İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, 83 yaşında vefat etti. Kendi adını taşıyan moda evi ve İtalyan haber ajansı ANSA, Cavalli'nin uzun bir hastalık döneminin ardından Floransa'daki evinde hayatını kaybettiğini duyurdu. Cavalli, yenilikçi deri baskı teknikleri ve hayvan baskılarıyla tanınan bir moda ikonuydu. Moda dünyası, Cavalli'nin vefatı üzerine taziye mesajları yayınlamaya başladı, aralarında Giorgio Armani'nin de bulunduğu birçok ünlü isim Cavalli'ye saygılarını sundu.
13 Nisan 2024

Los Angeles yönetimi, 2020 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden basketbol yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın kaza yerinde çekilen fotoğraflarının yayılması sebebiyle Vanessa Bryant'a 28.85 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Vanessa Bryant, polis ve itfaiyecilerin kazanın görüntülerini gayriresmi hesaplardan paylaştığı gerekçesiyle dava açmıştı. Dava, anlaşmayla sonuçlandı ve Vanessa Bryant'ın avukatı Luis Li tarafından anlaşma doğrulandı.
1 Mart 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

Ünlü aktör Jack Nicholson, 19 Ekim 2021'den bu yana ilk kez bir NBA maçını salonda izleyerek Los Angeles Lakers'ın Memphis Grizzlies ile oynadığı Play-off maçına katıldı. Lakers, Nicholson'ın geri dönüşünü sosyal medya üzerinden kutladı. Maç öncesinde Nicholson, Lakers oyuncusu LeBron James ve komedyen David Larry ile şakalaştı. Lakers, maçı 125-85 kazandı.
29 Nisan 2023

ABD'li genç bisikletçi Magnus White, Colorado otoyolunda antrenman yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer kazanın içki, uyuşturucu veya aşırı hızla ilgili olmadığını düşünüyor. White, birçok ödül sahibi olup ABD milli takımında yer alıyordu. ABD Bisiklet Federasyonu, White'ın ölümü üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.
1 Ağustos 2023

Kariyeri boyunca birçok siyah müzisyene destek olan ve 'Siyah Müziğin Babası' olarak anılan Clarence Avant, 92 yaşında hayatını kaybetti. Avant, müzik işletmeciliğine 1950'li yıllarda başladı ve 1967-1969 yılları arasında Venture Records'ta çalıştı. Daha sonra Los Angeles'ta Sussex Records adlı müzik şirketini kurdu. Avant'ın hayatı, 2019'da Netflix'te yayınlanan 'The Black Godfather' belgeselinde anlatıldı.
14 Ağustos 2023

Oscar’a aday gösterilen ve 'Rocky' filmiyle tanınan Burt Young, 83 yaşında hayatını kaybetti. Young, 'Rocky Balboa' karakterinin dostu 'Paulie Pennino' olarak tanındı. Ölüm haberini kızı Anne Morea Steingieser, New York Times’a verdi. Young'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.
19 Ekim 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

ABD'li rapçi Kanye West'in, Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle askıya alınan Twitter hesabı, yaklaşık sekiz ay sonra tekrar aktif hale getirildi. West, Ekim 2022'de adını 'Ye' olarak değiştirdikten sonra, Yahudileri hedef alan açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle Twitter ve Instagram'ın hesabını askıya almasından kısa süre sonra sağcı sosyal medya şirketi Parler'ı satın alma kararı vermişti. Twitter'ın sahibi Elon Musk, Aralık 2022'de, West'in 'şiddete teşvik yasağını yeniden ihlal ettiğini' belirterek, 'Hesap askıya alınacak' demişti.
30 Temmuz 2023

34 yaşındaki rapçi Berk Karadaş, 'Maestro' adıyla bilinen bir sanatçı, kalp krizi nedeniyle vefat etti. Türk rap camiası, Karadaş'ın ölümüyle büyük üzüntü yaşadı ve birçok rapçi sosyal medya üzerinden taziyelerini ve üzüntülerini ifade etti. Karadaş için Maltepe Merkez Camii'nde bir tören düzenleneceği belirtildi.
15 Şubat 2023

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği spor ayakkabılar, Sotheby's müzayede şirketi tarafından 3-11 Nisan tarihleri arasında satışa sunulacak. 'Son Dans' olarak adlandırılan maçta giyilen ayakkabıların, 2 ile 4 milyon dolar arasında bir bedelle satılması bekleniyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu ayakkabılar dünyanın en yüksek bedelle satılan spor ayakkabısı unvanını alacak.
15 Mart 2023

Amerikalı oyuncu Cindy Williams, 75 yaşında hayatını kaybetti. Williams, 1976-1983 yılları arasında yayınlanan ve 'Happy Days' dizisinin bir spinoff'u olan 'Laverne & Shirley' sitcom dizisinde Shirley Feeney karakterini canlandırmıştı. Dizi, yayınlandığı dönemde oldukça popülerdi ve Williams'a Altın Küre adaylığı getirmişti. Williams, dizinin son sezonunda gösteriden ayrılmış ve dizideki rol arkadaşı Penny Marshall 2018 yılında vefat etmişti.
31 Ocak 2023

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

Caz müziğinin öncü isimlerinden Ahmad Jamal, 92 yaşında prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 70 yıllık kariyeri boyunca birçok ödül kazanan ve caz müzisyenlerine esin kaynağı olan Jamal, bebop tarzının karmaşıklığına karşı sade bir piyano stili geliştirmişti. Miles Davis gibi efsanevi müzisyenler ondan ilham aldıklarını belirtmişlerdi. Jamal'ın ölüm haberini kızı Sumayah Jamal duyurdu.
17 Nisan 2023

Pop müziğin en büyük ikonlarından biri olan Michael Jackson'ın 1984 yılında Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, açık artırmada satışa çıkarılacak. Kostüm ve dekor satıcısı Propstore tarafından kasımda düzenlenecek açık artırmada ceketin en az 245 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Açık artırmada ayrıca George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Elvis Presley, Angus Young, John Lennon ve The Beatles'a ait eşyalar da satışa sunulacak.
11 Ekim 2023

Nottingham Panthers'ta forma giyen 29 yaşındaki Amerikalı buz hokeyi oyuncusu Adam Johnson, maç sırasında rakibin pateninin boynuna çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay, kulüp tarafından 'tuhaf kaza' olarak nitelendirildi ve Johnson'ın ailesine, arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı dilendi. Kulüp, Johnson'ı sadece olağanüstü bir buz hokeyi oyuncusu olarak değil, aynı zamanda harika bir takım arkadaşı olarak anacaklarını belirtti.
29 Ekim 2023

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim