İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde AKP milletvekili adaylarına seçim bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırmaları ve Ankara'ya gelmemeleri yönünde talimat verdi. 'Çalınmadık kapı kalmasın' ifadesiyle adaylara genel merkezden görevlendirme olmadıkça Ankara'ya gelmeme çağrısı yapıldı. Ayrıca, AKP'nin seçim kampanyası stratejisi olarak açılış ve temel atma törenlerini mitinglere dönüştürme sayısını artırma kararı alındı. CHP ise bayram sonrası kampanya hızını artırmayı ve seçmenle iç içe olmayı hedefliyor.
19 Nisan 2023

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen vatandaşlara yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerden altısı bugün serbest bırakıldı. İstanbul'da Saraçhane'de polis ile göstericiler arasında çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 182'si serbest bırakılmış ve 52 kişi tutuklanmıştı. Yapılan itirazlar sonucunda altı kişi serbest bırakıldı ve davanın ilk duruşması 17 Temmuz'da yapılacak.
21 Haziran 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içme yasağını getirdi. Valilik, kararın yeni olmadığını ve mevcut yasaları hatırlattıklarını belirtti. Ancak, bu karar birçok hukukçu tarafından Anayasa'ya aykırı bulundu ve sosyal medyada tepkiler çekti. Türkiye İşçi Partisi ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, karara tepki gösteren muhalefet temsilcileri oldu.
30 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri nedeniyle İstanbul'da bazı metro hatları kapatıldı. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacak. İstanbul LGBTİ+ Komitesi, etkinlikler için Taksim'e çağrı yapmıştı.
25 Haziran 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 5 Nisan Çarşamba günü saat 18:00'den 10 Nisan Pazartesi günü saat 9:00'a kadar parti meclisi üyesi, milletvekili ve yüksek divan kurulu üyeleri haricinde ziyaretçi kabul etmeyecek. Bu süre zarfında, CHP Parti Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek milletvekili aday listelerini belirlemek üzere toplanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti meclisini 8 Nisan'da toplantıya çağırdığı ve millet ittifakı ortaklarıyla varılan ortak liste uzlaşısına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
5 Nisan 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul Maltepe'de toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu 'Sağlam irade, doğru karar' yazılı afişlere 'Yargılayacağız' yazısı ekleyerek protesto etti. Bu eylem TKP'nin Twitter hesabından 'Halka karşı suç işleyenler yargılanacak' notuyla paylaşıldı.
1 Mayıs 2023

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl düzenlenen ve bu yıl da yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü için binlerce kadın ve LGBTİ+ birey Taksim'de toplandı. Beyoğlu kaymakamlığı, yürüyüşün toplumsal barış ve huzuru bozabileceği gerekçesiyle yasakladı. Yürüyüşçüler 'Jin Jiyan Azadi' sloganları attı ve deprem sonrası 'Hükümet istifa' çağrıları yükseldi. Polis, yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.
8 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'daki 'millet buluşması' etkinliği için Atatürk Meydanı'na kurulması planlanan 3 bin kişilik çadır için valilikten izin alındı. Ancak, AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın devreye girmesiyle çadırın kurulmasına son anda izin verilmedi. CHP yönetimi, çadır yerine meydanda platform kurarak etkinliği mitinge dönüştürme kararı aldı ve esnaf ziyaretleri programını iptal etti.
4 Nisan 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara açık görüş izni verileceğini duyurdu. Bu izin, 'Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik' kapsamında sağlanacak. Bakan Tunç, bu duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.
18 Mayıs 2024

Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği ve bir kısmının Youtube'a sızdığı çevrimiçi toplantı sonrasında geldi. Günaydın'ın, CHP tüzüğünün 22'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karara uymayacağı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP yönetimi, partilileri 'yankı odası' etkisine kapılmamaları ve 'Bu iş bitti' düşüncesine girmemeleri konusunda uyardı. Parti yönetimi, sosyal medyada oluşan 'Muhalefet kazanacak' havasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve oy oranlarının 'bıçak sırtı' olduğunu belirtti. CHP teşkilatlarına saha çalışmalarına ağırlık vermeleri ve sosyal medyayla yetinmemeleri talimatı verildi. Kılıçdaroğlu'nun yakın bir kurmayı, seçim sürecinin son ana kadar önemli olduğunu ve rehavetin oluşmaması gerektiğini ifade etti.
20 Mart 2023

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde, siyasi partiler milletvekili adaylarını belirleme sürecinde yoğun bir dönemden geçiyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasıyla, partilerin 10 Nisan'a kadar aday listelerini belirlemeleri gerekiyor. CHP, İYİ Parti, AKP ve diğer partilerde aday adaylığı için başvurular artarken, partilerin genel merkezlerinde mülakatlar ve lobi faaliyetleri yoğunlaşıyor. CHP ve İYİ Parti'de bakanlık görevine gelmesi beklenen isimlerin aday olmayacağı, AKP'de ise temayül yoklamasının aday başvuruları sonrasında yapılacağı belirtiliyor.
17 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve dünya genelinde Onur Yürüyüşleri düzenlendiği bir dönemde, Türkiye'de bazı valilikler bu etkinlikleri engelliyor. İstanbul Valisi Davut Gül'ün ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Onur Yürüyüşü'nün yasaklandığını duyurdu. Köşger, yasalara ve toplumun değerlerine aykırı hiçbir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini ve yasalara aykırı davrananlara kolluk güçlerinin müdahale edeceğini belirtti.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim