CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasaklamıştı. Bu yasağın kaldırıldığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının kaydı Youtube’a sızdırılmıştı. İddiaya göre, İmamoğlu’nun toplantıda Günaydın'a yönelik bir sorusu, Kılıçdaroğlu'nu öfkelendirmiş ve Günaydın'ın MYK toplantılarına katılması yasaklanmıştı.
25 Temmuz 2023

İstanbul'da 22’nci Onur Yürüyüşü, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yasaklanmasının ardından Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde düzenlendi. Yürüyüş, 32’nci Onur Haftası'nın son etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte, çeşitli toplumsal ve siyasi olaylara dikkat çekildi ve kaybedilen yol arkadaşları anıldı. Yürüyüş, yasaklara rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.
30 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38'inci olağan kurultayını 4-5 Kasım'da düzenleyecek. Parti meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı ve kurultayın tarihine ilişkin tavsiye kararı alındı. Ayrıca, tüzük kurultayının 25-26 Kasım'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.
26 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmaması üzerine TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından geldi. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
9 Kasım 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Temmuz'da tatile girmesi beklenirken, Genel Kurul 25 Haziran'da aldığı kararla tatilin ertelenmesine ve çalışmaların devam etmesine karar verdi. Bu karar, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine dayanarak alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazandı.
27 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'da yapacağı millet buluşması için kurulacak çadır için valilikten önce olumlu yanıt alındı. Ancak çadır TIR'ları kente geldikten sonra yetkililer izin vermekten vazgeçti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaşanan durumun siyasi müdahale sonucu olduğunu belirtti. Gece geç saatlere kadar süren tartışmaların ardından çadırın kurulmasına izin verildi.
3 Nisan 2023

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti içindeki değişim ve adalet talebiyle Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceğini duyurdu. Geçmişte parti kurallarıyla bağdaşmayan davranışları nedeniyle disipline sevk edilen ve bir yıl geçici çıkarma cezası alan Özcan, cezasının bitimi sonrasında kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi. Özcan, yürüyüşten vazgeçirilmek için kendisine siyasi vaatlerde bulunulduğunu iddia etti ve bu tekliflere kapalı olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve olağanüstü kurultay çağrısı yapması durumunda yürüyüşten vazgeçeceğini belirtti.
2 Temmuz 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Uluslararası Af Örgütü, Taksim'deki barışçıl toplanma yasaklarına dikkat çekmek ve daha önceki barışçıl eylemleri hatırlatmak amacıyla bir protesto turu düzenledi. Bu turda, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşleri, 1 Mayıs İşçi Bayramları, Onur Yürüyüşleri, Cumartesi Anneleri/İnsanları oturma eylemleri, Sansüre Karşı Yürüyüş, Başörtülü Öğrenci eylemleri ve daha birçok eylem yer alıyor. Af Örgütü, Taksim Özgürlük Turu web sitesini Türkçe ve İngilizce olarak yayına açtı.
25 Ağustos 2023

Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı temsilcilerinin sert açıklamalarının ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Mersin'de muhalefet temsilcilerine saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de muhalefeti hedef alan tehlikeli ifadeleri sonrası şiddet olayları yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi, Trabzon'da CHP milletvekili adayının seçim stantlarına saldırı girişimi oldu, Mersin'de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırı gerçekleşti ve İstanbul Kadıköy'de polis müdahalesi sonucu bir kadın gözaltına alındı.
7 Mayıs 2023

Küba'nın başkenti Havana'da her yıl düzenlenen geleneksel 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, akaryakıt krizi sebebiyle bu yıl iptal edildi. 1959'daki devrimden bu yana ilk kez ekonomik sorunlar nedeniyle kutlamalar gerçekleştirilemiyor. Küba Merkez Sendikası, büyük gösteriler yerine belediyelerin düzenleyeceği küçük çaplı yürüyüşler yapılacağını duyurdu. Ayrıca, bu organizasyonlarda ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargolar ele alınacak ve ABD yönetiminden Küba'nın terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması talep edilecek.
1 Mayıs 2023

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı protestolarının 10. yıl dönümünde Taksim'de bulunan Makine Mühendisleri Odası önünde toplandı. Çok sayıda siyasi parti temsilcisinin de katıldığı eylemde 'Karanlık gider, Gezi kalır' yazılı pankart açıldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, direnişle gurur duyduklarını ifade etti ve Gezi'nin haksızlıklara karşı duranların simgesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, hapiste tutulan Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularıyla gurur duyulduğu belirtildi.
31 Mayıs 2023

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve Onur Yürüyüşlerinin düzenlendiği bir dönemde, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Haliç Köprüsü'ne trans bayrağı asarak, yürüyüşlere yönelik engellemelere ve polis müdahalelerine karşı duruşlarını gösterdi. 2017'den bu yana engellenen Trans Onur Yürüyüşü, bu yıl tekrar düzenlenmiş ve polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Komite, 25 Haziran'da yapılacak Onur Yürüyüşü'ne olan kararlılıklarını vurgulayarak, yasaklara ve engellemelere meydan okuduğunu ifade etti.
19 Haziran 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

CHP'deki değişim tartışmalarının öncüsü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'ye gidiyor. İmamoğlu, 28 Mayıs seçimleri sonrası parti içi muhalefetin öncü ismi olmuştu. İmamoğlu'nun kent gezileri Elazığ ve Tunceli ile başlıyor. Tunceli'de cemevlerini ve esnafı ziyaret edecek olan İmamoğlu, ayrıca Munzur Gözeleri'ne de gidecek.
5 Ağustos 2023

ODTÜ'de her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu'nda düzenlenen toplu mezuniyet töreni, yönetim tarafından iptal edilmeye çalışılıyor. 12 Mayıs'ta mezun olacak öğrencilere törenin Devrim Stadyumu'nda yapılacağı bilgisi verilmişken, sonradan akademik takvimde sessiz sedasız yapılan bir değişiklikle törenlerin 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi ve yer bilgisi verilmedi. Geçen sene de 'protesto endişesi' nedeniyle iptal edilen tören yerine öğrenciler alternatif bir tören düzenlemişti. Yönetim, bu yıl da öğrencilerin bir araya geleceği etkinlikleri iptal etmeye devam ediyor ve mezuniyetle ilgili detayları paylaşmıyor.
4 Temmuz 2023
İşaretlediklerim