İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları müdahale ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim alanlarına ulaşırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
8 Ağustos 2024

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Bolu'nun Göynük ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının oluşturduğu yoğun duman Eskişehir'de gökyüzünü kapladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, duman tabakası Eskişehir'in birçok noktasından görüldü ve gökyüzünde karartı oluşturdu. Eskişehir'de yangın söndürme çalışmalarında kullanılabilecek hava araçları için lojistik destek ve yakıt ikmali hazırlıkları yapıldığı bildirildi.
15 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ormana atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yangının ilk başladığı bölgede yanmış bir erkek cesedi bulundu.
23 Haziran 2023

Sultangazi'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.
3 Eylül 2023

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

Kilis'in Polateli ilçesinde Eğlen köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 20 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direği şüphesi üzerinde duruluyor.
4 Haziran 2023

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter düştü. Helikopterde bulunan beş personel kazadan sağ kurtarıldı ve sağlık durumları iyi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, helikopterin su alımı sırasında kaza yaptığını ve sadece helikopterin suya düştüğünü belirtti. Olay, bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarını etkiledi.
2 Ağustos 2024

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

Manisa’nın Soma, İzmir’in Bornova, Balıkesir’in Kepsut ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde orman yangınları çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir-Manisa kara yolu yangın nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
3 Temmuz 2024

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim