katılımla gerçekleştiğini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, AB'nin Türkiye ile işbirliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki sürdürme stratejik çıkarına vurgu yapıldı ve insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi temel taahhütler üzerinden ilerleme niyeti ifade edildi.
29 Mayıs 2023
İşaretlediklerim