Ece Bağcı, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filminde canlandırdığı 'Sevim' karakteriyle Chicago Uluslararası Film Festivali'nde 'en iyi yardımcı kadın oyuncu' ödülünü kazandı. Film, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarışmış ve Merve Dizdar'a 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, uluslararası festival yolculuğunu sürdürüyor.
25 Ekim 2023

İstanbul Tabip Odası, 'Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri' kapsamında Diken muhabiri Mesude Erşan'ı 'İnternet haber araştırma' kategorisinde ödüllendirdi. Erşan'ın 'İki yeni yerleşke bir eski Cerrahpaşa etmiyor' başlıklı haberi, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve taşınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin karşılaştığı sorunları ele aldı. Ödül töreni, 17 Mart 2024'te İstanbul Kültür Üniversitesi Bakırköy yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
28 Şubat 2024

Türk pop müziğinin ünlü ismi Ajda Pekkan, Antalya'da verdiği konserde 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin oyuncusu Doğukan Güngör'ü fark edince, RTÜK tarafından yayın durdurma cezası verilen diziye destek mesajı yayınladı. Pekkan, diziyi takdir ettiğini ve cuma akşamları herkesin bu dizi için randevu almadığını belirtti. Dizi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından cezalandırılmış ve izleyicileri sosyal medyada destek kampanyası başlatmıştı.
22 Nisan 2023

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye kadınlar 4×200 metre serbest bayrak takımı, 8.01.58'lik dereceyle 19+ yaş Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takım, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için mücadele ediyor.
17 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart 2021'de feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için Danıştay'da açılan dava reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, karara yapılan temyiz başvurularını oy çokluğuyla reddederek kararı hukuka uygun buldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu karara Twitter üzerinden sert bir dille tepki gösterdi ve kadınlara yönelik Erdoğan'ın geçmişteki sözlerini eleştirdi.
2 Ocak 2023

Dortmund'da oynanan Avrupa Şampiyonası maçında Türkiye'nin genç futbolcuları Arda ve Kenan'ın performansı öne çıktı. Arda'nın 67. dakikada attığı sol şut, Gürcü kaleciye zor anlar yaşattı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın genç oyuncuları sahaya sürme kararı övgü aldı. Uğur Meleke, Hamit Altıntop'un genç futbolcularla ilgili açıklamalarını eleştirerek, milli takımın en iyi oyuncuları seçmesi gerektiğini vurguladı.
19 Haziran 2024

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'in annesi Serap Güler'in Twitter üzerinden yaptığı 'ayrılık' ima eden paylaşımı, Fenerbahçe taraftarlarını harekete geçirdi. Taraftarlar, Arda Güler'in takımdan ayrılmaması için Twitter'da '#BiziBırakmaArdaGüler' etiketiyle kampanya başlattı. Arda Güler, 2021 yılından bu yana Fenerbahçe'de forma giyiyor ve performansıyla yurt dışındaki kulüplerin de ilgisini çekmiş durumda.
15 Haziran 2023

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

Kadınlar Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı, ancak ABB Spor Kulübü 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Fenerbahçe 10 kişi kalırken, ABB Spor Kulübü galibiyeti ve şampiyonluğu elde etti. Şampiyonluk kupası, ABB futbolcularına verildi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş şampiyonluğu Twitter üzerinden kutladı.
3 Haziran 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, seçimler sonrası göreve başlayacak olan yeni iktidardan 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' kurulmasını, kadın sivil toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine aktif katılımını ve seçim listelerinde kadınların eşit temsilini sağlayacak fermuar sisteminin uygulanmasını talep etti. Akademisyen ve yazar Serpil Sancar, kadınların siyasette eşit ve aktif aktörler olması gerektiğini ve cinsiyet eşitliğini sağlayacak yöntemlerin siyasi partiler ve seçim yasalarına eklenmesi gerektiğini vurguladı.
5 Nisan 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Maç, Türkiye genelinde büyük ilgiyle takip edildi ve birçok şehirde kurulan dev ekranlardan izlendi. Şampiyonluk anında yurttaşların sevinçleri sosyal medyada paylaşıldı.
4 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday olmak istediğini belirtti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuk rolü nedeniyle 11 ülkeden aday gösterilmesi için başvuru yapıldığını ifade etti. Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó da Erdoğan'ın adaylığını desteklediklerini söyledi. Erdoğan, İsveç'in Nobel Barış Ödülü'ne nasıl yaklaşacağını bilmediğini, ancak kendi yönetim tecrübesinin ve barışa katkılarının ödül için uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Nobel Barış Ödülü'nün Norveç'te verildiği, ancak Erdoğan'ın bunu İsveç ile karıştırdığı belirtildi.
2 Şubat 2023

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024 çeyrek finaline yükselmesinin ardından, Merih Demiral'ın gol sevincinde yaptığı 'bozkurt' işareti tartışmalara yol açtı. UEFA, Demiral hakkında 'uygunsuz davranış' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Almanya'nın İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu işareti eleştirerek UEFA'dan yaptırım beklediklerini belirtti. Bu gelişmeler üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
3 Temmuz 2024

Türkiye'den yaşanan 'beyin göçü' sonrası, Boğaziçi Üniversitesi mezunları 'Siz isteyin, biz döneriz' kampanyası başlattı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere dönme çağrısı yaptı. AKP MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı ise bu gençleri 'Batının ezik köleleri' olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayvalı daha önce CNN Türk programında iktidar ve 'FETÖ' ilişkisine dair açıklamalar yapmıştı.
10 Mayıs 2023

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Türkiye'de cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık, toplumsal eşitsizliğin en güçlü etkenlerinden biri olarak görülüyor. '8 Mart 8 Kadın' serisinin ikinci sezonunda, bu konu ele alınıyor ve farklı alanlardan başarılarıyla cinsiyetçi kodları kırmış sekiz kadınla yapılan söyleşilere yer veriliyor. İkinci konuk Sema Kaya Polat, profesyonel dağcı ve Türkiye'deki altı kadın iple erişim teknisyeninden biri olarak, fiziksel zorluk ve direnç gerektiren işlerde kadınların da başarılı olabileceğini gösteriyor. Polat, mesleğine başlama sürecini, karşılaştığı zorlukları ve toplumun tepkilerini paylaşarak, kadınların fiziksel olarak zor gözüken mesleklerde de başarılı olabileceğini vurguluyor.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim