İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu M.H.Ş.M., bilirkişi raporunda 'asli kusurlu' olarak tespit edildi. 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamıştı.
7 Aralık 2023

İsmail Saymaz, bir trafik kazasının ardından yurt dışına kaçış planı yapmakla suçlanan Bülent Cihantimur'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede dört yalan söylediğini iddia etti. Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur ve eşi Eylem Tok'un kazadan sonra İstanbul Havalimanı'na gitmek üzere bir sürücü tarafından taşındığı, ancak Bülent Cihantimur'un ifadesinin başlangıçta alınmadığı belirtildi. İsmail Saymaz'ın bu duruma tepki göstermesinin ardından, Cihantimur iki hafta sonra savcılığa çağrılarak ifade verdi.
17 Mart 2024

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesinde tatil için bulunan 8 yaşındaki Ö.B, akrabalarının evinde bulunan tüfekle oynarken annesi H.B'yi kazara vurdu. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Ağustos 2023

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kasığına sürttüğü için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. tahliye edildi. Sosyal medya videosu dolaşıma girince A.E.S., 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından 20 Eylül'de tutuklanmıştı. Üç yıla kadar hapis cezası istenen A.E.S., 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırıldı ancak hükmün açıklanması geriye bırakıldı ve sanık tahliye edildi.
13 Ekim 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök'ün ikinci duruşmasında tahliye kararı verildi. Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Gök, 14 Eylül'deki ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Gök, 2017'de Diyarbakır'da yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anını fotoğrafladığı için 'kasten öldürmek' suçlamasıyla yargılanan polis hakkında dava açılmasına rağmen kendisi hakkında da dava açılmıştı.
5 Aralık 2023

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra annesiyle birlikte Mısır'a ve ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un tutukluluğuna devam kararı verildi. Savcı, Cihantimur'un yeniden kaçabileceği gerekçesiyle serbest bırakılma talebine itiraz etti. Cihantimur, Türkiye'nin talebi üzerine ABD'de yakalanmış ve tutuklanmıştı. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesinde iki çocuk annesi Nazlı K'nin balkondan düştüğü iddia edildi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olayla ilgili çalışma başlatarak kadının eşi U.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.
9 Eylül 2023

Ankara Valiliği, internet üzerinden satışa çıkarılan ve daha sonra IŞİD'li bir aileye verilen Ezidi kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Çocuğu kaçıran ve satışa çıkaran kişi ise tutuklandı. Bu durum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki çocuğun IŞİD'li aileye teslim edildiğinin ortaya çıkması sonrasında yaşandı. Çocuk, 2021'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla kurtarılmıştı.
27 Ekim 2023
İşaretlediklerim