İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının az olduğunu ve Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın şansının daha yüksek olduğunu belirterek altılı masadan ayrıldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete' olarak adlandırdığı ve AKP döneminde büyüyen holdinglere yönelik eleştirileri ve bu holdinglerden '418 milyar dolarlık' hesap soracağı yönündeki açıklamaları, İYİ Parti'nin başka adaylar önermesiyle bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Serpil Yılmaz'ın iddialarına göre, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu İYİ Parti içindeki muhalefeti güçlendirdi ve 'Beşli Çete'nin İYİ Parti ile temas kurduğu yönünde kulis bilgileri var.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü kongreye götürme kararı aldı ve kendisi aday olmayacağını açıkladı. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve istifalar devam ederken, bazı milletvekilleri partinin merkez sağda konumlanamadığı gerekçesiyle rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun açıklamaları, parti içindeki bu rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne seriyor.
19 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Sözcü gazetesinden ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil, İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi tarafından yazılarına davet edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özdil'e destek mesajını daha önce Sedat Peker retweet'lemişti. Yeniçağ'ın davetini içeren paylaşımı da Peker tarafından retweet'lenerek sosyal medyada dikkat çekti.
9 Mart 2023

Haziran ayında özel bir telefon görüşmesinin sosyal medyada yayılmasının ardından CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, partisine geri döndü. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) toplantısında Erdoğdu'nun üyelik talebi kabul edildi. Bu gelişmeyle birlikte CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 134'ten 135'e yükseldi.
1 Şubat 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından 'fiilen' istifa ettiğini duyurdu. Ancak Özel, resmi olarak istifa etmeyeceğini ve kurultay sonrası durumu değerlendireceğini belirtti. Özel, grup başkanlığı görevlerini üç grup başkanvekili yürütecek. Eğer genel başkan seçilirse, otomatik olarak hem genel başkan hem de grup başkanı olacağını ifade etti.
1 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Eski bakan ve CHP üyesi Yaşar Okuyan, partiden atılmasını hukuki bulmadığını belirterek, bu durumun parti tüzüğüne aykırı olduğunu ifade etti. Okuyan, İYİ Parti çevrelerinin bu durumdan rahatsız olduğunu ve ortalığı karıştırdığını iddia etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini öne sürdü. Okuyan, CHP'den atılma sürecinin ardından istifasını verdiğini duyurdu.
23 Şubat 2023

Alp Altınörs, İYİ Parti'nin AKP ve CHP tarafından parçalandığını ve milletvekili istifalarının bu durumu gösterdiğini belirtiyor. Meral Akşener'in Saray'ı ziyaret etmesi, İYİ Parti'nin iktidar planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Anayasa değişikliği için gerekli olan 360 milletvekili sayısına ulaşamayan Cumhur İttifakı, İYİ Parti milletvekillerini hedef alıyor. İYİ Parti'nin mevcut genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Akşener'in Saray ziyaretini eleştiren bir milletvekilini partiden atmaya çalışması, partideki dağılma eğilimini artırıyor.
28 Haziran 2024

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'nin milletvekili aday listelerinde Roman vatandaşların yer almamasını eleştirerek 22 yıllık parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Türkiye'nin 10 farklı ilinden dokuz Roman vatandaşın CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu belirten Purçu, hiçbirinin partinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu listelerde yer almadığını ifade etti. Ayrıca, milletvekilliğinden de istifa etmek istediğini ancak Meclis'in kapalı olması sebebiyle dilekçesinin kabul edilmediğini bildirdi.
19 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum, Akşener'in köprüleri attığı yorumlarına neden olmuştu. Ancak sonrasında İYİ Partili yetkililerden masaya dönüşe dair olumlu sinyaller gelmeye başladı. Aytun Çıray'ın Twitter üzerinden yaptığı 'Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar.' şeklindeki paylaşımı, bu olumlu sinyalleri güçlendiren bir gelişme olarak değerlendirildi.
6 Mart 2023

Suat Kılıç, 2002-2015 yılları arasında AKP'de milletvekilliği ve 2011-2013 yılları arasında gençlik ve spor bakanlığı görevlerini yürüttükten sonra AKP'den istifa ettiğini ve Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını duyurdu. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ilkelerine ve istikametine uygun bir zeminde yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kılıç'ın katılımını il başkanları toplantısında açıkladı ve Kılıç'a parti rozetini taktı.
10 Haziran 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Engin Altay, partide değişim isteyenler arasına katılarak, önceki dönemde yürüttüğü grup başkanvekilliği görevine devam etmeme kararını ve parti içindeki yenilenme ihtiyacını dile getirdi. Altay, seçimlerde başarı elde edilemediğini ve yeni yüzlerin gelmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini savunarak, aksi takdirde partinin yerel seçimlerde gerekli heyecanı bulamayacağını ifade etti. CHP'de değişim talepleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından daha da güçlenmiş durumda.
8 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki sonuçları ve kurultay takvimini ele almak üzere bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin her seçim sonrası olduğu gibi istifa dilekçelerini sunduklarını açıkladı. Bu toplantıdan iki gün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de istifa etmişti. Kılıçdaroğlu, parti içinde devam etme yönünde mesajlar vermişti.
3 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, bir iktidar değişikliği halinde ekonomi yönetimine talip olduğunu belirtti. Bloomberg'in analizine göre Yılmaz, Erdoğan sonrası ekonomide 'devrim' vadetti. Ancak Yılmaz'ın görüşleri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamucu söylemleriyle çelişiyor. Kılıçdaroğlu, kamu-özel işbirliği projelerine verilen garantilerin sonlandırılmasını savunurken, Yılmaz devletin devamlılığını vurgulayarak bu tür anlaşmaların tanınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, CHP'nin AKP döneminde sermayeye aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar doların geri alınması konusundaki ısrarı, İYİ Parti'nin farklı bir tutum sergilediğine işaret ediyor.
24 Mart 2023

İYİ Parti'nin son anket sonuçlarına göre oy oranlarında düşüş yaşandığı ve parti içindeki istifaların arttığı belirtiliyor. 2019 Türkiye geneli oy oranı %7,30 olan İYİ Parti'nin, İstanbul'da %3,6 ve Ankara'da %6,1 gibi daha düşük oranlara gerilediği ifade ediliyor. Partiden ayrılanların ve oyunu heba etmek istemeyen seçmenlerin, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş gibi adayları destekleyeceği öne sürülüyor. Ayrıca, DEM'in büyük şehirlerdeki aday çıkarma politikalarının, mağduriyetten siyasi başarı sağlama veya kaos ortamı yaratma amacı taşıyabileceği tartışılıyor.
8 Şubat 2024

Bir dönem muhalif bir gazeteci olarak tanınan Hulki Cevizoğlu, son zamanlarda iktidar yanlısı tutum sergilemeye başlamış ve bu değişim sonrasında AKP tarafından İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. İstanbul birinci bölgede sandıkların yüzde 44'ü açıldığında AKP'nin 15 milletvekili çıkardığı görülmüş ve bu sonuçlarla Cevizoğlu milletvekilliğini garantilemiş oldu.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim