Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan bir kadın, internette tanıştığı ve kendisini ABD'li ünlü aktör Brad Pitt olarak tanıtan bir kişi tarafından 170 bin avro dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcı, kadına Brad Pitt'in fotoğraflarını göndererek ve onunla film çekme vaadiyle güvenini kazandı. Dolandırıcı daha sonra kadından çeşitli giderleri karşılamak için para talep etmeye başladı. Kadının avukatı, dolandırıcı hakkında dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından şikayette bulunduklarını açıkladı.
30 Haziran 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

Hollywood yıldızı Brad Pitt, 1994 yılında satın aldığı ve eski eşi Angelina Jolie ile birlikte yaşadığı Los Angeles'taki evini 40 milyon dolara sattı. Yaklaşık 2 dönümlük arazi üzerinde bulunan ve çeşitli eklemelerle genişletilen bu evde çiftin çocukları da büyümüştü. Pitt, evi ilk olarak meslektaşı Cassandra Peterson'dan 1.7 milyon dolara satın almış ve zamanla bitişik arsaları da ekleyerek mülkünü genişletmişti.
30 Mart 2023

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, 'Call Her Daddy' adlı podcast yayınında eski sevgilileri Ben Affleck ve Brad Pitt hakkında açıklamalarda bulundu. Affleck'in yatakta 'teknik olarak mükemmel' olduğunu belirtirken, Pitt ile 'müthiş bir kimya' yaşadıklarını ifade etti. Pitt ile 'Seven' filminin setinde tanıştıklarını ve ilk görüşte aşık olduklarını anlattı. Paltrow, Pitt'le nişanlandıktan sonra evlenmeye hazır olmadığını, kendini henüz bulamadığını fark ettiğini dile getirdi. Ayrıca her iki eski sevgilisinin de iyi öpüştüğünü söyledi ve kızının bu yorumları dinleyeceği düşüncesiyle mahcubiyetini ifade etti.
3 Mayıs 2023

Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Chris Pratt'in seslendirdiği, lazanya düşkünü kedi Garfield'ın yeni animasyon filmi 'The Garfield Movie'nin ilk fragmanı yayınlandı. Filmde Garfield'ın kayıp babası Vic karakterini Samuel L. Jackson, sahibi Jon karakterini ise Nicholas Hoult seslendiriyor. Mark Dindal tarafından yönetilen film, 24 Mayıs 2024'te sinemalarda olacak. Filmin konusunda Garfield, köpek arkadaşı Odie ile birlikte kayıp babası Vic'in riskli bir soygununa katılıyor.
14 Kasım 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

Jennifer Lopez'in başrolde oynadığı ve Brad Peyton'ın yönettiği yeni Netflix filmi Atlas, yapay zekaya olan güveni sorguluyor. Filmde, insanlığı yok etmeye çalışan Harlan isimli bir yapay zekayı durdurmak için Smith adında başka bir yapay zekayla işbirliği yapmak zorunda kalan Atlas Shepherd'in hikayesi anlatılıyor. Film, yapay zekanın hem iyi hem de kötü yanlarını gözler önüne seriyor ve izleyicilere yapay zekaya olan güvenin dinamiklerini düşündürüyor. Ipsos Consumer Tracker'a göre, insanlar yapay zekanın kötüye kullanılmasından kaygılı olsalar da, yapay zekaya insanlardan daha fazla güvenme eğilimindeler.
28 Mayıs 2024

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Yönetmen Ferzan Özpetek, İtalyan lüks spor otomobil markası Maserati için 'Yol Arkadaşları' isimli bir kısa film çekti. Film, aile bağları, otomotiv tutkusu ve yaşam hakkında bir hikaye anlatıyor. Üç kardeşin, babalarıyla yeniden bir araya gelme niyetiyle yaptıkları yolculuğu konu alıyor. Filmin ilk fragmanı yayınlandı.
4 Ağustos 2023

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024
İşaretlediklerim