Rockstar Games ve Remedy Entertainment, Remedy'nin yeni logosundaki 'R' harfleri nedeniyle ticari marka anlaşmazlığına düştü. Rockstar, Remedy'nin yeni logosunun kendi logosuyla karıştırılabileceğini ve kamuoyunda kafa karışıklığı yaratabileceğini iddia ediyor. İki firma şu anda Britanya ve Avrupa Birliği'nde bu konuda hukuki süreç içerisinde bulunuyor ve Rockstar ABD'de de itirazda bulunmuş durumda. Remedy'nin iletişim direktörü, yeni logolarının şirketin genişleyen portföyünü temsil ettiğini belirtiyor.
17 Ocak 2024

İdare mahkemesi, RTÜK'ün Açık Radyo'nun yayın lisansını iptal etme kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi. RTÜK, Açık Gazete programında 'Ermeni soykırımı' ifadesinin kullanılması nedeniyle Açık Radyo'ya para ve program durdurma cezası vermişti. Daha sonra, yayın durdurma gününün bildirilmesini beklediği için yayına devam eden radyonun lisansını iptal etmişti. Mahkeme, telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.
10 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Açık Radyo’nun lisansını iptal etti. Bu karar, 24 Nisan'da Açık Gazete programında geçen 'Ermeni soykırımı' ifadesi nedeniyle verilen para cezası ve program durdurma cezasına uyulmaması gerekçesiyle alındı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, yayıncının para cezasını ödediğini ancak yayını kesmediğini belirterek, bu durumun yayıncı lehine yorumlanması gerektiğini savundu. Açık Radyo, konuyu yargıya taşıdığını duyurdu.
3 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Açık Radyo'nun lisansını oy çokluğuyla iptal etti. Karar, 24 Nisan'da Açık Gazete programında geçen 'Ermeni soykırımı' ifadesi nedeniyle verilen para ve yayın durdurma cezasının ardından geldi. Üst kurulda dokuz üyeden üçü karara karşı oy kullandı. Karşı oy kullanan üyeler, kararın basın ve ifade özgürlüğüne zarar verdiğini belirtti.
8 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk'e çeşitli idari yaptırımlar uyguladı. Tele1 ve Flash Haber'e, yayınlarında kullanılan ifadeler nedeniyle idari para cezası verildi. CHP RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Tele1'e Merdan Yanardağ'ın AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle ceza verildiğini açıkladı. Flash Haber'e ise ilahiyatçı Cemil Kılıç'ın İslamla ilgili sorulara verdiği yanıtlar nedeniyle ceza verildi. Ayrıca, Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk'e ticari iletişim ve reklam süresi kurallarına uymadıkları gerekçesiyle yaptırım uygulandı.
28 Ağustos 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

RTÜK, Açık Radyo'ya 'Ermeni soykırımı' ifadesi nedeniyle verdiği para cezası ve yayın durdurma cezasına karşı açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti. Ankara Bölge 10'ncu İdare Mahkemesi, RTÜK'ün itirazını reddetti ve yürütmeyi durdurma kararını onayladı. Açık Radyo, bu kararı ifade ve basın özgürlüğü açısından umut verici bulduğunu belirtti.
9 Ağustos 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Açık Radyo'da 'Ermeni soykırımı' ifadesinin kullanılması nedeniyle kanala 189 bin 282 TL idari para cezası ve beş program durdurma cezası verdi. Açık Radyo, yazılı bir açıklama yaparak konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. Açıklamada, programın ifade ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşmadığı ve evrensel gazetecilik ilkelerine aykırı olmadığı vurgulandı.
29 Haziran 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti dizisindeki başörtülü kadınlara İsrail menşeili ürün reklamlarının yapılması, FOX'un Ana Haber Bülteni'nde yayıncılık ilkesi ihlali, Tele 1'in iki programında yasa ihlalleri ve diğer bazı kanallara yönelik usulsüzlükler nedeniyle çeşitli idari para cezaları verdi. RTÜK, vatandaşlardan gelen şikayetler ve uzman tespitleri üzerine harekete geçtiğini belirtti.
21 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Blu TV ve MUBI'ye idari yaptırım uyguladı. Netflix'te yer alan 'Sosis Partisi' adlı yapımın ahlak dışı olduğu gerekçesiyle katalogdan çıkarılmasına karar verildi. Blu TV ve MUBI'de yayınlanan 'Climax' filmi de şiddet, cinsellik ve müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle incelendi ve her iki platforma da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulandı.
31 Temmuz 2024

Dünya Radyo Günü vesilesiyle, Türkiye'deki radyoculuğun geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine bir değerlendirme yapılmıştır. Power Grup Medya'nın başkanı Cem Hakko ve Açık Radyo'nun kurucularından Ömer Madra, radyoculuğa olan tutkularını, sektördeki değişimleri ve radyonun geleceğine dair görüşlerini paylaşmışlardır. Radyonun, teknolojik gelişmelere rağmen hala güçlü bir iletişim aracı olduğu ve özellikle olağanüstü durumlarda toplum için önemli bir rol oynadığı vurgulanmıştır. Ayrıca, Açık Radyo'nun toplumsal sorunlara duyarlı yayınlarıyla önemli bir kamu hizmeti sunduğu ve radyoculuğun ülkede hak ettiği ilgiyi görmediği belirtilmiştir.
13 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'teki 'Famagusta' dizisinin Türkiye ve diğer ülkelerde yayınlanmayacağını açıkladı. Şahin, dizinin Kıbrıs Barış Harekâtı'na yönelik olumsuz içerikleri nedeniyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirtti. RTÜK, Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda dizinin sadece Yunanistan'da yayınlanmasına karar verildiğini duyurdu.
6 Eylül 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, sürekli basın kartı için gerekli olan 18 yıllık mesleki hizmette serbest basın kartı taşınan dönemlere ait toplam sürenin en fazla 24 ayı dikkate alınacak. Ayrıca, TRT ve Anadolu Ajansı'nda haber alanında çalışmayan kişilere basın kartı verilmeyecek. Anadolu Ajansı'nda basın kartı alabilecek unvanlar detaylı bir şekilde listelendi. Bu değişiklikler, basın kartı başvurularında ve iptallerinde İletişim Başkanlığı'nın yetkilerini de etkiliyor.
6 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün 2024 Dijital Haber Raporu'na göre, Now TV (eski Fox) Türkiye'de en güvenilir haber kanalı olarak belirlendi. Araştırmada, halkın haber kaynaklarına olan güven ve güvensizlik oranları incelendi. Now TV, yüzde 60 güven oranı ile en üst sırada yer alırken, A Haber yüzde 35 güven oranı ile en düşük sırada yer aldı. Diğer kanallar arasında CNN Türk, Cumhuriyet, Habertürk ve Halk TV de yüksek güven oranlarına sahip oldu.
17 Haziran 2024

CNBC-e, 2015 yılında yayın haklarının sona ermesi nedeniyle Türkiye'den çekilmişti. Kanal, geri dönüşünü billboardlar aracılığıyla duyurdu ve sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye yeniden 'Merhaba' dedi. CNBC-e, ekonomi programları ve popüler yabancı dizilerle tanınıyor. Kanalın tam olarak ne zaman yayın hayatına başlayacağı henüz bildirilmedi.
24 Mayıs 2024

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya fırlatıldı. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen uydu, Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle gönderildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç kez ertelenen fırlatma operasyonu gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Türksat 6A, yörünge testlerinin ardından faaliyete geçecek.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim