Meta, yüz tanıma teknolojisini kullanarak milyonlarca Texaslının biyometrik verilerini izinsiz topladığı gerekçesiyle 1,4 milyar dolar ödeyecek. Texas Başsavcısı Ken Paxton, Şubat 2022'de açılan davanın sonucunda bu uzlaşmanın sağlandığını duyurdu. Bu dava, Texas'ın Biyometrik Tanımlayıcının Toplanması veya Kullanımı Yasası kapsamında açılan ilk dava ve sağlanan ilk uzlaşma olma özelliğini taşıyor. Meta'nın 2011'den beri Facebook'a yüklenen fotoğraflarda yüz tanıma yazılımı kullandığı tespit edildi.
31 Temmuz 2024

NASA'nın X (eski adıyla Twitter) platformundaki Ay hesabı, 8 Nisan'da gerçekleşen yılın ilk tam Güneş tutulması sırasında, Ay'ın Güneş'i fiziken engellemesini takiben, bir şaka yaparak Güneş hesabını engelledi. Bu olay, Meksika, ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde gözlemlenen ve yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyen tam Güneş tutulması sırasında gerçekleşti. NASA'nın bu eğlenceli yaklaşımı, sosyal medyada dikkat çekti ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
9 Nisan 2024

YouTube, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla renklere göre içerik sıralama özelliği geliştiriyor. Shiftdelete'nin haberine göre, bu yeni özellikle kullanıcılar, belirli bir renge tıkladıklarında, o renk tonlarına sahip videoları bir arada görebilecekler. İlk etapta kırmızı, yeşil ve mavi renklerine göre düzenlenmiş akışlar sunulacak.
5 Şubat 2024

ABD'li pop yıldızı Justin Timberlake, New York Hamptons'da alkollü araç kullanırken yakalandı ve gözaltına alındı. Timberlake'in gözaltı fotoğrafı Sag Harbor polis merkezi tarafından yayınlandı. Mahkeme yetkilisi, Timberlake'in Sag Harbor'da mahkemeye çıkarılacağını doğruladı. Timberlake, geçen yıl Oprah’ın Master Class programında aşırı içki içtiğini ve bağımlılığı için yardım aldığını açıklamıştı.
19 Haziran 2024

Soyu tükenmiş Yeni Zelanda huia kuşunun tek bir tüyü, açık artırmada 28 bin 417 dolara (yaklaşık 914 bin 676 TL) satıldı. Huia kuşu, Maori halkı için kutsal olup tüyleri genellikle şefler ve ailelerce başlık olarak giyilirdi. En son 1907'de görülen huia kuşunun tüyleri, Avrupalıların gelişinden sonra koleksiyoncular ve moda tüccarlarının hedefi haline geldi. Webb Müzayede Evi Dekoratif Sanatlar Müdürü Leah Morris, satılan tüyün harika durumda olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim