Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İstanbul'da olası bir deprem riski tekrar gündeme geldi. İBB'ye binaların güvenliğiyle ilgili binlerce başvuru yapıldı. Daha önce sadece 2000 öncesi binalar ve yalnızca bina sahipleri tarafından yapılan başvurulara şimdi kiracılar da dahil edildi ve 2000 sonrası binalar da incelenecek. İmamoğlu, bu konunun hayati önem taşıdığını ve İstanbulluların bu taramalara izin vermesi gerektiğini vurguladı.
22 Şubat 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik için Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar I., depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini çaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu. İlk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan emniyet müdürü, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.
6 Mart 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Narkoçelik-17 Operasyonu kapsamında Ankara'da bir operasyon düzenleyerek 1 ton metamfetamin ele geçirdi. Operasyonun İstanbul'dan koordine edilmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki değişikliklerin operasyonel aksaklıklara yol açıp açmadığı sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca, Ayhan Bora Kaplan davası ve bazı emniyet personelinin şüpheli davranışları da dikkat çekti. Bu durum, emniyet teşkilatının kamuoyu nezdindeki güvenilirliğini sorgulatıyor.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik amacıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ çevik kuvvet şube müdürü Yadigar I., görev yerinden ayrılırken depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini kendi evine götürdü. Polislerin kamera kayıtları üzerine yaptığı aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu ve emniyet müdürü gözaltına alındı. 'Hırsızlık' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen müdür, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve Tekirdağ valiliği tarafından açığa alındı.
5 Mart 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sorumlu olan ve mafya ile mücadelede önemli rol oynayan Murat Çelik, tutuklanarak hâkim karşısına çıktı. Çelik, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında savcılıkla birlikte çalışan ekibin başındaydı. Ancak, Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olarak Tolgahan Demirbaş'a mesaj attığı ortaya çıkınca tutukluluğuna karar verildi. Bu durum, mafya ile mücadelede önemli bir ismin demir parmaklıklar arkasına geçmesine neden oldu.
26 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbullulara, 1999 öncesi yapılmış binaların taramasına izin vermeleri çağrısında bulundu. İmamoğlu, şu ana kadar 107 bin binadan sadece 29 bininin taramaya onay verdiğini belirtti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ise, İBB'nin İTÜ akademisyenleriyle yürüttüğü bilimsel analiz çalışması sonucunda 318 binanın durduğu yerde çökebilecek durumda olduğunu ve 1525 binanın yüksek risk taşıdığını açıkladı.
18 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve yanıltıcı bilgi yayıldığını belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

Bilinen muhalif siyasetçilere açılan ceza davalarıyla gündeme gelen eski hakim Akın Gürlek, adalet bakan yardımcılığı görevine yeniden atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Hasan Yılmaz, Niyazi Acar ve Ramazan Can da adalet bakan yardımcılığı görevlerine atandılar. Gürlek, daha önce HDP ve CHP'li siyasetçilere verdiği hapis cezaları ve Anayasa Mahkemesi kararını uygulamama gibi eylemleriyle tanınıyor.
22 Haziran 2023

AKP, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini ve komisyon başkanlarını belirledi. Meclis başkanvekili olarak eski adalet bakanı Bekir Bozdağ seçildi. İbrahim Eyüpoğlu, Alpay Özalan ve Hasan Turan meclis idare amirleri olarak atandı. Ayrıca, Adalet, Anayasa, Ulaştırma gibi önemli komisyonlara başkanlar atandı, bu komisyon başkanlıklarına Cüneyt Yüksel, Yusuf Beyazıt, Adil Karaismailoğlu gibi isimler getirildi.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınan önlemleri ve yapılan hazırlıkları anlattı. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. İmamoğlu, İstanbul'da deprem seferberliği başlattıklarını, Afet Eylem Planı'nın uygulanması için hazırlık yaptıklarını ve İstanbul'un deprem riski taşıyan binalarının tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, afet gönüllüsü eğitimi ve toplanma alanlarının tespiti gibi konulara da değindi.
2 Mart 2023

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İBB seçimlerini hatırlatarak rakibini bildiğini ifade etti. İmamoğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimde AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark atarak tekrar kazanmıştı. İmamoğlu, iptal edilen seçimi hatırlatarak, hakkımız olan seçimi elimizden aldıklarını ve bu durumun demokrasiye bir tokat olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023
İşaretlediklerim