İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulundu. Nevzat B., Narin'in cesedini dereye gömdüğünü itiraf etti ve amca Salim Güran'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve Nevzat B. ile Salim Güran tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Nevzat B.'nin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtildi.
10 Eylül 2024

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı'nın Gezi eylemleri sırasında gözaltında çıplak aramaya maruz kalmaları nedeniyle üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması gerçekleşti. Mahkeme, emniyetten nezarethanenin şartları ve çıplak arama hakkında bilgi talep etti ancak iki duruşmadır cevap alamadı. Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, yeni tanık listesi sundu ve kendisinin de tanık olarak ifade vermek istediğini belirtti. Sanık polislerin avukatı ise sunulan tanık listesine itiraz etti. Bir sonraki duruşma 5 Ekim'de yapılacak.
25 Nisan 2023

Fethullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen ve imam nikahlı eşi Mustafa Çamyar, 'FETÖ' soruşturması kapsamında İstanbul Esenyurt'ta gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda gözaltına alınan çift, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Asiye Gülen ve Çamyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Haziran 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde Mehmet E. isimli şahıs, kıskançlık nedeniyle tartıştığı eşi Emine E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay, çiftin Çağlayan Mahallesi'ndeki evlerinde meydana geldi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı kadını hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen kadın hayatını kaybetti. Şüpheli koca, olay yerine yakın bir noktada polis tarafından yakalandı ve üzerinde cinayette kullanılan tabanca bulundu.
13 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, 69 yaşındaki M.Ş., zemin kattaki dairesinin bahçesinde bulunan üç kedi yavrusunu fırça sapıyla öldürdü. Olayı gören apartman sakinleri durumu cep telefonu kamerasıyla kaydedip polise ihbar etti. Gözaltına alınan M.Ş., sevk edildiği adliyede tutuklandı. M.Ş., ifadesinde kedi yavrularının mutfağına girip çıktığını ve sinirlerine hakim olamayarak kedileri öldürdüğünü belirtti. Olay, sivil toplum örgütleri tarafından kınandı.
12 Ağustos 2024

Mersin'in Anamur ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 19 kilo 500 gram jel dinamit, ateşleme fitilleri, 500 metre bakır kablo, 21 gram esrar ve sekiz kök Hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen S.S ve M.S isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Mersin polisi, zanlıların ikametgahına düzenlenen operasyonda bu maddeleri ele geçirdi. Operasyon, uyuşturucu ve patlayıcı madde ticaretine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Ağustos 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçuruma yuvarlanmış bir araçta boğazı kesilmiş bir ceset bulundu. Araçta bulunan cesedin Mustafa T'ye ait olduğu belirlendi. Ceset, incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
15 Eylül 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, falezlerle denizin birleştiği kayalık alanda bir kadın cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki falezlerden halat yardımıyla aşağı inerek cesedi buldu. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
30 Ekim 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını, 958'inci haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Cüneyt Yılmaz, Ömer Kavran, Davut Arslan, Arat Dink gibi isimler bulunuyor.
5 Ağustos 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim