Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri'nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına izin verilmeyen ve her hafta gözaltına alınan protestoları hakkında polis şikayetiyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcılık, polislerin 'kötü muamele yasağını' ihlal ettiğine karar verdi. Ancak, Cumartesi Anneleri, her hafta polisler tarafından gözaltına alınmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında 19 Eylül’de takipsizlik kararı verildi.
6 Ekim 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Beylerderesi Göleti'nde çevredekiler tarafından hareketsiz bir kız çocuğu fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekibi, 15 yaşındaki Leyla Y'ye ait olduğu belirlenen cesedi sudan çıkardı. Leyla Y'nin cansız bedeni, otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderildi.
11 Temmuz 2023

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde park halinde bulunan bir otomobilde bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerin Ö.G. (34) ve S.K'ye (24) ait olduğu belirlendi. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamı ve Belediye Başkanı da olay yerine gelerek bilgi aldı.
4 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Suadiye Mahallesi'nde ormanlık alanda çalışan bir çiftçi, iskelet haline gelen bir ceset buldu. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ceset, incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
25 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir savcı ve ailesi, gittikleri bir lokantada saldırıya uğradı. Olayın ardından gözaltına alınan üç kişiden biri tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğeri ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Saldırı sırasında yere düşerek yaralanan dokuz aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
5 Ağustos 2024

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim