Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur, ana davadaki tek tutuklu sanık olarak ikinci kez tahliye kararı aldı. Avukatı Ersan Barkın tarafından duyurulan bu karara savcılık itiraz etti, ancak mahkeme itirazı reddetti ve dosyayı üst mahkemeye gönderdi. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
28 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi. Kılavuz'un, cinayetten dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Gazeteci Alican Uludağ, Soylu'nun görevden alınması gerektiğini, çünkü cinayet soruşturmasını yürüten polisin Soylu'ya bağlı olduğunu ve bu durumun soruşturmanın bağımsızlığını etkileyebileceğini öne sürdü.
4 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

AKP MYK üyesi Mücahit Birinci, HDP'nin altılı masayla üç bakanlık için pazarlık yaptığını iddia etti. İddialarına göre HDP, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı talep ediyor. HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, HDP'nin hiç kimseyle bakanlık pazarlığı yapmadığını ve yapmayacağını belirtti. Oluç, AKP'yi siyasi etikten yoksun olmakla suçladı.
1 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları'ndan açıklama gelmemesi eleştirilirken, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri ve eleştirileri algı operasyonu yapmakla itham etti. Akgül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir bildiği olduğu için sessiz kaldığını savundu ve Ateş'in görevden alınma sebebinin sorgulanmasını istedi. Ayrıca, Mersin'de bir ülkücünün öldürülmesine dair sessiz kalındığını ve Ülkücü hareketin liderin emrinde olduğunu belirtti.
2 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KONDA'nın genel müdürü Bekir Ağırdır'ı 'etki ajanı' olmakla itham etti. Soylu, bir televizyon programında Ağırdır'ın Türkiye'ye her seçimde operasyon çektiğini ve uluslararası sistemin Türkiye'deki etki ajanı olduğunu iddia etti. Ayrıca, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Soylu'nun seçim sonuçlarını küsuratına kadar bildiğini yazdı ve Soylu'nun seçim öncesi tahminlerinin genellikle doğru çıktığını belirtti.
18 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması talebiyle açılan dava hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Oluç, Şahin'in basın açıklaması yapmasını ve kullandığı dili eleştirerek, onun siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarıp siyasi arenada tartışmaya gelmesi gerektiğini ifade etti. Şahin'in Diyarbakır ailelerine katılımı HDP'nin terörle ilişkisine kanıt olarak sunduğu belirtildi.
11 Ocak 2023

Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan ve Güneydoğu'daki çatışmaların sonlandırılmasını talep eden bildiriye imza atan akademisyenlerden Tezcan Durna, ihraç edildikten sonra göreve iade edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen akademisyenler hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı vermişti. Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Durna, göreve dönüş için beklediği telefonu aldığını Twitter üzerinden paylaştı.
12 Nisan 2023

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partilerinin eski vekili Sırı Sakık'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yaptığı ziyaret sonrası ortaya attığı gizli anlaşma iddialarını reddetti. Oluç, yapılan görüşmelerin şeffaf olduğunu ve parti yöneticileri dışında yapılan açıklamaların parti adına bağlayıcı olmadığını belirtti. İktidara yakın medyanın bu iddiaları gündeme getirdiğini ve böyle bir anlaşmanın olmadığını vurguladı.
6 Nisan 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan işadamı ve aktivist Osman Kavala, cezaevinde gazeteci Barış Terkoğlu ile yaptığı söyleşide, Gezi Parkı protestoları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarının George Soros ile görüştüğünü söyledi. Kavala, kendisinin Sorosçu olarak suçlanmasının ve hapiste tutulmasının, Gezi protestolarını kriminalize etmeye yönelik bir propaganda olduğunu ve sivil toplum aktivistlerine ile iş insanlarına bir mesaj vermek amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Soros'un isminin iddianamede yer almadığını ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin dış güçler söylemini benimsediğini belirtti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Millet İttifakı'nın yeniden birleşmesini ABD'nin müdahalesine bağladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Perinçek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Ankara'da bir gizli karargâhın ve yabancı operasyon şeflerinin sürece müdahale ettiğini ve Akşener'in ABD'nin dayatmasıyla masaya döndüğünü iddia etti. Ayrıca İYİ Parti içinde hayal kırıklığı ve istifa dalgasının başladığını belirtti.
6 Mart 2023

Cumhuriyet gazetesinde manipülatif haber yapma iddiası ve çikolata kutusunda kayıt dışı para alındığı suçlamalarının ardından, genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı. Mollaveisoğlu'nun yerine vekaleten Arif Kızılyalın getirilmiş, ancak geçen hafta Kızılyalın ve diğer iki yönetici hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mollaveisoğlu, gazete yönetiminin bu konuya yeterince ilgi göstermediğini belirten bir yazı yazdıktan sonra görevden alındı ve bu durum bugünkü gazetenin künyesinde yer almadığı görülerek teyit edildi.
15 Haziran 2023

Adli tıp uzmanı Dr. Ayşe Uğurlu, sağlık, hukuk ve insan hakları örgütlerinin ortak basın açıklamasına katıldığı için kamu görevinden açığa alındı. Uğurlu, 2020'de avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başlattıkları açlık grevi sürecinde, avukatların sağlık durumlarının kötüleşmesi ve zorla müdahalenin gündeme gelmesi nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılmıştı. Uğurlu, adli süreç tamamlanmadan sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığı üzerinden soruşturma açıldığını ve memuriyet görevinden ihracının talep edildiğini belirtti. Uğurlu'nun durumu, İnsan Hakları için Hekimler, Latin Amerika ve Karayipler İşkence Cezasızlık ve Diğer İnsan Hakları İhlallerine Karşı Sağlık Kuruluşları Ağı ve Dünya Tabipleri Birliği tarafından kınandı.
23 Eylül 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisine yük olmamak için istifa ettiğini belirtti ve eleştirenlere sert ifadelerle yanıt verdi. Kendisine diğer partilerden teklif gelmediğini ve seçim sonrası durumu değerlendireceğini ifade etti. Ağıralioğlu, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından İYİ Parti'den ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasının ardından kendisiyle olan randevusunu iptal etmişti.
29 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim