Yeni sızan bilgilere göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine 2 terabayt (TB) depolama seçeneği eklemeyi planlıyor. Şu anda mevcut maksimum depolama kapasitesi 1 TB. Bu artış, özellikle fotoğraf, video ve uygulamalar için çok fazla depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar için yararlı olacak. Ayrıca bu özellik, şirketin ProRes video uygulamasını kullanmak isteyenlerin de işini kolaylaştıracak. Diğer yandan yeni cihazların daha ince çerçeveli olması ve kamerada iyileştirmeler bekleniyor.
9 Ağustos 2023

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 18 ay önce ulaştığı 3 trilyon dolarlık piyasa değerini yeniden yakaladı. Şirket, 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon dolar ve 19 Ağustos 2020'de 2 trilyon dolar değerlemeyi aşmıştı. 2022'nin ikinci çeyreğinde beklentileri aşan satışlarla hisse değeri bu yıl %50'den fazla artış gösterdi. Apple'ın piyasa değeri, dünyanın birçok önde gelen ekonomisinden daha büyük, sadece ABD, Çin, Japonya ve Almanya'nın GSYİH'si Apple'ı geride bırakabiliyor.
3 Temmuz 2023

Apple, iPhone kullanıcılarının cihazlarını kalp atışlarıyla açabilmelerine olanak tanıyan yeni bir patent aldı. Bu teknoloji, halihazırda Apple Watch'ta mevcut olan ve kalp ritmini bir elektrokardiyogram (EKG) uygulamasıyla izleyen sistemin bir benzeri. Yeni patent, iPhone'un dış yüzeyinin kalp atış hızı okuyucusuna dönüşmesini öngörüyor. Ayrıca, bu teknoloji kullanıcının ruh halini belirlemek ve ona uygun müzik önerileri yapmak gibi ek işlevler de sunabilir.
3 Ağustos 2024

Çin'de bulunan ve 'iPhone city' olarak adlandırılan dünyanın en büyük iPhone fabrikası olan Foxconn, Covid-19 salgınına rağmen yüzde 90 kapasite ile çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Pandemi nedeniyle Çin'de üretimde düşüşler yaşanmış ve sıkı kısıtlamalar getirilmişti. Ancak Foxconn, işçileri mutlu etmek ve şirkete bağlamak için çeşitli teşvikler sunarak ve kısıtlamaların çoğunu kaldırarak üretimi sürdürmeyi başarmış.
3 Ocak 2023

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

BMW AG'nin 'i Vision Dee' adlı yeni prototipi, düğmesiz ve anahtarsız olarak ses kontrolü ile çalışacak şekilde tasarlandı ve Apple'ın gizli otomobil projesinden esinlenmiş özellikler içeriyor. BMW İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse, aracın dijital yaşama sorunsuz şekilde entegre olacağını belirtti. Apple'ın otomobil projesinin ertelenmesine rağmen, sektör üzerindeki etkisinin devam ettiği ve BMW'nin bu etkiyi yeni modelinde hissettirdiği ifade ediliyor. BMW, 2019'dan bu yana araçlarını kablosuz olarak güncelleyerek dijital yenilikler sunuyor ve yeni modelde ön camda dev bir ekran yer alıyor.
5 Ocak 2023

Apple, Mac bilgisayarları için A13 çip ile güçlendirilmiş ve kapalıyken bile akıllı ekran olarak işlev görebilen yeni bir monitör geliştiriyor. The Verge tarafından aktarılan Bloomberg haberine göre, bu yeni ekran iOS 17'nin 'StandBy' özelliğine benzer işlevselliklere sahip olacak. StandBy özelliği, iPhone'un kapalıyken bile saat, takvim ve müzik gibi uygulamalara erişim sağlamasına olanak tanıyor. Apple'ın bu özelliği daha büyük ekranda daha fazla veri ve özellikle sunacak şekilde monitöre uyarlamayı planladığı belirtiliyor, ancak detaylar sınırlı.
3 Temmuz 2023

Çip üreticisi Nvidia ve iPhone üreticisi Foxconn, yapay zeka fabrikaları kuracaklarını duyurdu. Bu fabrikalar, uygulamalar geliştirmek için Nvidia'nın çiplerini kullanacak bir tür veri merkezi olacak. Yeni merkezlerde otonom araçların eğitimi, robotik platformlar ve büyük dil modelleri çalışmaları yer alacak. Bu karar, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çin'e gelişmiş yapay zeka çiplerinin satışına yönelik kuralları sıkılaştıracağını açıklamasının ardından geldi.
19 Ekim 2023

Türkiye'de teknolojik ürünler, döviz kurlarındaki artışın yanı sıra yüksek vergi oranları nedeniyle pahalılaşıyor. Apple'ın Türkiye'deki iPhone 14 fiyatlarına yaptığı üçüncü zam sonrası, en düşük modelin fiyatı 37 bin 999 liraya yükseldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün hesaplamalarına göre, vergisiz fiyatı 25 bin lira olan bir cep telefonu için toplamda 25 bin 55 lira vergi ödeniyor ve bu durumda tüketici ürün için 50 bin 55 lira ödemek zorunda kalıyor.
6 Haziran 2023

