Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçesi ile Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar, kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürüldü. Beş bölgede daha yangınlarla mücadele devam ediyor. Bakan Yumaklı, bu yangınların da kısa sürede kontrol altına alınacağını belirtti.
18 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının nedeni bilinmezken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter sevk edildi. Bolu valiliği, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığı bildirildi.
21 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve dozerler olay yerine sevk edildi. Yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
22 Temmuz 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve iki hastanenin tahliye edilmesine neden oldu. Yangına 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, gönüllüler, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale ediyor. Penteli Dağı'na ulaşan yangın nedeniyle birçok ev zarar gördü ve 200'den fazla kişi bölgeden çıkarıldı. Hava koşulları nedeniyle yetkililer, vatandaşları orman yangını riskine karşı uyardı.
12 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan yandı. Yangın Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda başladı ve tedbir amaçlı dört köy tahliye edildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ve araştırmalar devam ediyor. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yangında can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.
20 Ağustos 2024

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün akşam havai fişek nedeniyle çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başladı ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yangının havai fişeklerin kuru alana düşmesiyle başladığını belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy'de zeytinlik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın, çevre illerden sevk edilen ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen Söke ilçesindeki Argavlı Mahallesi'ne kadar yayıldı. Aydın-Söke kara yolu üzerindeki bazı iş yerleri tahliye edildi ve dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
7 Ağustos 2024

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023
İşaretlediklerim