Borsada yılın zirvesine tırmanan 30 hisse, yıllık ortalama yüzde 225 oranında getiri sağladı. Bu hisseler arasında bankacılık, holding, ulaştırma, perakende ticaret, petrol, otomotiv ve içecek sektörü hisseleri öne çıkıyor. Banka hisseleri, yüksek getiri oranlarıyla yatırımcıların gözdesi olurken, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası ve Garanti Bankası en yüksek getiriyi sağlayan hisseler arasında yer aldı. Ayrıca, Koç Holding, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları, Pegasus, Bim Mağazalar, Ford Otosan, Tofaş Oto. Fab., Anadolu Efes ve Coca Cola İçecek de yüksek getiri oranlarıyla dikkat çekiyor.
23 Mayıs 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören yedi şirket, dün hisse geri alımı yaptı. Bu şirketler AHGAZ, ENERY, GEDIK, MAGEN, NATEN, ESEN ve MPARK olarak sıralanıyor ve geri alınan hisse miktarları sırasıyla 300 bin, 14 bin 660, 149 bin 342, 200 bin 400, 11 bin 200, 228 bin 250 ve 30 bin adet olarak belirtilmiştir. Bu işlemler, Borsa İstanbul'un 11 Mart 2024 tarihinde düşüşle kapanmasının ardından gerçekleşmiştir.
12 Mart 2024

Zeynep Aktaş'ın yazısında, borsada son günlerde yükselişte olan ve düşüşte olan hisseler ele alınıyor. Akdeniz Yatırım Hol., Vakıflar Bankası, Şok Marketler Ticaret, Batısöke Çimento ve Anadolu Efes hisseleri son dört gündür yükselişte. Öte yandan, Girişim Elektrik Sanayi, Politeknik Metal, Cw Enerji, Alfa Solar Enerji ve Garanti Yat. Ort. hisseleri düşüşte. Ayrıca, konut piyasası fiyatlarındaki düşüş trendi ve çeşitli ekonomik gelişmeler de yazıda yer alıyor.
14 Haziran 2024

Zeynep Aktaş'ın analizine göre, Tetamat Gıda ve Kuştur Kuşadası Turizm hisseleri yıllık bazda sırasıyla %2459 ve %5359 oranında değer kazanmıştır. Bu hisselerin düşük fiili dolaşımdaki hisse adetleri performanslarını etkilemiştir. Ayrıca, borsada Aydem Enerji, Sinpaş GMYO, Zorlu Enerji, Karsan Otomotiv ve Pegasus gibi şirketler yatırımcıların ilgisini çekmekte ve yıl içi getirileri %40'ın üzerinde gerçekleşmiştir. Listede yer alan diğer hisselerin çoğu %400 ile %900 arasında değer kazanmıştır.
24 Nisan 2024

İş Bankası, A, B, C grubu hisseleri için yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılı karından nakit kar payı dağıtımına 01 Nisan 2024 tarihinde başlanacağını belirtti. Yönetim kurulu kararıyla, kâr dağıtımının detayları ve prosedürlerin tamamlanması sonrası, temettü ödemesi genel kurulun onayına sunulacak. Ayrıca, kurucu intifa senetlerine dağıtılacak kâr payı, KAP sistemindeki teknik kısıtlar nedeniyle 'imtiyazlı pay sahiplerine dağıtılan kâr payı' olarak gösterilecek.
13 Mart 2024

Zeynep Aktaş, borsada yatırımcıların radarında olan hisseleri değerlendirdi. İş GMYO, Tümosan Motor, Ülker Bisküvi, Enerjisa Enerji ve Enka İnşaat hisseleri yükselişte. Metemtur Yatırım, Tofaş Oto. Fab., Gersan Elektrik, Avrasya Petrol ve Turizm ve Politeknik Metal hisseleri ise düşüşte. Ayrıca, pay piyasasında yabancı yatırımcıların yılın ilk yarısında 1,8 milyar dolar net satış yaptığı belirtildi.
17 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. DGATE, INTEM ve SMART hisseleri 28 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. KERVN, MEPET ve TGSAS hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından uygulanmaktadır.
29 Şubat 2024

Zeynep Aktaş, son bir yıl içerisinde %200'den fazla getiri sağlayan ve FK oranı 15'in, PD/DD oranı 8'in altında olan şirketleri inceledi. Türkiye Sigorta, Anadolu Sigorta, Ülker Bisküvi ve Türk Traktör gibi şirketler, yüksek getirileri ve düşük değerleme oranlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu şirketler, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunarken, Akbank, TAV Havalimanları, İş Yatırım Menkul Değerler, Yapı ve Kredi Bankası, Tüpraş, Türk Telekom, Garanti Bankası ve Akfen Yenilenebilir Enerji de benzer kriterlere sahip diğer şirketler arasında yer alıyor. Yatırımcıların bu şirketleri yakından takip etmesi, portföylerini çeşitlendirmek ve yüksek kazanç elde etmek için önemli bir adım olabilir.
17 Mayıs 2024

Borsa İstanbul'da MIPAZ ve PKART hisselerine 13 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanmaya başlandı. Aynı dönemde KARYE hisseleri için de emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu belirtiliyor.
14 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da MARBL, REEDR, DOFER ve UFUK olmak üzere dört hisse senedine yeni tedbirler getirildi. MARBL ve REEDR hisseleri 14 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. DOFER hisselerine aynı dönemde brüt takas uygulanırken, UFUK hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
15 Şubat 2024

TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyımlığa devredilen şirketlerin son durumu hakkında bilgi verdi. 1371 şirketin kayyımlık görevine devredildiği, şu anda 994 şirketin kayyımlık görevinde olduğu belirtildi. Ayrıca, bugüne kadar 643 şirketin kayyımlık kararının mahkemelerce kaldırıldığı ve eski sahiplerine iade edildiği açıklandı. İade edilen şirketler arasında Karteks Tekstil, Uğur Soğutma ve Fi Yapı İnşaat gibi firmalar bulunuyor.
15 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da 19 Şubat 2024 tarihinde, iki hisse senedi için yeni tedbirler uygulamaya konuldu. Investing kaynaklarına göre, ETYAT hisseleri 18 Mart'a kadar emir paketi tedbiri altında işlem görecekken, AVHOL hisseleri için aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve şeffaflığını korumak amacıyla alınmıştır.
19 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da PATEK ve VESTL hisseleri 21 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. EUKYO hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, GARFA hisselerine ise brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından yönetilmesi amacıyla alınmıştır.
22 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete’deki kararlara göre, 12 şirketin hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) aktarıldı. Bu karar, 6741 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi gereğince alındı ve şirketlerin ana ortaklık-iştirak ilişkileri korunarak gerçekleştirildi. Aktarılan şirketler arasında Koza-İpek Holding ve Koza Altın İşletmeleri gibi önemli firmalar bulunuyor.
20 Ağustos 2024

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı. HES Hacılar A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ve Boyçelik Metal A.Ş.'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri 22 milyar lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacak. Bizim Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ise 380 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. İhaleler 13 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
9 Temmuz 2024

Mahkeme, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. için üç ay süreli konkordato kararı verdi ve şirketin hisseleri Borsa İstanbul'da işleme kapatıldı. Şirket, alacaklıların başlatacağı haciz işlemleri sebebiyle üretim faaliyetlerinin aksamaması için konkordato başvurusunda bulundu. Bu süreçte şirket, bankalar ve alacaklılarla borçların yeniden yapılandırılması için görüşmeler yürütecek. Mega Polietilen hisseleri, 9 Mayıs'ta tarihi zirveyi gördükten sonra değer kaybetmeye başladı ve 2 Ağustos'tan 19 Ağustos'a kadar yüzde 38 değer yitirdi.
20 Ağustos 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım yönetimindeki Erciyes Anadolu Holding’e ait HES Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik’i satışa çıkardı. 28 Ağustos 2024’te düzenlenecek ihaleyle Hazine payları satılacak şirket için 22 milyar lira muhammen bedel tespit edildi. Kayseri’deki iki fabrikada yaklaşık 1100 personelle üretim yapan HES Kablo, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 91. sırada yer alıyor ve kablo ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyor.
19 Temmuz 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ağustosta kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 azalırken, kapanan şirket sayısı yüzde 5,7 arttı. Ocak-ağustos döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 azalarak 71 bin 661’e geriledi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 25,4 artarak 16 bin 634’e yükseldi.
20 Eylül 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ağustosta kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 azalırken, kapanan şirket sayısı yüzde 5,7 arttı. Ocak-ağustos döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 azalarak 71 bin 661’e geriledi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 25,4 artarak 16 bin 634’e yükseldi.
20 Eylül 2024

Formet Metal ve Cam Sanayii AŞ, 23 Şubat 2024 tarihinde 200 bin adet hissesini geri aldı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre, bu işlemle birlikte şirketin sahip olduğu toplam hisse sayısı 585 bin 772 adete ulaştı. Geri alınan hisselerin şirket sermayesine oranı %0,10885 olarak belirlendi. Bu işlem, 25 Aralık 2023 tarihli yönetim kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında gerçekleştirildi.
25 Şubat 2024
İşaretlediklerim