AKP'nin Ankara belediye başkan adayı Turgut Altınok, daha önce mal varlığına ilişkin sorulara 'Mal bizim değil Allah’ın' şeklinde yanıt vermişti. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından gözler Altınok'a çevrildi. Tartışmaların artması üzerine Altınok, mal varlığını açıklamak zorunda kaldı ve paylaştığı listede çok sayıda arsa, tarla ve evin yanı sıra bunların çoğunun 'babadan miras' kaldığı görüldü.
15 Mart 2024

Miyase İlknur, CHP içinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, partideki bazı gruplara karşı takındığı sert tutumu ele alıyor. Özcan, bu gruplarla aynı kaldırımı bile paylaşmayacağını belirterek, partideki diğer bazı isimler gibi keskin bir duruş sergiliyor. Bu durum, partiden ihraç edilmesine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla tekrar partiye davet edilmesiyle daha da karmaşık bir hal alıyor. İlknur, CHP içindeki bu tür tutumların ve kararların parti dinamiklerini nasıl etkilediğini tartışıyor.
9 Mart 2024

CHP'nin kontrolüne geçen Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ensar Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile daha önce imzalanmış olan protokolleri iptal etti. Bu protokoller, 30 Aralık 2020'de dört yıl süreyle imzalanmış ve çeşitli sosyal ve kültürel projelerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştı. Belediye Başkanı Orhan Çerkez, bu iptallerin ardından vakıflarla yapılan çalışmaları değerlendirerek kamuya olan faydalarını gözden geçirecek.
9 Mayıs 2024

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki bir okul müdürü, gurbetçilerin okula bağışladığı bilgisayarları sattığı iddiasıyla soruşturma altında. Güveçci Ortaokulu'na 19 dizüstü bilgisayar bağışlayan gurbetçiler, okul müdürü M.A'nın bu bilgisayarlardan dokuzunu satarak sanal bahis oynadığını öne sürdü. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.
31 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan ses kayıtları nedeniyle Turgay Kocakaya tutuklandı. Ses kayıtlarında Zan'ın AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği iddia edilmiş, ancak Zan kayıtların montaj olduğunu savunmuştu. Zan, kendisine kumpas kurduğu iddiasıyla Kocakaya'dan şikayetçi olmuş, Kocakaya 'silahlı tehdit' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçlamalarıyla tutuklanmıştır.
23 Mart 2024

Altındağ Belediyesi, poşetler içinde ölü bulunan köpeklerin doğal nedenlerle öldüğünü savundu. Belediye, ölü köpeklerin gömüldüğü alanın bir mezarlık olduğunu ve hayvanların parçalanarak öldürüldüğü iddialarını reddetti. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hayvansever olarak övülürken, belediyenin hayvan yaşam ve rehabilitasyon merkezi projesi hakkında bilgi verildi. Belediye, hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaştığını belirtti.
9 Ağustos 2024

CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Ahmet Akın, Twitter'a getirilen erişim kısıtlaması hakkında bilgi almak üzere Bilgi Teknolojileri Kurulu'na (BTK) gittiler. Ancak, Özkan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, BTK'da bilgi verebilecek bir yetkili bulunamadı ve orada bulunan idari işlerden sorumlu daire başkanı da konu hakkında bilgi veremedi. Bu durum, 6 Şubat'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında Twitter'ın bilgi paylaşımı ve yardım organizasyonu için aktif olarak kullanıldığı bir dönemde gerçekleşti.
8 Şubat 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, iki yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında 'çok can alıcı' bir dosyaya sahip olduğunu iddia etmişti. Oda TV'nin konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine Kırıkkanat, iddialar için 'kullanıldığını' belirterek özür diledi. Kırıkkanat, dosyanın akçeli veya yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını hak ettiğine ikna olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2023

İsmail Saymaz, Sözcü TV'de Hataylı coğrafya öğretmeni Turgay Kocakaya'nın AK Parti Hatay İl Başkanlığı ve ilgili siyasi figürlerle yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerini içeren ses kayıtlarını yayınladı. Kocakaya, kayıtlarda AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile görüştüğünü ve adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar talep ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'da yöneticilik gibi taleplerde bulunduğunu belirtiyor. İkinci kayıtta ise, Zan adlı kişinin Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ve Hatay'a gelmemesi konusunda tehdit ettiği yer alıyor.
19 Mart 2024

Habertürk programında CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Optimar'ın başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma yaşandı. Daşdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve HDP'nin adayı olduğunu iddia etti. Programın moderatörü Kübra Par, Daşdemir'in bu sözlerine müdahale ederek stüdyodaki karışıklığı yatıştırmaya çalıştı. Daşdemir, Par'ın uyarılarına rağmen bağırarak konuşmaya devam etti ve yayını terk etti. Program sonrası Par ve Habertürk, AKP'ye yakın basın ve sosyal medya tarafından eleştirildi ve Par 'hadsizlik' ve 'taraflı' olmakla suçlandı.
21 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde yaşanan yalan ve iftira dolu söylemlerle ilgili olarak, seçimlerden sonra bu konuların takipçisi olacağını ifade etti. İmamoğlu, seçim sürecinde iktidarın muhalefete yönelik sert dil kullandığını ve montaj videolar gösterildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da videoların montaj olduğunu kabul etmesine rağmen kullanmaya devam ettiğini belirtti. Seçim sonrası bu tür iftiralarla hesaplaşacaklarını ve yalanlarla insanların aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Mayıs 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, seçim sonuçları konusunda ajansın verilerini eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dava açacaklarını duyurdu. AA, seçim verilerini yanlış vermekle ve cumhur ittifakı lehine manipülasyon yapmakla suçlanıyor. Karagöz, ajansın itibarına zarar verildiğini iddia ederek, bu tür suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

Bilişim uzmanı Füsun Sarp Nebil, seçim günü CHP'nin bilişim sisteminin sorunsuz çalıştığını, ancak CHP teşkilatı ve altılı masa ortaklarından yeterince veri gelmediğini aktardı. Nebil, Türk Telekom'un CHP hatlarına bant daraltma uyguladığının raporlandığını da belirtti. Nebil, seçimde yaşanan aksaklıkların bilişim sistemlerinden değil, CHP'nin sandıklardaki görevlilerindeki eksiklikler ve 6'lı masanın diğer ortaklarının yapmadıklarından kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in istifasının ardından, Adıgüzel'in kurduğu sistemin sorunlu olmadığını, sorunun sandık kurullarının veri aktarımının zayıf olmasından kaynaklandığını belirtti.
13 Eylül 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kolin Holding'e metro ihalesi verdiğini iddia etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, iddiaları yalanlayarak söz konusu ihalelerin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden önce, 2015 yılında AKP döneminde yapıldığını ve Kolin Holding'in de içinde bulunduğu bir ortak girişimin ihaleyi kazandığını açıkladı. Gökçe, kamuoyunu yanlış bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı.
18 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde blok oy kullanımını engellemeye çalışan sandık görevlisi Fettullah Işıkakdoğan'ın kaynar su dökülerek ve darp edilerek saldırıya uğradığını duyurdu. Ayrıca, Harran ilçesinde de CHP'li bir sandık kurulu üyesinin darp edildiği ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye oy basıldığı iddia edildi. Salıcı, bu olaylarla ilgili Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını belirtti. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın da yaşlı seçmenlere baskı yapılması yönünde talimat verdiği bir video paylaşıldı.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim