Nöbetçi hakim olarak görev yapan ve suç örgütü liderleri Alaattin İlyas Saral ve Sedat Şahin'i tahliye eden Hakan Türkön, Yargıtay üyeliğine atandı. Türkön, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken, yaz tatili ve yıllık izin döneminde nöbetçi hakim olarak görev aldı ve bu süreçte Saral ve Şahin'i tahliye etti. Türkön, bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK'nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay’a atandı.
27 Temmuz 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmış ve hakkında üç ayrı suçtan toplamda 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Koca'nın yanı sıra üç şüpheli daha yer almakta ve şiddet içeren suçlarla itham edilmektedirler. İddianamede, tüm şüpheliler için ayrıca spor müsabakalarından men cezası talep edilmiştir. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.
14 Aralık 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının ardından gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. Daha önce gözaltına alınan 15 ve sonrasında 9 kişi de serbest bırakılmıştı. Saldırıya karıştığı belirlenen ve Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun sözleşmesi feshedilmişti.
11 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğraması sonucu en az 17 kişi yaralandı. Saldırıya karışanlardan birinin Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli piyade uzman çavuş Akif Keleş olduğu tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, Keleş'in gözaltına alındığını ve yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Olayla ilgili gözaltına alınan diğer kişiler ise serbest bırakıldı.
9 Mayıs 2023

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

İYİ Parti, Genel Başkanları Meral Akşener hakkında 'FETÖ' üyeliği iddiasında bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'suç uydurma' maddesi kapsamında şikayetçi olduğunu duyurdu. Akşener hakkında 2016'da başlatılan ve son dört yıl gizli yürütülen 'FETÖ üyeliği' soruşturması, yedi yıl sonra verilen takipsizlik kararıyla erişime açıldı. İYİ Parti, bu soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir kişinin 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden iki gün sonra suç uydurarak yaptığı isimsiz bir BİMER ihbarı olduğunu belirtti.
10 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023

Erzurum'da düzenlenen miting sırasında Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşti ve bu saldırıda birçok kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nu 'provokatör' olarak nitelendirdi. AKP'li bazı siyasetçiler saldırıyı övücü ifadeler kullanarak İmamoğlu'nu suçladı ve saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. AKP Erzurum Belediye Başkanı ve milletvekilleri de benzer suçlamalarda bulundu.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Bu olayın ardından Gümüşel ve İstekli tutuklandı. H.K.G. hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Ercan Ateş'in görev yeri, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna değiştirildi. Bu değişiklik, istek dışı bir görevlendirme olarak değerlendiriliyor.
21 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi, Cengiz Holding'in patronu Mehmet Cengiz'in şikayeti üzerine eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'ya verilen hapis cezasını hatalı buldu ve hak ihlali kararı verdi. Erdoğdu, 2014'te Cengiz Holding'le ilgili yolsuzluk iddialarını Birgün'de yazmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Erdoğdu'ya 'yayın yoluyla alenen hakaret suçundan' para cezası ve iftira suçundan da hapis cezası vermişti. Anayasa Mahkemesi, iddiaların doğruluğunu araştırmadan hapis cezası verilmesini hak ihlali olarak değerlendirdi ve Erdoğdu'ya 39 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
27 Eylül 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı protestoları sırasında Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz fişeği atışını gerçekleştiren polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl sekiz ay hapis cezasını onadı. Sanık avukatlarının usul ve yasaya aykırılık iddiaları reddedildi. Eğer Yargıtay da cezayı onarsa, Dalgalı AKP ve MHP'nin hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kapsamında beş yıl dört ay hapis yatacak. Elvan ailesinin avukatlarının 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi.
4 Nisan 2023

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlileri ve Trabzon'daki sivil azmettiricilerin 'Anayasayı ihlal' ve 'FETÖ üyeliği' suçlarından yargılandığı dava başladı. İlk duruşmada altı sanığın sorgusu yapıldı ve dönemin Trabzon Terörle Mücadele Şubesi'nde komiser yardımcısı olan Adem Sağlam'ın ifadesi dikkat çekti. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne cinayetle ilgili bilgi ve belgelerin istihbarat tarafından diğer birimlerle paylaşılıp paylaşılmadığını sorma kararı aldı. Sanıkların bir kısmı cezaevinde, bir kısmı firari, bir kısmı ise tutuksuz yargılanıyor. Duruşma savcısı, Adem Sağlam'ın Iğdır'da 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı başka bir dava ile bu davayı birleştirme talebinde bulundu ve mahkeme, Sağlam'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 20 Eylül 2023'te yapılacak.
14 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi, 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir sendikanın üyesi olmanın ve sohbet toplantılarına katılmanın silahlı terör örgütü üyeliği için yeterli olmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, Uşak'ta görev yapan ve darbe girişiminden sonra tutuklanan bir öğretmenin silahlı terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Öğretmen, yerel mahkeme tarafından altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış, bu karar istinaf ve Yargıtay tarafından onaylanmıştı. Öğretmenin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru sonucunda bu karar verildi.
6 Ocak 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'evlatlık' konusundaki açıklamasına tepki göstermiş ve bu tepkisi nedeniyle bazı kesimler tarafından hedef alınmıştır. İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak, Altaylı'ya hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Altaylı, Şenocak'a bu sözleri nedeniyle dava açacağını ve tartışmaların deprem felaketinin önüne geçmesini istemediği için yanıt vermeyeceğini belirtmiştir. Ayrıca, Altaylı, Türkiye'de sahte bir din algısı yaratan ve yabancı istihbarat destekli olduğunu iddia ettiği bir grubun varlığından bahsetmiştir.
20 Şubat 2023
İşaretlediklerim