İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

CHP, AKP'nin kazandığı Hatay'daki yerel seçim sonuçlarına itiraz ederek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk' başvurusunda bulundu. Hatay'da AKP adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazandığı seçim sonuçlarına yönelik CHP'nin daha önceki itirazları YSK tarafından reddedilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Hatay adayı Lütfü Savaş, emniyet görevlileri ve zabıtaların usulsüz olarak sandık kurulu başkanı ve memur üye olarak görevlendirildiğini, ayrıca 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını iddia ederek YSK'ya kanıtlar sundu.
15 Nisan 2024

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in Diken'de yayınlanan söyleşisine yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde veri akışında bir sorun olmadığını ifade etti. Adıgüzel'in, seçim günü veri akışında sorunlar yaşandığına dair iddialarına karşı Kaftancıoğlu, İstanbul örgütünün sandık güvenliği ve veri akışı konusunda bir eksiği olmadığını, aksine teşekkürü hak eden bir başarıları olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, başarının kendisine mal edilmesini reddederek, başarının İstanbul örgütü ve halkına ait olduğunu vurguladı.
20 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde kolluk kuvvetlerinin oy kullanmaları sırasında dikkatli olunması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kaftancıoğlu'nun ifadelerini yalan, iftira ve hakaret olarak nitelendirerek suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Kaftancıoğlu ise yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerine yönelik sahte belge düzenleyenlere karşı konuştuğunu ve incittiği kolluk kuvvetleri varsa özür dilediğini ifade etti.
27 Mayıs 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Mahmut Övür, CHP ve DEM Parti arasındaki 'kent uzlaşısı'nın aslında PKK'yı meşrulaştırma siyasetine CHP'yi dahil etme çabası olduğunu iddia ediyor. Leyla Zana ve Ahmet Türk'ün CHP'ye oy vermeme çağrılarının etkisiz kaldığını ve DEM Parti'nin Diyarbakır ve Van gibi yerlerde PKK ile iltisaklı adaylar gösterdiğini belirtiyor. Van'da Abdullah Zeydan'ın adaylığı ve mazbatasının geçici olarak verilmemesi üzerine yaşanan olaylar, YSK'nın müdahalesiyle çözüme kavuştu.
4 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçimler öncesinde sosyal medyada korku ve dezenformasyon yaratmak amacıyla yüksek takipçili hesaplar satın aldığını öne sürdü. Toprak, iktidarın Rus ve Macar bilgisayar korsanlarıyla da hazırlık yaptığını belirtti. İddialara göre, iktidarın bu hesaplar üzerinden İYİ Parti, DEVA ve Gelecek partileriyle ilişkili hesapları satın alarak bir videoyu dolaşıma sokmayı planladığı ancak içeriği bilinmeyen bir video hakkında bilgi verildi. Toprak, iktidarın korku yayma çabalarının başarısız olduğunu ve ülkenin asıl gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu ifade etti.
5 Mayıs 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda böcek ilacı kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişiden üçü serbest bırakılırken, iki ilaçlama firması çalışanı 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından tutuklandı. Zehirlenme sonrası AFAD ve diğer ekiplerin çalışmaları devam ediyor ve apartmandaki kimyasal oranının hala yüksek olduğu belirlendi.
17 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan iki binanın müteahhidi olduğu için tutuklanan AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, binanın yapımında yer almadığını ve akrabalarının ricası üzerine sadece kağıt üzerinde müteahhit olarak gözüktüğünü belirtti. Kavak, belediye başkanlığı görevi süresince ruhsat verdiği binalarda can kaybı ve yıkım olmadığını ifade etti ve tutuklanmasının belediye başkanlığıyla ilgisi olmadığını savundu.
2 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe şiddet uygulayan ve bu eylemleri kameralara yansıyan iki barınak çalışanı, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılanıyor. Sanıklar Murat Bacak ve Sefa Çakmak, altı yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuklanmış, ancak son duruşmada tahliye edilmişlerdir. Davanın görülmesi 20 Ocak'a ertelenmiştir. Murat Bacak, köpeğin saldırısını engellemek için vurduğunu savunurken, Sefa Çakmak da Bacak'ın korkudan dolayı köpeğe vurduğunu ifade etmiştir.
2 Ocak 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlendiği iddia edilen 'gizli toplantı' hakkında konuştu. Erdem, gizli bir görüşme olmadığını, ancak ismi geçen CHP'liler dahil tüm partililer ile parti binasında 'açık ve meşru biçimde teke tek görüştüğünü' söyledi. Erdem, İstanbul'a gittiğinde görüşmeleri için CHP'nin İstanbul il binasını kullanmasının 'doğal' olduğunu savundu. Ayrıca, partinin kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
12 Ağustos 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel olarak kurduğu seçim takip sisteminin görüntüsünü kamuoyu ile paylaştı. Erkek, İzmir'in Kiraz ilçesinde kaymakamlığın bu sisteme ilişkin talimatı ilçe seçim kuruluna ilettiğini ve ilçe seçim kurulunun bu talebi reddettiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videoda sistemin işleyişi anlatılıyor.
3 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili montajlı bir videoyu mitinglerde kullanması üzerine, Mersin'de Oktay Avcu isimli bir vatandaş Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Avcu, savcılık tarafından gözaltına alındı ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avcu'ya elektronik kelepçe takılacak ve evinden ayrılamayacak. CHP ise Erdoğan'a montajlı video nedeniyle bir milyon liralık dava açtı.
25 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023
İşaretlediklerim