Yarı İletken Endüstrisi Derneği (SIA), 2023'te yüzde 8,2 azalarak 526,8 milyar dolara gerileyen küresel çip satışlarının, 2024'te yüzde 13,1 artışla toparlanacağını öngörüyor. 2023'te Avrupa, yıllık bazda büyüme kaydeden tek pazar olarak öne çıkarken, diğer tüm bölgesel pazarlarda satışlar düşüş gösterdi. Çin, Asya-Pasifik, Amerika ve Japonya'da satışlar sırasıyla yüzde 14, yüzde 10,1, yüzde 5,2 ve yüzde 3,1 oranında azaldı.
5 Şubat 2024

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods Pro, kullanıcıların ateşini ölçebilme ve işitme sorunlarını tespit edebilme gibi yeni özellikler kazanabilir. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, bu özelliklerin Ocak 2024'te kullanıma sunulması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum sağlamak için USB-C girişlerinin de kulaklıklarda yer alabileceği ifade edildi.
3 Temmuz 2023

Fransa'nın Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, iPhone 12 model telefon satışının ülkede yasaklandığını duyurdu. Yasak, Ulusal Frekans Ajansı'nın (ANFR) iPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını aştığını tespit etmesi üzerine geldi. Avrupa'da bir telefonun 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması gerekiyor, ancak ANFR, iPhone 12 model telefonun 5,74 W/kg radyasyon yaydığını belirledi.
12 Eylül 2023

Apple, 'Karma Gerçeklik' adını verdiği yeni VR gözlüğünü Haziran ayında piyasaya çıkaracağını duyurdu. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, gözlük spor karşılaşmalarını izleme, film ve video izleme, çeşitli Apple uygulamalarını kullanma, oyun oynama ve fotoğraf çekme gibi özelliklere sahip olacak. VR gözlüğünün iOS platformunu temel alması bekleniyor ve bu sayede iPhone, iPad ve Mac'lerle uyumlu olacak. Ayrıca ana ekran arayüzünün iPad'e benzeyeceği ve Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantı özellikleri ile parmak izi ve göz tarama sensörlerine sahip olacağı belirtiliyor.
19 Nisan 2023

Apple, şirket içerisinde 'Apple GPT' isimli bir yapay zeka sohbet robotunu kullanıyor. Bu robot, metinlerin özetlenmesi ve verilere göre soruların yanıtlanması konularında çalışanlara yardımcı oluyor. Şirket, bu teknolojiyi müşteri tarafında kullanmayı düşünüyor ancak bu konuda henüz karar verilmiş değil. Apple, yapay zeka kullanımını genişletme planları yapıyor ve önümüzdeki yıl yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru yapmayı planlıyor.
24 Temmuz 2023

Apple şirketinin kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977’de üretilen 'Apple 1' adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Bilgisayar, 1980’de yaklaşık 666 dolara satılmıştı ve yerleşik klavyesi ve özel üretim kasası bulunuyor. Açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması beklenen bilgisayar, bu yılın başında Apple uzmanı Corey Cohen tarafından çalışır hale getirildi. Ayrıca, Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan bir çek de satışa çıkarıldı.
2 Ağustos 2023

The Flappy Bird Foundation Group, popüler mobil oyun Flappy Bird'ü 2025 yılında Android ve iOS platformlarında yeniden piyasaya süreceğini duyurdu. Oyun, 2014 yılında geliştiricisi Dong Nyugen tarafından yayından kaldırılmıştı. Yeni oyunun hakları Gametech, LLC'den satın alındı ve orijinal Flappy Bird karakteri ile birlikte yeni oyun modları ve çok oyunculu görevler içerecek. Orijinal oyunun yaratıcısı Nguyen'in yeni projede yer alıp almadığı ise belirsiz.
13 Eylül 2024

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

Apple, popüler sanal asistanı Siri'yi geliştirme kararı aldı. Yeni Siri, üretken yapay zeka teknolojileri kullanılarak geliştirilecek ve sohbet edebilme yeteneği ile donatılacak. Bu gelişme, Apple'ın ChatGPT gibi rakiplerine doğrudan bir alternatif sunmak yerine mevcut teknolojisini iyileştirmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Yeni Siri'nin ve diğer yapay zeka ürünlerinin tanıtımı 10 Haziran'da yapılması bekleniyor.
11 Mayıs 2024

Apple, 98 ülkedeki iPhone kullanıcılarını casus yazılım saldırıları hakkında uyardı. Şirket, bu saldırıların kullanıcıların kimlikleri veya yaptıkları işler nedeniyle hedef alındığını belirtti. Geçen yıl Hindistan'da da benzer bir durum yaşanmış ve bazı Hintli milletvekilleri Apple'ın uyarılarını sosyal medyada paylaşmıştı. Apple, 'devlet destekli' saldırılar yerine 'paralı casus yazılım saldırıları' terimini kullanmayı tercih ediyor.
12 Temmuz 2024

Apple, iPhone 14 serisi hariç diğer iPhone modellerinin garanti dışı pil değişim servis ücretlerine zam yaptığını açıkladı. 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni ücretler, iPhone 13, 12, 11 ve X serileri için 1939 TL, iPhone 8, 7, 6 ve SE serileri için ise 1559 TL olarak belirlendi. Şirket bu değişikliği resmi iPhone Onarımı ve Servisi sayfasında duyurdu.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim