Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 27 Nisan'dan bu yana oy kullanmaya başladığını ve sekiz gün içinde 1 milyon 138 bin 743 kişinin oy kullandığını açıkladı. Oy verme işlemleri yurt dışı temsilciliklerde 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs'a kadar sürecek. Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Lüksemburg'daki bazı yerlerde sandık sayısının artırılacağı belirtildi.
4 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim günü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde oy verme işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Güvenlik güçlerinin Iğdır, Kars gibi illere sevk edildiği iddialarına değinen Yener, bu tür iddiaların değerlendirildiğini ve kayıtlı olmayan seçmenlerin başka yerlerde oy kullanmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Yener, tüm seçmenleri oylarını kullanmaya ve demokratik görevlerini yerine getirmeye çağırdı ve seçimlerin sorunsuz şekilde devam ettiğini vurguladı.
31 Mart 2024

Türkiye'de 64 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerle ilgili olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Ancak muhalefet, seçim günü boyunca çeşitli usulsüzlük iddialarını dile getirdi. İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da oy kullanma sürecine ilişkin sorunlar yaşandığı, Şanlıurfa'da ise şiddet olayları ve usulsüzlük iddiaları rapor edildi.
14 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, yerel seçimler 2024 yılının Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta düzenlenecek. Seçmen kütüğü ise 1 Ekim 2023'ten itibaren YSK tarafından belirlenecek askı süresinin başlangıç tarihine kadar güncellenebilecek.
1 Ekim 2023

27 Nisan'da başlayan yurt dışı oy kullanma işlemi kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre 737 bin 439 kişi temsilciliklerde, 60 bin 402 kişi ise gümrük kapılarında olmak üzere toplamda 797 bin 841 yurt dışı seçmen oy kullanmıştır. Oy kullanma işlemi henüz devam etmektedir.
2 Mayıs 2023

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışında oy kullanma işlemleri devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı ikinci gün itibarıyla 1 milyon 38 bine ulaştı. İlk turda yurt dışı katılım oranı yüzde 49,4 olarak kaydedildi. Yurt dışı temsilciliklerdeki oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar sürecek.
22 Mayıs 2023

Gazeteci Alican Uludağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yurt içi seçim verilerini paylaştı. YSK verilerine göre, saat 02:24 itibariyle açılan sandık oranı yüzde 94,26'dır. Adaylardan Tayyip Erdoğan yüzde 49,48, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,79 ve Sinan Oğan yüzde 5,30 oy almıştır. Bu verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 oy barajını geçememiştir.
15 Mayıs 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu gerçekleşiyor ve seçmenler sabah 08:00'den akşam 17:00'ye kadar oylarını kullanabiliyor. Ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta 60 milyondan fazla seçmen oy kullanma hakkına sahip. İkinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. İlk turda Erdoğan yüzde 49,52, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,82 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek erken seçim kararı almasının ardından Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini 18 Mart'ta başlayacak şekilde belirledi. Takvim, kamu görevlilerinin milletvekili adayı olabilmek için istifa etmeleri gereken son gün olan 16 Mart'tan başlayarak, Türkiye genelinde oy verme işleminin yapılacağı 14 Mayıs'a kadar olan süreci kapsıyor. Seçim süreci, adaylık başvuruları, seçmen listelerinin askıya çıkması, ittifak protokollerinin teslimi ve yurt dışında oy verme işlemleri gibi önemli tarihleri içeriyor.
13 Mart 2023

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışında oy kullanma işlemi devam ediyor. İlk turda 3,5 milyon kayıtlı yurt dışı seçmenden yaklaşık 1,8 milyonu oy kullanmış, bu oyların çoğunluğunu cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan almıştı. Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, 22 Mayıs itibarıyla yurt dışında ve gümrüklerde toplam 1 milyon 500 bin 26 seçmen oy kullanmıştır. Yurt dışı temsilciliklerdeki oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecekken, gümrüklerde 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar devam edecek.
23 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasına göre, Türkiye'de ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmen bulunmaktadır. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, seçim kütükleri güncellenerek 15 Mayıs itibariyle 18 yaşını dolduracak olan yaklaşık 50 bin kişi daha oy kullanma hakkı kazanacak. Anketlere göre seçimin ikinci tura kalma ihtimali yüksek görünmektedir.
18 Nisan 2023

İstanbul'da cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu kapsamında, seçmenler oy kullanmak için erken saatlerde okullara geldi. Avcılar'daki Leyla Bayram İlkokulu gibi yüksek seçmen sayısına sahip okullarda, seçmenler oy kullanma işlemi için sabah saat 08:00 itibarıyla içeri alındı. Okulda toplam 19 bin 351 seçmen için 51 sandık kuruldu ve oy kullanma işlemi devam ediyor.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu kurumlarına sandık kurullarında görevlendirme yapılacağını belirten bir yazı gönderdi. Bu gelişme, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade ederken, muhalefet YSK'nın iktidar etkisinde kalabileceğini ve seçimi teknik altyapı yetersizliği gerekçesiyle erteleyebileceğini öne sürüyor. YSK'nın iki komisyon kurarak deprem bölgesinde incelemeler yapacağı ve sağlıklı seçmen listelerini oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor.
1 Mart 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nde 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için seçim takvimi 18 Mart 2023 tarihinde başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim takviminin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında oy kullanma ilkeleri üzerinde de çalışmalar devam etmektedir. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs'ta tekrar oy kullanılacak ve seçime girme yeterliliği bulunan 36 parti bulunmaktadır.
13 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda uygulamalarda birlik sağlamak amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SEÇSİS-SSPS) kullanılacağını duyurdu. Sistem, oy verme günü saat 17:00'den itibaren siyasi parti genel merkezleri, cumhurbaşkanı adayları ve yetkililer tarafından çevrimiçi olarak izlenebilecek. Sandık sonuçları ve imzalı tutanaklar, YSK tarafından belirlenen süre sonuna kadar paylaşılamayacak. Bağımsız adaylar, sonuçlara ve tutanaklara seçim çevresiyle sınırlı olarak erişebilecekler.
20 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde gümrük kapılarında oy verme sürecini düzenleyen bir genelgeyi Resmi Gazete'de yayımladı. Genelgeye göre, oy verme işlemi 27 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 14 Mayıs Pazar günü sona erecek. İkinci tur oylama gerektiğinde ise 20 Mayıs'ta başlayıp 28 Mayıs'ta sona erecek. Oy verme işlemleri sırasında kullanılacak malzemeler ve geçerli veya geçersiz sayılacak oyların kriterleri belirlendi. Ayrıca, oy verme sürecinde görev alacak personel ve düzenin sağlanması gibi konular da genelgede yer aldı.
19 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 31 Aralık 2022 tarihli nüfus verilerine dayanarak 81 ilin milletvekili sayılarını güncelledi. Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirler birden fazla seçim bölgesine ayrıldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen 11 şehirde ise seçmen ve milletvekili sayısında bir değişiklik olmadı.
3 Mart 2023

Türkiye'de yerel saat ile 17.00'de kapanan sandıklardan ilk sonuçlar gelmeye başladı. Yurt dışında kullanılan oyların sayımına da başlandı. Anadolu Ajansı'nın aktardığı verilere göre, yüzde 51,12'si açılan sandıklarda Tayyip Erdoğan yüzde 55,82 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 40,70 oy oranında kaldı. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 2,25 ve Muharrem İnce yüzde 1,23 oy aldı.
15 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde 20 ilçe ve 1 beldede yapılan yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazları değerlendirdi ve bu itirazları reddetti. İtirazlar, seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelikti. İtirazlar arasında AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi tarafından yapılan başvurular bulunmaktaydı. YSK'nın bu kararları, yerel seçim sonuçlarına yönelik yapılan itiraz süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirildi.
13 Nisan 2024
İşaretlediklerim