Sözcü gazetesinde uzun yıllardır yazılar yazan Yılmaz Özdil, gazeteden ayrıldığını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdil'e destek mesajı yayınladı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Akşener'in mesajını ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e yaptığı iş teklifini retweet'ledi. Peker, geçmişte hükümete yönelik iddialarıyla gündeme gelmiş ve BAE'de sosyal medya kısıtlamasına tabi tutulmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BAE ziyareti sonrası Peker üzerindeki baskının arttığı ve Peker'in iade edilmesi için özel olarak ziyaret gerçekleştirildiği iddia edilmişti.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle açılan soruşturma ve kovuşturmalardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 160 bin soruşturma açıldığı ve bu soruşturmalarda 3 bin 625 kişiye hapis cezası verildiği belirtiliyor.
3 Mart 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

TELE1 kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle Abdullah Öcalan soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle İstanbul 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Yanardağ, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' ile ilgili sözlerini eleştirdiği bir programda Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarını eleştirmişti. Bu bölüm, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Yanardağ sosyal medyada hedef haline gelmiş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
5 Temmuz 2023

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Başsavcı Francisco Barbosa'yı 'Anayasa'ya karşı darbe' yapmakla suçladı. Petro, oğlunun savcılıktaki sorgusunun bir dergi tarafından kamuoyuna sızdırılmasına tepki gösterdi ve seçim kampanyası finansmanının yasalara aykırı şekilde kullanılmadığını savundu. Başsavcı Barbosa ise, Petro'nun oğlu Nicolas Petro'nun ifadelerine dayanarak, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında beyan edilmemiş paraların araştırılmasını talep etmişti.
4 Ekim 2023

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu yaptıktan sonra polis tarafından kötü muameleye maruz kaldığını iddia etmiş ve bu durumu Adli Tıp Kurumu raporuyla belgelemişti. Anayasa Mahkemesi, Aydoğan'ın başvurusu üzerine Nisan 2022'de hak ihlali kararı vermişti. Ancak Bakırköy Başsavcıvekili Ekrem Aydıner, polislerin kimliğinin tespit edilmesine rağmen kötü muamelede bulunduklarına dair yeterli delil olmadığını belirterek dosyayı kapattı. Aydoğan, karara itiraz edeceğini ve gerekirse yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın avukatları, mazbatasını alarak tutukluluğun bitmesi için başvuruda bulundu. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay'ın tahliye talebini oybirliğiyle reddetti. Kararda, Anayasa'nın 83 ve 14. maddeleri kapsamında yasama dokunulmazlığına ilişkin değerlendirme yapıldı ve Atalay'ın suçunun Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında yer aldığı ve seçimden önce soruşturmasına başlandığı için dokunulmazlıktan yararlanamayacağına karar verildi. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Leyla Güven hakkındaki ihlal kararları eleştirildi.
13 Temmuz 2023

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı ve beş yıl siyasetten men edildi. İmran Han, başbakanlığı döneminde aldığı 490 bin dolar değerindeki hediyeleri satmak suçundan üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Han, 5 Ağustos'ta Lahor şehrindeki evinde tutuklanmıştı. Men kararı, Pakistan Seçim Komisyonu tarafından verildi.
9 Ağustos 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Gezi davasından tahliye edilen Merdan Yanardağ, tahliye olduğu Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, hala tutuklu olanları hatırladı. Yanardağ, 'Sevdiklerime kavuştum. Mutluyum, ama derin bir yara var. Can var içeride, Tayfun var içeride, Osman var içeride, rehin alınmış gibi imha edilmeye çalışılıyorlar.' dedi. Yanardağ, 100 gün önce AKP'li Galip Ensarioğlu'nun avukatlarıyla görüştürülmeyen PKK lideri Öcalan'la ilgili 'Devlet sürekli görüşüyor' sözlerini eleştirdiği için tutuklanmıştı.
4 Ekim 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Durdu Özer'in, MHP'li isimlerle samimi ilişkiler içinde olduğu belgelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ve diğer MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ordu halkının parti aday listelerine ciddi itirazları olduğunu belirtti ve istifanın eşiğinde olduğunu ifade etti. Bu açıklamanın ardından 12 saat geçmeden Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı duyuruldu.
11 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maltepe'deki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Havaalanı işletmesiyle ilgili olarak 1 milyar dolar yolsuzluk yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Akşener, Ali Yeşildağ'ın yayınladığı bir kasette bu iddiaların dile getirildiğini belirtti ve Erdoğan'a bu iddiaları soruşturması çağrısında bulundu. Akşener'in konuşmasının ardından miting alanında 'Hırsız Tayyip' ve 'Hırsız Erdoğan' sloganları atıldı.
6 Mayıs 2023

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun suikastıyla bağlantılı olduğu iddia edilen altı Kolombiyalı, ülkenin en büyük ve en kalabalık hapishanesi Litoral Cezaevi'nde ölü bulundu. Gardiyanların raporuna göre, ölü bulunan kişilerde boğuşma kaynaklı herhangi bir işkence ya da yara izine rastlanılmadı. Devlet Başkanı Guillermo Lasso'nun güvenlik kabinesini toplayacağı ve konuya ilişkin ayrıntılı bilgi isteyeceği belirtildi.
7 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) son beş yılda imzaladığı sözleşmeler ve idari işlerle ilgili yolsuzluk ve para aklama iddiaları üzerine Jandarma Merkezi Operasyon Birimi (UCO) federasyon binası, bazı ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Soruşturma, özellikle İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan'da oynanması ve bu organizasyonla ilgili yapılan anlaşmalar üzerine yoğunlaşıyor. Eski RFEF Başkanı Luis Rubiales'in evinde de arama yapıldı. Rubiales, daha önce Kadınlar Futbol Dünya Kupası törenindeki bir olay nedeniyle istifa etmişti.
20 Mart 2024

Yunanistan'da yaşanan ve en az 38 kişinin ölümüne neden olan tren kazası sonrasında Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini açıkladı. Ancak bakanın istifası, halkın hükümete olan öfkesini yatıştırmaya yetmedi. Başkent Atina'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi ve polis müdahalesi yaşandı. Sosyal medyada ise bazı vatandaşlar, bakanın yargılanması ve tüm hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
2 Mart 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim