Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi maaşına yüzde 39 oranında bir zam uyguladı. Bu zamla birlikte Cumhurbaşkanının maaşı 40 bin TL artarak 140 bin TL'ye yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu durumu emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam oranıyla kıyaslayarak eleştirdi ve ülkede yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekti.
10 Temmuz 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı alan 12,7 milyon emekliye yönelik promosyon ödemelerinin kamu bankalarında iki katına çıkarıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle promosyon ödemeleri 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi. Ayrıca, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu hamle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere zam yapmayacağını açıklamasının ardından geldi ve emeklilere yönelik diğer desteklerin de sinyalini verdi.
25 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara'dan bir grup gazeteciyi İstanbul'a davet ederek özel bir basın toplantısı düzenledi. Bu davet, bazı medya kuruluşlarında 'CHP muhabirleriyle bir araya geldi' şeklinde haberleştirildi. Faruk Bildirici, bu durumu 'davetli gazetecilik' sorunu olarak ele alıyor ve gazetecilik etiğine aykırı buluyor. Bildirici'ye göre, eğer Ankara'daki gazetecilerin bu toplantıyı izlemesi gerekiyorsa, masrafların medya kuruluşları tarafından karşılanması gerekirdi.
11 Mart 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlendiği iddia edilen 'gizli toplantı' hakkında konuştu. Erdem, gizli bir görüşme olmadığını, ancak ismi geçen CHP'liler dahil tüm partililer ile parti binasında 'açık ve meşru biçimde teke tek görüştüğünü' söyledi. Erdem, İstanbul'a gittiğinde görüşmeleri için CHP'nin İstanbul il binasını kullanmasının 'doğal' olduğunu savundu. Ayrıca, partinin kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
12 Ağustos 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

Fatih Polat, AKP'nin İstanbul mitingine gitmek üzere Aksaray'da bir çay ocağında yaşanan bir sohbeti aktarıyor. Çay ocağında, emekli yaşlardaki iki kişi, çileğin kilosunun 100 lira olduğunu ve çayın fiyatının yüksekliğini konuşuyor. Bu sohbet, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların günlük hayata yansımasını ve emeklilerin maddi zorluklarını gözler önüne seriyor. Polat'ın yazısı, ekonomik durumun yanı sıra siyasi bir etkinlik olan AKP mitingine de değinerek, Türkiye'deki siyasi ve ekonomik atmosferi ele alıyor.
25 Mart 2024

CHP, Rize'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda 'Çay Mitingi' düzenledi. Miting, yoğun ilgi ve coşkulu bir kalabalıkla gerçekleşti. Bu etkinlik, CHP'nin klasik tabanının ötesine geçerek geniş bir kitleyi bir araya getirdi. Aynı zamanda, AK Parti'nin Kızılcahamam kampıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen bu miting, CHP'nin artan siyasi etkisini ve 'sokağın geri alınması' sürecini simgeliyor.
3 Haziran 2024

Düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Bu artış, Hazine tarafından sağlanacak bir tamamlama ile gerçekleştirilecek. Ancak, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emekliler zam alamayacak ve temmuzdaki enflasyon zammı, emeklilerin kök aylıkları üzerinden hesaplanacak. Bu durum, maaşı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilerin de temmuz zammını 'hissetmeyecekleri' anlamına geliyor.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli memur maaşı 7 bin 600 lira, asgari ücret ise net 8 bin 500 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştı. Yapılan zamla birlikte çeşitli kamu görevlilerinin ve emeklilerin yeni maaşları belirlendi.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilerin maaş zammı beklentilerine kapıyı kapatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik olarak tiyatro, kültür turları ve çeşitli indirimler içeren bir dizi kampanyanın hayata geçirileceğini duyurdu. Bu adımlar, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal, kültürel yönden zenginleştirmeyi amaçlıyor. Kampanyalar, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda uygulanacak.
25 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur maaşlarının Temmuz ayında en düşük 22 bin lira olacağını açıklamasının ardından, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bu durumu sendikanın mücadelesinin bir sonucu olarak gördüğünü ifade etti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da daha önce benzer bir zam vaadinde bulunmuştu. Yalçın, kamuda gelir adaletinin bozulduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet edilmemesi gerektiğini vurguladı.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın Temmuz ayında TBMM'den geçeceğini duyurdu. En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etti. Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını ve paydaşları memnun edecek bir torba yasa üzerinde hedeflediklerini belirtti. Daha önce 11 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan da en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti.
21 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği iktidara yakın sermaye gruplarına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde bu gruplara aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar doların Hazine'ye döneceğini belirtiyor. Sermaye sahipleriyle kapalı toplantılarda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çıkışlarının sermaye düşmanlığı olarak algılanmaması gerektiğini, namuslu yatırımcıların destekleneceğini ve hukukun işleyeceğini ifade ediyor. Ayrıca, CHP'nin 300 milyar dolarlık yatırım hedefini de bu toplantılarda anlatarak sermaye gruplarının endişelerini hafifletmeye çalışıyor.
17 Nisan 2023

CHP Merkez Yonetim Kurulu (MYK) toplantisinda, Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun sizdirilan toplantisi konusulmadi. Toplanti oncesi MYK uyesi bazilarinin CHP Grup Baskani Ozgur Ozel ve grup baskan vekili Gokhan Gunaydin'in istifalarini talep edecekleri belirtilmisti. Ancak Gunaydin ve Ozel toplantida yer almadilar ve konu gundeme gelmedi. Kili�daro�lu konuyla ilgili yorum yapmazken, toplantidan sonra CHP Sozcusu Faik Oztrak ve medyadan sorumlu genel baskan yardimcisi Eren Erdem'le ozel bir gorusme yapti. Imamoglu ve bazi CHP'li ust duzey isimlerin katildigi cevrimici toplantinin kaydi Youtube'a sizdirilmisti ve bu durum parti icindeki 'degisim' tartismalarini gundeme getirmisti.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarının en düşük seviyesinin 7 bin 500 lira olacağını açıklamasının ardından, Türkiye'deki bankalar emekli maaş promosyon kampanyalarını duyurdu. Yapı Kredi, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank, ING ve Akbank, emekli maaşını bankalarından alan müşterilere çeşitli nakit promosyonlar sunuyor. Promosyonlar, emekli maaşının miktarına ve bankanın belirlediği şartlara göre değişiklik gösteriyor ve bazı bankalar ek avantajlar da sağlıyor.
24 Mart 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücretle ilgili ara zammın gündemde olmadığını belirtti. Işıkhan, enflasyon verilerinin olumlu geldiğini ve Aralık ayındaki düşüncelerinin aynı şekilde devam ettiğini ifade etti. Emeklilere temmuz ayında ekstra refah payı verilmesi beklentisiyle ilgili olarak ise temmuz ayını beklemek gerektiğini söyledi. Bu açıklamalar, TÜRK-İŞ ve Birleşik Kamu-İş'in asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığına dair verileriyle çelişiyor.
15 Mayıs 2024

Ankara Elmadağ'da bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada beş işçi hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ve beraberindeki heyet, patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Köksal, patlamanın nedenlerinin ve olası ihmalin araştırılması gerektiğini belirtti ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
10 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023
İşaretlediklerim