Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

İbrahim Kaboğlu, Türkiye'de 2017 yılında gerçekleşen anayasal değişikliklerin, Cumhurbaşkanı'na yürütme yetkisi verirken bakanları siyaset dışı bıraktığını ve bu durumun anayasaya aykırı olduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanı'nın parti genel başkanı olmasının ve bakanların seçim meydanlarında aktif rol almasının anayasaya aykırı olduğunu, bu durumun Cumhuriyet'in niteliklerine zarar verdiğini ve Türkiye'nin Temmuz 2018'den itibaren bir fetret dönemine girdiğini savunuyor. Kaboğlu, mevcut sistemin 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' adı altında gerçek eksiklikleri gizlemeye çalıştığını iddia ediyor.
28 Mart 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile imar düzenlemelerinde değişiklikler yapıldı. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği, bu değişikliklerin kentsel dönüşüm sürecini durdurabileceğini ve yapıların statik açıdan tercih edilmeyen şekillerde inşa edilmesine, plan ergonomisinin, mimari estetiğin ve mülkiyet paylaşımının zarar görmesine yol açabileceğini ifade etti. Dernek, önceliğin riskli yapı stoğunun yenilenmesi olması gerektiğini savunurken, iktidarın İstanbul'da 'rezerv alanlarda' yeni konutlar inşa edilerek riskli bölgelerdeki vatandaşların taşınacağını açıkladığı belirtildi.
13 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıldır AKP yönetiminde olan Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına herkese eşit davranma çağrısında bulundu ve ayrımcılığı toprağın altına gömdüklerini belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım' dediği iddiasını yalanladı. Millet ittifakında, altılı masada varılan mutabakata göre diğer beş liderin de milletvekili adayı olmayıp yeni hükümette cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması beklenirken, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşünüyor. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş'ın iddiasına göre Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etmişti. Ancak Yavaş'ın ofisi bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
20 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına şaşırmadığını belirterek, anket sonuçlarının kendisine yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranı verdiğini ifade etti. Yavaş, seçimi yüzde 60,44 oyla kazanırken, rakibi AKP'li Turgut Altınok yüzde 31,68 oyla tamamladı. Ayrıca, CHP'nin Ankara'daki ilçe belediye sayısını üçten 16'ya çıkardığını ve bu başarıyı beklediğini söyledi. Yavaş'ın bu zaferi, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarını gündeme getirdi.
3 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO'nun iflasına yönelik önergeyi veto ettiğini ve kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticilerin trafikten men edileceğini belirtti. Ankara'daki özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşımayacaklarını açıklamıştı. Yavaş, EGO'nun zararının 3 milyar TL'yi bulduğunu ve özel otobüslere destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması durumunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
21 Eylül 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın üçüncü maddesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bu maddenin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini belirterek, bu tür tartışmaların bölücülük olduğunu savundu. Kurtulmuş ise devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifadesinin, milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü şeklinde değiştirilmesi gerektiğini ifade etmişti. Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilemez olduğu, Anayasa'nın dördüncü maddesiyle güvence altına alınmıştır.
13 Ekim 2024

Millet İttifakı'nda yaşanan kriz, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesiyle aşıldı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olmaları gerektiğini savunuyor. Yavaş'ın bu fikri genel başkanlarla konuşacağını belirttiği ve seçim çalışmalarına katılmama tehdidinde bulunduğu iddiaları ofisi tarafından yalanlandı. Habertürk yazarı Kübra Par'a göre, Yavaş ekibi iki başkan yardımcısının seçimi kazanma formülü olarak gördüğünü ifade ediyor.
21 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nisan 2022'den bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrıda bulunuyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de adaylık konusunda benzer bir çağrı yapmasının ardından, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldılar. Bu gelişmeler üzerine Özdağ, Yavaş'a yaptığı adaylık çağrısını geri çektiğini duyurdu.
4 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda cesur davranması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirleyeceğini açıklamasıyla, muhalefetin ortak adayını belirleme süreci hız kazandı. Muhalefetin olası adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bulunuyor. Özdağ, Yavaş'ın aday olmaması durumunda kendilerinin onu aday gösterebileceklerini ifade etmişti. Yavaş ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun önüne geçmeyeceğini belirtmişti.
31 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak davası'na ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Tunç, İmamoğlu'nun yargıya yönelik tehdit içeren sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstinaf Mahkemesi'nin olası bir ceza kararında erken seçimlere gidileceğini ve milletin iktidarı seçimle göndereceğini ifade etmişti. Tunç, yargı kararlarının eleştirilebileceğini ancak tehdit edilemeyeceğini vurguladı.
4 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı desteklemesi beklenirken, pazarlık sonucu Erdoğan'ın tarafına geçtiği belirtildi. Oğan, Kılıçdaroğlu'ndan herhangi bir talepte bulunmadığını iddia etse de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan 'tabanını ikna etmek için makam' talebinde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Oğan'a bu iddiasını sorgulayan bir mesaj paylaştı.
26 Mayıs 2023

AK Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş karşısında zayıf durumda olduğu ve İstanbul'da adayı Kurum'un deneyimsizliği ve hataları nedeniyle zorlandığı belirtiliyor. Kurum'un İstanbul'da yüksek profilli bir rakip olan İmamoğlu karşısında siyasi deneyimsizliği ve hatalarıyla dikkat çektiği, bu durumun partinin İstanbul'daki umutlarını sönümlendirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti'nin Ankara'da da zayıf bir durumda olduğu ve seçimi kaybetmeye hazırlandığı vurgulanıyor.
7 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı 'Teke Tek' programında gençlerin iş bulma sorunlarına ve yurt dışında daha iyi çalışma koşulları bulmalarına değindi. Yavaş, Türkiye'de gençlere insanca bir hayat sunulmadığını ve bu yüzden yurt dışında garsonluk gibi işlerde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve Hatay Havalimanı'nın tamiratı hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde propaganda yapmadığını savundu. Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
17 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında yaptığı konuşmada bir kez daha belediye başkanı olmayı planladığını duyurdu. Yavaş, yeni dönemde de rozetsiz başkanlık yapmayı sürdüreceğini ve siyasi tartışmalara zaman ayırmayacağını belirtti. Ankara'da yaşanan travmayı tekrar yaşatmamak için çalışacağını ve halkın desteğiyle bir 5 yıl daha başkanlık yapmayı istediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç büyük kentte önde olduğunu belirtti. İki başkan aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarıdır. İmamoğlu, iktidarın düşüşte olduğunu ve seçim sonuçlarına yönelik manipülasyonlara karşı olduklarını ifade etti. Yavaş ise, elde edilen verilere göre Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,42 ile Erdoğan'ın önünde olduğunu ve büyük kentlerden gelen sonuçların seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini işaret ettiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR'ın kendisi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yaptığı suç duyurusuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Yavaş, bu davanın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu ve mücadelesinin son nefesine kadar devam edeceğini belirtti. HÜDA-PAR'ın geçmişi ve Türkiye'deki radikal İslamcı bir örgüt olarak bilinen Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim