Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Gareth Edwards, 'Godzilla' ve 'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' filmlerinden sonra yedi yıl aradan sonra 'The Creator' isimli yeni bir bilim-kurgu filmi ile dönüyor. Film, John David Washington ve Gemma Chan'ın başrollerini paylaştığı ve yapay zeka güçleri ile insan türü arasındaki bir savaşı ele alıyor. Filmde, Joshua isimli eski bir özel kuvvetler ajanının, insanlığı sona erdirme gücüne sahip bir yapay zeka silahını yok etmek için görevlendirildiği anlatılıyor. Fragmanı yayınlanan film, 29 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
19 Mayıs 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

ABD merkezli dijital yayın platformu Paramount+ Türkiye'de marka başvurusu yaptı. Ücretli aboneliğe dayanan video-dizi-film sağlayıcısı Paramount+'ın 11 Ekim 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yaptığı belirtildi. Başvurunun henüz giriş aşamasında olduğu ve başvuru kararının yaklaşık altı ay sonra sonuçlanacağı ifade edildi.
5 Kasım 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Bu yıl 95'inci kez düzenlenen Oscar ödülleri için aday gösterilen filmler ve bu filmlerin hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi verilmiştir. 'The Banshees of Inisherin', 'Everything Everywhere All at Once', 'All Quiet on the Western Front' gibi birçok film birden fazla kategoride adaylık kazanmıştır. Filmler, Netflix, Prime Video, Disney+, Apple TV, MUBİ ve Bein Connect gibi çeşitli dijital platformlarda ve sinemalarda izleyicilerle buluşmaktadır.
11 Mart 2023

Bu hafta sekiz yeni film vizyona giriyor. 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa'yı anlatıyor. 'Şeytan Tohumları', kökenleri hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor. Diğer filmler arasında 'Gizlenen', 'Ammon', 'Biaz: Kara İyenin Laneti', 'Yapay Sevgilim', 'Karganın Uykusu' ve 'Keçigiller' bulunuyor.
24 Mayıs 2024

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

2024 Oscar ödüllerinde Emma Stone, iki Oscar kazanan sekizinci aktris olma şansına sahip. Barbie'nin film müziği, filmin kendisinden daha yüksek ödül kazanma ihtimaline sahip. Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film ödüllerinin aynı filme gitmesi trendini sonlandırabilir. Bradley Cooper, en çok Oscar adaylığı alıp ödül kazanamayanlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. İki eşcinsel oyuncu aynı yıl Oscar'a aday gösterildi. Martin Scorsese, en yaşlı en iyi yönetmen adayı oldu. American Fiction filmi, iki siyah oyuncunun aday gösterildiği ilk film olarak tarihe geçti. Robert Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Robbie Robertson, ölümünden sonra en iyi film müziği kategorisinde aday gösterildi.
10 Mart 2024

Hollywood oyuncusu Robert Pattinson, ES dergisine verdiği röportajda, erkeklerin de mükemmel beden baskısı altında olduğunu ve bu hedefin imkansız olduğunu ifade etti. Kendisinin de bu baskıya maruz kaldığını ve çeşitli diyetler denediğini, özellikle kalori saymanın bağımlılık yarattığını söyledi. Ayrıca, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından yönetilen ve Edward Ashton'ın romanından uyarlanan distopik bilim kurgu filmi Mickey 17'de başrol oynayacağını belirtti.
21 Ocak 2023

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Timothée Chalamet’nin Bob Dylan’ı canlandırdığı biyografik müzikal 'A Complete Unknown' filminden ilk fragman yayınlandı. Fragmanda Chalamet, Dylan olarak New York sokaklarında yürürken ve bir konserde sahneye çıkarak 'A Hard Rain’s A-Gonna Fall' şarkısını seslendirirken görülüyor. Film, Dylan’ın genç yaşta müzik kariyerindeki yükselişini anlatıyor ve ABD’de aralık ayında, Britanya ve İrlanda’da ise ocak ayında vizyona girecek.
25 Temmuz 2024

Emin Alper'in yönettiği ve başrollerinde Mehmet Günsür ile Aslı Enver'in yer aldığı 'Arayış' dizisinin ilk görselleri paylaşıldı. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve mutsuz bir karakter olan Nisan'ın, kaybolan arkadaşının izini sürerken gizemli bir tarikatla karşılaşmasını ve bu tarikata rağmen bir maceraya atılmasını konu alıyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olup 'çok yakında' ekranlarda olacağı belirtiliyor.
20 Mart 2023

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Yönetmen ve senarist Emin Alper tarafından çekilen 'Kurak Günler' filmi, Cannes Film Festivali ve diğer ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildikten sonra ödüller kazanmıştır. Film, politik ve psikolojik gerilim unsurlarını içerir ve bir kasabada yaşanan çekişmeleri konu alır. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un olduğu film, 19 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyicilerle buluşacak.
21 Nisan 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotlarından biri olan Lewis Hamilton, İsrail'in ağır saldırıları ve ablukası altında büyük can kaybı yaşanan Gazze için acil ateşkes çağrısında bulundu. Instagram hesabı üzerinden Filistin'deki insanlara destek mesajı yayınlayan Hamilton, Ramazan ayında ailelerin bir arada olabilmesi ve sürekli yıkım ile şiddet tehdidinden kurtulabilmesi için kalıcı bir ateşkes ve rehinelerin iadesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Hamilton'ın kariyerine önümüzdeki sezon Ferrari adına devam edeceği bilgisi de verildi.
20 Mart 2024
İşaretlediklerim