Google, kullanıcılarının Chrome tarayıcısının gizli modunda bile internet gezinme faaliyetlerini izlediği iddiasıyla açılan dava sonucunda 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde görülen dava, 2020 yılında Boies Schiller Flexner hukuk firması tarafından açılmıştı. Google Sözcüsü Jose Castaneda iddiaları reddetse de mahkeme Google'ın davanın iptali yönündeki başvurusunu reddetti. Ayrıca Google, başka bir antitröst davasında da 700 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.
29 Aralık 2023

ABD'nin New York kentinde, 2010 yılından bu yana çözülemeyen ve en az 10 kişinin ölümüyle ilişkilendirilen Gilgo Beach cinayetleriyle bağlantılı olduğu düşünülen mimar Rex Heuermann gözaltına alındı. Suffolk ilçe yöneticisi ve New York Valisi, gözaltıyı doğrulayarak adaletin sağlanacağını belirtti. Heuermann, Long Island'da büyümüş ve kendi mimarlık firmasının sahibi olarak biliniyor. Zanlı, gelişmiş telefon verilerinin analizi sonucunda tespit edildi ve evi arandı.
15 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

ABD'nin Arizona eyaletinde 14 yaşındayken kaybolan ve yüksek işlevli otizm teşhisi konan Alicia, dört yıl sonra Montana'da ortaya çıktı. Alicia'nın annesi, kızının internet üzerinden tanıştığı bir kişi tarafından kaçırılmış olabileceğini düşünmüştü. Ancak Alicia, polise kimsenin kendisine zarar vermediğini ve tutsak olmadığını söyledi. Alicia'nın bulunduğu yer, kaybolduğu Arizona'dan yaklaşık 1600 kilometre uzakta.
27 Temmuz 2023

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

İskenderun-Antakya kara yolunda, kimliği belirsiz bir kamyon sürücüsü, Topboğazı mevkiinde bir çekiciyle çarpıştı. Kazada, kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçen kamyon, asker uğurlama töreni için bekleyen 11 araca çarptı. Bu feci kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili bilgi vererek yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
6 Mayıs 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın güneyinde bir kurye tarafından bulundu. Kuryenin yardımıyla büyükannesine ulaşan Alex, Manchester'daki ailesine geri gönderildi. Manchester polisi, Alex'in ifadesinin alınmasının ardından bir ceza soruşturması başlatılıp başlatılmayacağına karar verecek. Alex'in annesi ve büyükbabası, çocuğun kaybolmasıyla bağlantılı olarak aranıyor.
17 Aralık 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın Toulouse kenti yakınlarında yağmur altında yürürken bir kurye tarafından bitkin halde bulundu. Kendisiyle iletişime geçen kurye, Alex'in arandığını internetten öğrenince onu polise götürdü. Alex, büyükannesi Susan Caruana'ya eve dönmek istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Alex, son iki yıldır Fransa'nın Pirene vadilerinde bir gezici komünde yaşadığını belirtti, ancak kaybolmasıyla ilgili annesi ve büyükbabasının yerini açıklamadı.
15 Aralık 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Hollanda'nın Kuzey Denizi açıklarında, Almanya'dan Mısır'a gitmekte olan ve 3 bin otomobil taşıyan Panama bandıralı Fremantle Highway gemisinde yangın çıktı. Yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınamadı. Yangın sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, sahil güvenlik sözcüsü yangının bir elektrikli aracın yakınında çıktığını bildirdi. Çevre kuruluşları, yangın ve geminin batma ihtimali karşısında endişeli.
26 Temmuz 2023

Meksika'nın güneyinde, göçmenleri taşıyan bir otobüsün devrilmesi sonucu 18 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı. Kazada üç çocuk da yaşamını yitirdi. Oaxaca Devlet Sivil Koruma Koordinasyonu, ölenlerin çoğunun Venezuelalı göçmenler olduğunu duyurdu. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
7 Ekim 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 'otopilot' sürücü destek sisteminin ölümlü kazaya yol açtığı iddiasıyla hakkında açılan davayı kazandı. 2019'da meydana gelen bir kaza sonrası araçtaki iki yolcu tarafından 'otopilotun arızalı olduğu' suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı. Davacılar, otopilot sisteminin Model 3 aracının aniden yoldan çıkmasına ve bir ağaca çarparak alevler içinde kalmasına neden olduğunu iddia etmişti. Ancak Tesla, kazaya 'insan hatasının neden olduğunu' savundu ve kazanılan dava, Tesla için 'büyük bir zafer' olarak nitelendirildi.
1 Kasım 2023

30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Savcılığı, kazanın ardından 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alınıp serbest bırakılan Şeyh Mahmud'un, Göçer'in ölümünün ardından yeniden gözaltı kararı çıkarıldığını, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta kaçtığı için bu kararın yerine getirilemediğini açıkladı. Şu anda Şeyh Mahmud'un yakalanması için uluslararası prosedürler dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Sivas'ın Gürün ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. İstanbul-Van seferini yapan otobüs, Pınarbaşı-Gürün kara yolunda devrildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
15 Ekim 2023

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023
İşaretlediklerim