AKP listesinden Batman'dan milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, kadın düşmanı olmadıklarını belirterek kadınların zorunlu olarak tehlikeli işlerde çalıştırılmaması ve sadece geçimlerini sağlamak zorunda oldukları için çalışmamaları gerektiğini ifade etti. Ramanlı, kadınların eğitim, siyaset, ticaret ve toplumsal alanlarda aktif olmalarını desteklediklerini, ancak kadınların nazik ve narin olduklarını, bu yüzden zorla çalıştırılmamaları gerektiğini savundu. Ayrıca, milletvekili yemininin doğru bir metinden oluşmadığını ancak yine de okuyacağını belirtti.
26 Mayıs 2023

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 65'inci Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde Diken'in 'İTÜ'deki kadro ilanına Şentop'un oğlu için ince ayar' başlıklı sansürlenen haberlerini internet haberciliği kategorisinde övgüye değer buldu. Haberler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlunun İTÜ'de bir kadro için yapılan sınavın iptal edilmesi ve şartların değiştirilerek yeniden ilan edilmesi sürecini ele alıyor. Bu haberler Meclis gündemine taşınmış ve sansürlenmişti. Ödül töreninde ayrıca farklı kategorilerde birçok gazeteci ve çalışma ödüllendirildi.
20 Mart 2024

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 'Sinemamızın Yüzü' ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a takdim edilecek. Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen festivalin Yürütme Kurulu, Türkiye sinemasına katkılarından dolayı iki usta isme ödül verme kararı aldı. Ödüller, 23 Eylül'de festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek.
11 Eylül 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Lale Orta'nın 7-13 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası A7 Grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev alacağını duyurdu. Orta, 2023 yılının başlarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Ayrıca, spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın geçmişteki bazı davranışları hakkında iddialarda bulunmuş, Orta ise bu suçlamaları reddetmişti.
6 Kasım 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li bir grubun 'arı gibi çalışan lider' temalı pankartına tepki göstererek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener ile mutfakta çay doldurduğu bir fotoğrafını paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında hayatı paylaşmanın önemini vurguladı ve genç mütedeyyin kadınlara hitaben, kendisinin kazanımlara dokunmayacağını belirtti. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu'nun bu hareketini destekleyerek, cinsiyet ayrımı olmadan insanların işleri paylaşması gerektiğini ifade etti.
8 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitinginde açılan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan cinsiyetçi bir pankarta tepki gösterdi. Pankartta 'Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz' ifadesi yer alıyordu. Akşener, Çanakkale'deki bir mitingde yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik hakaretlerin ve saygısızlıkların arttığına dikkat çekti ve özellikle kadınlara seslenerek bu tür davranışları kınadı.
10 Mayıs 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Erdoğan'ı 'dünyanın lideri' olarak nitelendiren Yediyıldız, ona ihanet etmenin Türkiye ve mazlumlara ihanet etmek anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan için 'sırtımızda taşımamız' ve 'ayakkabısını elimizle yalamamız' gerektiğini söyledi. Yediyıldız, Meclis'te hiç konuşmayan milletvekilleri arasında yer alıyor.
23 Ocak 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kahramanmaraş depremleri sonrası Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır ve gıda sattığı iddiaları üzerine Kızılay'ın önüne gideceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası 'helallik' istemesine sert tepki göstererek, halkın kendisine hakkını helal etmeyeceğini ifade etti. Buldan, AKP-MHP iktidarını çürümüş talan düzeni olmakla ve deprem fırsatçılığı yapmakla suçladı. Ayrıca, AFAD'ın liyakatsiz atamalarla amacı dışında kullanıldığını ve deprem bölgesine geç müdahalede bulunduğunu eleştirdi.
28 Şubat 2023

Forbes dergisi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan 50 yaş üstü başarılı 50 kadını belirlediği listesine Türk girişimciler Gülden Türktan ve Gamze Cizreli'yi ekledi. Gamze Cizreli, Türkiye ve birçok ülkede restoran zinciri işleten bir girişimci olarak tanımlanırken, Gülden Türktan ise G20'nin kadın odaklı sosyal yardım grubu W20'nin kurucu başkanı olarak iş dünyasında cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışmalarıyla öne çıkıyor.
23 Ocak 2023

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Melisa Vargas, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Meliha Diken'in sözleşmelerini uzattığını duyurdu. Melisa Vargas ile üç yıllık, Gizem Örge ve Aslı Kalaç ile ikişer yıllık, Meliha Diken ile ise bir yıllık yeni sözleşmeler imzalandı. Bu gelişme, takımın önümüzdeki sezonlarda da güçlü bir kadro ile sahada olacağını gösteriyor.
9 Temmuz 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için açılan davada, Danıştay 10. Dairesi'nin ret kararını 'hukuka uygun' buldu. Kadın örgütleri ve siyasi partilerin açtığı dava, Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedilmiş ve bu karara yapılan temyiz başvuruları da oy çokluğuyla reddedildi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, karara tepki göstererek, bundan sonraki adımın Anayasa Mahkemesi ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası final maçını yayınlamasına izin vermedi. İBB'nin maçı yedi meydanda yayınlamak için başvurduğu, bunlardan altısının (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) onaylandığı belirtildi. Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin gerekçesi olarak, meydanın 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı belirtildi.
3 Eylül 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin'de yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanamamasını seçmenlerin kararlılığına bağladı ve 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AKP'ye kaybettirme görevinin yine seçmenlere düştüğünü belirtti. Ayrıca, Kürt halkının siyasette söz sahibi olabilmesi için Erdoğan'ın gitmesi gerektiğini ifade etti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi.
24 Mayıs 2023

Kütahya'da bir simit fırını, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselmesini kutlamak için simit dağıttı. Fırın işletmecisi Emrah Yeşil ve çalışanları, yarı finalde İtalya'yı 3-2 yenerek finalde Sırbistan'ın rakibi olan milli takımın başarısını bu şekilde kutladı. Fırında, oyunculardan Melissa Vargas'ın posteri asıldı ve yüzlerce kişiye simit ikramında bulunuldu.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim