İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakmasının ardından, Türkiye'deki ABD, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri terör saldırısı riski konusunda vatandaşlarını uyardı. Almanya Büyükelçiliği, vatandaşlarına özellikle ibadet yerleri ve kalabalık alanlardan kaçınmalarını tavsiye etti. ABD Büyükelçiliği, teröristlerin ibadethanelere misilleme saldırıları yapabileceği konusunda uyarıda bulundu. Fransa Büyükelçiliği de benzer bir uyarı yaparak, Fransız vatandaşlarından dikkatli olmalarını istedi.
27 Ocak 2023

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim verme sorumluluğunu terk ettiği ve okulları tarikat, cemaat ve siyasetçilerin etkisi altına aldığı belirtiliyor. Öğretmenlere yönelik inceleme-soruşturma adı altında cezaların arttığı, AKP iktidarının eğitimi dindar bir nesil yetiştirmek için araç olarak kullandığı ifade ediliyor. Kırıkkale'de, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olarak karma eğitimin bırakılarak sınıfların kız-erkek diye ayrıldığı bir uygulamanın tespit edildiği aktarılıyor.
29 Mart 2024

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığını ve programa farklı siyasi görüşlerden katılımcıların davet edildiğini belirtti. Uğur, AKP'li katılımcılara programına katılmamaları yönünde bir mesajın gönderildiğini öne sürdü. AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise, programın duyurulmasının ardından AKP Gençlik Kolları'ndan katılım sağlanmayacağını açıklamıştı.
23 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün üniversitelerdeki eğitimi ertelemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan eğitime geçilmesi kararı üzerine Kırklareli'nde bir özel yurt, 15 Şubat'ta öğrencileri yurttan çıkardı. Yurt yönetimi, öğrencilerden şubat ayı için tam ücret talep etti ve aileleri doğrudan arayarak ödeme yapmaları gerektiğini, aksi takdirde bir yıllık sözleşmenin feshedilmeyeceğini belirtti. Aileler bu duruma tepki göstererek ücreti ödemeyeceklerini ifade etti. Öğrenciler, yurttan ani bir şekilde çıkarıldıkları için mağdur olduklarını ve yurdun talebini sürdürmesi durumunda yasal yollara başvuracaklarını söyledi.
28 Mart 2023

Gaziantep'te yaşanan deprem felaketinde babalarını kaybeden dokuz çocuk, anneleri olmadan İsmailağa Cemaati'ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından işletilen bir Kuran kursuna yerleştirildi. Olayın medyada yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları bu kurstan aldı. Vakıf yöneticisi ve il müftüsü, çocukların durumu ve kursun işleyişi hakkında bilgi verdi. Bakanlık ise daha önce iddiaları yalanlamıştı.
25 Şubat 2023

Habertürk sunucusu Kübra Par, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un eleştirilerine yanıt olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajın sadece bir kısmını okuduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, PKK'nın terör örgütü olduğunu belirten kısmın okunduğunu, ancak iktidarı eleştiren kısmın okunmadığını ifade etti ve Par'ı eleştirdi. Par ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, mesajın okunmayan kısmının cümle düşüklüğü içerdiği için okumadığını ve bir yanlış anlama olduğunu iddia etti.
24 Mayıs 2023

Rekabet Kurumu, İstanbul'da bulunan Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint-Michel Fransız Lisesi ve Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi olmak üzere beş Fransız lisesi hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri iddiasıyla soruşturma açtı. Liselerin fiyat tespiti yaparak rekabeti engelledikleri öne sürülüyor.
12 Ocak 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Bu karar, depremzede öğrenciler, akademisyenler ve veliler tarafından eleştiriliyor. Diken'e konuşan bir depremzede öğrenci, Gaziantep'te yaşadığı zorlukları ve uzaktan eğitim kararının psikolojik etkilerini anlatarak, yüz yüze eğitimin psikolojik destek sağlayacağını ve uzaktan eğitim altyapısına sahip olmadığını belirtti. Eğitim-Sen'in bu karara dava açtığı da haberde yer alıyor.
15 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP ve İYİ Partili milletvekillerinin deprem bölgesindeki eğitimciler ve öğrencilerin durumuna ilişkin sorularına yanıt verdi. Özer, özel okullarda çalışan öğretmenlerin istihdamı konusunda bakanlık olarak herhangi bir çalışma yürütmediklerini belirtti. Öğretmenlerin, Sosyal Sigortalar Kanunu ve İş Kanunu kapsamında iş sözleşmeleri uyarınca görev aldıklarını ve mücbir sebeplerle görevlerinden ayrılmak isteyenlerin ilgili işlemleri yapabileceklerini ifade etti.
3 Nisan 2023

Habertürk, bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haberle ilgili başlattığı soruşturma sonucunda muhabirin çocuğa nasıl konuşması gerektiğini dikte eden ön konuşma yaptığını tespit etti. Bu durum gazetecilik ilkelerine aykırı bulunarak muhabirin işine son verildi. Habertürk, haberdeki çocuktan ve izleyicilerden özür diledi ve haberin düzeltilmesini kamuoyuna duyurdu.
24 Ocak 2023

Habertürk'te Murat Kurum'un konuk olduğu ve siyaset dışı konuların ele alındığı bir programın tarafsızlığı eleştirildi. Programda Kurum'un çocukluğu ve askerliği gibi kişisel konuların yanı sıra, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun ise siyaset ve belediyecilik üzerine sorgulandığı bir yayın yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Habertürk'ün daha önce PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenleri programa çıkarmama kararını almasına rağmen, DEM'in İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'ı programa çıkarması dikkat çekti. Yazıda, bu tutum değişikliğinin nedenleri üzerine kanal yönetiminden açıklama talep edildi.
18 Mart 2024

Belçika'da Valonya-Brüksel Federasyonu Parlamentosu, ilk ve orta dereceli okullarda zorunlu cinsel eğitim yasasını oy birliğiyle kabul etti. Karar, çoğunluğu Müslüman kişiler tarafından protesto edildi ve aile eğitiminin evrensel ve dokunulmaz değerlerine aykırı olduğu öne sürüldü. 2012'den beri Belçika'da tüm sınıflar için cinsellik eğitimi düzenlemesi bulunuyor ancak uygulama, okulların inisiyatifine bırakılmıştı. Yeni taslak karar, ilkokul 6 ve ortaokul 4'üncü sınıf öğrencilerinin bu dersleri almasını zorunlu tutuyor.
8 Eylül 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı uzaktan eğitim kararı, üniversite öğrencilerini mağdur etti. Öğrenciler, staj ve uygulamalı eğitimlerinin aksadığını, iş ve kariyer fırsatlarını kaybettiklerini, borçlandıklarını ve psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini belirtiyor. Bazı öğrenciler, ev tutma ve özel yurt kaydı gibi mali yükümlülükler altına girdiklerini ve şimdi ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ediyor. Depremzede öğrenciler ise okulların açılmasının kendileri için daha iyi olacağını düşünüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya göre, Erdoğan'ın bu karardan geri adım atacağı ancak 'hata yaptık' dememek için bir süre bekleyeceği bilgisi var.
17 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hem CHP hem de AKP ile görüştüklerini ve her iki partiye de aynı şartları sunduklarını belirtti. Özdağ, anayasanın ilk dört maddesi, 66'ncı madde ve terörle mücadele konularında taviz verilmeyeceğini, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ifade etti. AKP'nin sığınmacılar konusunda kendi planlarını uygulamak istediğini, ancak Zafer Partisi'nin 13 milyon sığınmacının bir yıl içinde geri gönderilmesi planını kabul etmediğini ve bu nedenle içişleri bakanlığını talep ettiklerini, ancak AKP'nin bu talebi reddettiğini söyledi.
12 Haziran 2023

TBMM'de kurulan Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu, AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Toplantıda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve ailesini kaybeden refakatsiz çocukların durumu ele alındı. Aydoğdu, 1902 refakatsiz çocuktan 1476'sının ailesine teslim edildiğini, 322'sinin hastanede olduğunu ve 104'ünün bakanlık çocuk evlerinde bakıma alındığını belirtti. İmdat Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, deprem bölgesinde çocuk kaçırma ve istismar olaylarına karşı acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
1 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın siyasetçilerle akrabalık bağı olmadığına dair açıklamalarına ironik bir yanıt verdi. Özgür Demirtaş, sık sık Selahattin Demirtaş'ın kardeşi olduğu şeklindeki iddialarla karşılaşıyor ve bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade ediyor. Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Özgür Demirtaş'ın açıklamalarını alıntılayarak, 'Niye böyle olduk amca oğlu? Sen özgürsün, ben rehineyim diye mi?' şeklinde bir yorumda bulundu.
18 Nisan 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesine ait araçla İstanbul'da bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Annesi Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırılan Timur'un babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan ifade verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bülent Cihantimur, oğlunun ve Eylem Tok'un yurt dışına kaçışı hakkında bilgi verdi ve oğlunun Türkiye'ye dönmek istediğini belirtti.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim