Memleket Partisi'nin kurucu ve Parti Meclisi üyesi Eşber Atila, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesinin bir görev olduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Muharrem İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini açıkladı.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

2015 yılında Eskişehir'den CHP milletvekili olarak seçilen ve daha sonra Memleket Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Gaye Usluer, CHP'ye geri dönüş yaptı. Usluer, Memleket Partisi'nden Haziran 2022'de ayrılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere 'Yuvaya dönüş' ifadesiyle geri dönüşünü duyurdu.
12 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçim ittifaklarının seçimler bittikten sonra teknik olarak sona erdiğini ifade etti ve bu durumun hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı için geçerli olduğunu belirtti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı ise, muhalefet partilerinin kendi içlerinde iş birliği yapabileceklerini, ancak şu an itibarıyla iş birliği yapılacak bir konunun gündemde olmadığını söyledi. Poyraz ayrıca, AKP ve MHP arasındaki ilişkinin 2018'den beri bir koalisyon ilişkisi olduğunu kaydetti.
1 Haziran 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partisinden istifa etmesine tepki gösterdi. Erbakan, Gülpınar'ın istifası konusunda kendileriyle istişare edilmediğini belirtti ve Gülpınar'ın halkın yüzde 79'unun istifa etmemesi yönündeki görüşüne rağmen istifa etmesini eleştirdi. Ayrıca, Gülpınar'ın AKP'ye geçeceği iddialarına da sert tepki gösterdi.
2 Eylül 2024

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

CHP Edirne milletvekili Ediz Ün, kendisine ait araçta kaçak elektronik sigara malzemeleri bulunmasının ardından partisinden istifa etti. Ün, aracını gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini ve durumla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. CHP, adli süreç tamamlanana kadar Ün'ün istifasını talep etti ve bu talep uygun görüldü. Ün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, çok yakında tekrar partisine döneceğini ifade etti.
29 Eylül 2024

İYİ Parti, milletvekili aday listesini açıkladı. Listede, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana'dan, eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu İstanbul'dan ve eski futbolcu Gökhan Zan Hatay'dan aday gösterildi. Parti, Uğur Poyraz, Ümit Özlale, Turhan Çömez gibi öne çıkan isimleri de aday listesinde üst sıralara yerleştirdi. İYİ Parti, dokuz ilde ise aday göstermeyerek bu illerde CHP adaylarını destekleme kararı aldı.
9 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), eski Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yeni dönemde kendi isteğiyle Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görev almadığını duyurdu. Atay, son genel seçimlerde Hatay'dan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. TİP, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını eleştirerek, hukukun işlemez hale getirildiğini ve Saray iktidarının faşizan karakterini vurguladı. Ayrıca, AKP'nin siyasi partileri yeni bir kuşakta dizayn etme çabalarına karşı TİP'in solda yeni bir odak yaratma stratejisi üzerinde durduğu belirtildi.
5 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, partisinin altılı masadan ayrılma kararının ardından yapılan tartışmalar hakkında konuştu. Usta, masanın başlangıçtaki çalışma ilkelerine dönülmesi durumunda İYİ Parti'nin sürece devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İYİ Parti'nin anketlerle halkın tercihlerini yansıtacak bir aday belirleme isteğine değindi ve bu konuda CHP'nin tutumunu eleştirdi. İYİ Parti'nin altılı masaya dönüş kararının parti içinde değerlendirileceğini ve henüz kesin bir karar verilmediğini belirtti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), eski Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yeni dönemde kendi isteğiyle Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görev almadığını duyurdu. Atay, son genel seçimlerde Hatay'dan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. TİP, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını eleştirerek, hukukun işlemez hale getirildiğini ve Saray iktidarının faşizan karakterinin bir işareti olduğunu belirtti. Ayrıca, AKP'nin siyasi partileri yeni bir kuşakta dizayn etme çabalarına karşı TİP'in solda yeni bir odak yaratmak üzere ittifak imkanlarını değerlendireceği ifade edildi.
5 Ağustos 2024

Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden milletvekili olarak seçilen Suat Pamukçu, partisinden 20 Şubat'ta istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak, partisinin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaşmasını ve mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde temel görüşlerden sapma olduğunu belirtti. Pamukçu, istifasının ardından AKP'ye katıldı ve parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.
24 Mart 2024

Mehmet Metiner, AK Parti'nin son seçimlerde CHP'ye değil, kendi iç sorunlarına yenildiğini ifade etti. Kendi nefsine yenik düşen parti üyelerinin, partinin küçülmesine neden olduğunu ve bu durumun kibir virüsü nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Metiner, partinin yeniden ilk günkü aşk ve öz değerlerle inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ve devletin değil, milletten yana olması gerektiğini ifade etti.
5 Nisan 2024
İşaretlediklerim