Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun babası ve amcası, çocuğu ahıra zincirle bağlayıp dövdükleri iddiasıyla tutuklandı. Çocuk, babası, ağabeyi ve amcasının kendisine arabayla çarptıklarını, daha sonra götürdükleri ahıra zincirle bağlayarak dövdüklerini iddia ederek şikayette bulundu. Baba ve amca, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
24 Ağustos 2023

30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Savcılığı, kazanın ardından 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alınıp serbest bırakılan Şeyh Mahmud'un, Göçer'in ölümünün ardından yeniden gözaltı kararı çıkarıldığını, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta kaçtığı için bu kararın yerine getirilemediğini açıkladı. Şu anda Şeyh Mahmud'un yakalanması için uluslararası prosedürler dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, 'FETÖ' suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakıldı. Serbest bırakılma kararı, Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçakları talep ettiği ve yabancı yatırımları çekmeye çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Topuz, Eylül 2017'de gözaltına alınmış ve 'silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan sekiz yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Topuz'un avukatı ve ABD İstanbul Konsolosluğu Sözcüsü, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
27 Kasım 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 16'sı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Polat çifti, beyan ettikleri aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya cevap veremedi. Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtildi.
4 Kasım 2023

Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden altı yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti. Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olduğu' gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış ve Yusuf Kerim kanser tedavisi gördüğü sırada annesinden ayrı kalmıştı. Kamuoyunun ve siyasetçilerin baskısıyla yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine kadın hükümlünün cezasının infazının bir yıla kadar ertelenebileceğine ilişkin bir madde eklenmiş ve Gülten Sayın 18 Nisan'da tahliye edilmişti.
2 Ekim 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

İstanbul Eyüpsultan'da üç erkek kardeş, çöplerle dolu bir evde çıplak olarak bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve polis tarafından yapılan müdahale sonucu çocuklar koruma altına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından iyi oldukları belirlenen çocuklar, devlet tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan anne ve baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annenin evi terk ettiği ve babanın ara sıra eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi paylaşıldı.
26 Ocak 2023

Habertürk, bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haberle ilgili başlattığı soruşturma sonucunda muhabirin çocuğa nasıl konuşması gerektiğini dikte eden ön konuşma yaptığını tespit etti. Bu durum gazetecilik ilkelerine aykırı bulunarak muhabirin işine son verildi. Habertürk, haberdeki çocuktan ve izleyicilerden özür diledi ve haberin düzeltilmesini kamuoyuna duyurdu.
24 Ocak 2023

Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, 18 yaşındaki Jazmin Paez isimli bir anne, üç yaşındaki oğlunu öldürmek için kiralık katil tutmaya çalıştı. Anne, bu amaçla bir 'sahte kiralık katil sitesi'ne başvurdu ve oğlunun fotoğraflarını ve cinayetin işleneceği adresi paylaştı. Site sahibinin durumu polise bildirmesi üzerine, anne gözaltına alındı ve çocuk koruma altına alındı.
20 Temmuz 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023
İşaretlediklerim