Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atmakla' tehdit eden Mustafa N. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Baladın, Türkiye'nin Milletler Ligi'nde şampiyon olmasından üç gün sonra bu tehdidi almış ve şikayette bulunmuştu. Mustafa N. tutuklanmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.
20 Kasım 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 54 kilo yarı finalinde Güney Koreli Aeji Im'i mağlup ederek finale yükseldi. İlk raundu 3-2, ikinci raundu 4-1 ve son raundu 3-2 kazanan Akbaş, toplamda 3-2'lik üstünlükle finale adını yazdırdı. Hatice Akbaş, 8 Ağustos Perşembe günü Çinli Yuan Chang ile altın madalya için mücadele edecek.
4 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün performansını sürdüren Fenerbahçe, maçı 5-0'lık skorla tamamladı.
26 Temmuz 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Arjantin'i 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-16, üçüncü seti 25-15 ve dördüncü seti 25-15 kazanan milli takım, ikinci seti ise 25-22 kaybetti. Maç boyunca Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın'ın etkili sayıları dikkat çekti.
20 Eylül 2023

Türkiye, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 mağlup oldu. Polonya'nın gollerini Swiderski ve Zalewski kaydederken, Türkiye'nin tek golü Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Maç, Polonya'da oynandı ve Türkiye, 90'ıncı dakikada yediği golle mağlubiyeti kabul etti.
10 Haziran 2024

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Hande Baladın, sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atılmakla' tehdit edildi. Tehditler, Türkiye'nin Milletler Ligi'nde şampiyon olmasından üç gün sonra başladı. Baladın, can güvenliği endişesiyle İstanbul savcılığına başvurdu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Temmuz 2023

U17 Erkek Basketbol Milli Takımı, FIBA 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yeni Zelanda'yı 101-78 yenerek dünya üçüncüsü oldu. Başantrenör Hasan Özmeriç, turnuvanın inişli çıkışlı geçtiğini ve takımın önemli galibiyetler aldığını belirtti. Takım kaptanı Kaan Onat, kötü başlangıcın ardından toparlanarak başarıya ulaştıklarını ifade etti. Bu sonuçla Türkiye, dünya çapında önemli bir başarı elde etti.
7 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta, TRT'nin canlı yayınında bir kadın taraftarın bluzunun açılmasıyla ilgili görüntüler gündem oldu. TRT, bu durumu 'rahatsız edici' olarak nitelendirip sorumluluğu ABD'li yayın kuruluşuna attı. Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu görüntülerle ilgili haberlere erişim engeli getirdi. Karar, 5 Haziran tarihinde alındı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
6 Haziran 2024

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Vargas, Malatya'da düzenlenen bir etkinlikte hemşehrileriyle buluştu. Vargas, etkinlikte Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte katılımcıların top ve formalarını imzaladı. Ayrıca, depremzedelerle bir araya geldi ve Yeni Malatyaspor tesislerini ziyaret etti. Vargas, Malatya'ya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ve Malatya halkına teşekkür ettiğini belirtti.
10 Ekim 2023

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda Türk milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo finalinde Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Aynı oyunlarda kick boks branşında yarışan milli sporcu Emine Arslan da 52 kiloda İtalyan Nicole Perona'yı 3-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Önceki gün ise milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda altın madalya elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaştı. Deplasmanda oynanan ilk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, evindeki rövanş maçında 1-0 mağlup oldu. Ancak bu sonuçlar, Fenerbahçe'nin toplamda üstün gelerek çeyrek finale yükselmesini sağladı.
14 Mart 2024

Prof. Dr. Çağatay Güler, Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının ABD'ye ekonomi sınıfında 13 saatlik uçuş yapmasının fiziksel ve zihinsel sağlıklarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Güler, uzun süre ekonomi sınıfında uçmanın derin ven trombozu, kas sertliği, dehidrasyon ve jet lag gibi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca, bu koşulların sporcuların performansını düşürebileceğini ve takım dinamiklerini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
26 Mayıs 2024

A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenen maç sonucunda 2024 Avrupa Şampiyonası'na (Euro 2024) katılmayı garantiledi. Konya'da oynanan maçta A Millilerin gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun attı. Bu, Türkiye'nin 1960'tan beri Avrupa Şampiyonası'na katılacağı altıncı kez olacak.
15 Ekim 2023

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Serinin ilk iki maçını da kazanan sarı-lacivertli takım, böylece ligdeki 18'inci şampiyonluğuna ulaştı ve üst üste altıncı kez şampiyon oldu. Sezon boyunca FIBA Kadınlar Süper Kupa, Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni de kazanarak dört kupalı bir sezon geçiren Fenerbahçe, büyük bir başarıya imza attı.
17 Nisan 2024

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleşti. İspanya ve İngiltere takımları karşı karşıya geldi. Maç, Avustralya'nın Sidney kentindeki Accor Stadı'nda oynandı. İspanya, İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
20 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt, takımın Milletler Ligi maçları için Amerika'ya ekonomi sınıfında seyahat etmesine tepki gösterdi. Karakurt, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, diğer takımlar için özel uçak tahsis edilirken kendilerinin ekonomi sınıfında yolculuk yapmasına dikkat çekti. Takım, Amerika'da oynanacak ikinci hafta maçları için yola çıkmıştı. Eda Erdem de Karakurt'un ardından benzer bir paylaşımda bulundu.
26 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla karşı karşıya geldi. Maç, Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, çeyrek final yolunda önemli bir avantaj elde etti. Takımın bu başarısı, taraftarlar arasında büyük bir coşku yarattı.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim