CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanmaya başlandı. Parti içinde ve kamuoyunda değişim çağrıları yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun yola devam etme kararlılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajları dikkat çekiyor. Reuters haber ajansı, seçim sonrası CHP'deki durumu ve Kılıçdaroğlu'na yönelik artan baskıyı ele alan bir haber yayımladı. Haberde, uzman görüşlerine de yer verilerek, muhalefetin Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde büyük bir ittifak kurma zorluğu ve müttefiklerin Kılıçdaroğlu'na az katkıda bulunduğu belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, iktidara daha fazla zaman vermeyeceklerini ifade etti. AKP'den Bülent Arınç ise seçimlerin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında yapılacağını ve iktidarın seçimden kaçmaması gerektiğini vurguladı.
14 Şubat 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine güncellenmemiş listelerden atama yapılmasına ilişkin uyarıda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumu takip ettiklerini ve kamu görevlilerini uyardığını belirtti. Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) da aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etti.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, partideki değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak genel başkanın öncülüğünde partideki değişim ve dönüşümü sürdürerek yerel seçimlerden zaferle çıkmayı planladıklarını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki adaylık sürecine işaret eden açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Uyar, İmamoğlu'nun İstanbul'un kaybedilmemesine yönelik bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, partinin hedeflerinin mahalle delegeliği sistemini kaldırarak, ilçe yönetimlerinin doğrudan tüm üyelerin katılımlarıyla belirleneceği bir sisteme geçiş olduğunu da anlattı.
15 Ağustos 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ittifak içinde hareket edeceklerini ve dış politikada da iç politikada da birlikte davranacaklarını belirtti. Karamollaoğlu, seçimlerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini neredeyse garanti gibi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişte CHP'nin icraatlarından dolayı eleştirilere maruz kaldıklarını ancak bu durumun Kılıçdaroğlu için geçerli olmadığını dile getirdi.
26 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kuzey Irak'ta dokuz askerin hayatını kaybettiği PKK saldırısının ardından bir sonuç bildirisi yayımladı. Bildiride, iktidarın askerlerin güvenliğini sağlayamadığı ve şehitler için yeterli önlem alınmadığı belirtildi. Ayrıca, Pençe – Kilit harekatının hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığı ve bölgedeki güvenlik zafiyetlerine dair sorular soruldu. CHP'nin bu konuda olağanüstü toplandığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın dokuz askerin şehit olduğunu açıkladığı bilgisi verildi.
13 Ocak 2024

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in Diken'de yayınlanan söyleşisine yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde veri akışında bir sorun olmadığını ifade etti. Adıgüzel'in, seçim günü veri akışında sorunlar yaşandığına dair iddialarına karşı Kaftancıoğlu, İstanbul örgütünün sandık güvenliği ve veri akışı konusunda bir eksiği olmadığını, aksine teşekkürü hak eden bir başarıları olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, başarının kendisine mal edilmesini reddederek, başarının İstanbul örgütü ve halkına ait olduğunu vurguladı.
20 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim