Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi kavgaların ne AKP'ye ne de CHP'ye fayda sağlayacağını, ancak milletin zarar göreceğini belirtti. Özel, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara indirme sözünü tutmadığını ve bu durumun emekli, asgari ücretli ve çalışanları üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ve ülkenin artık kavga, gerginlik istemediğini vurguladı. Konuşmanın ardından sosyal market, kent lokantası ve parkların açılışı yapıldı.
12 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'ni eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun edip atamadığı öğretmenleri kusurlu öğretmenlere dönüştüreceğini ve diplomalarını çalacağını iddia etti. Özel, bu durumu Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası olarak nitelendirdi. Ayrıca, teklifin yeterince tartışılmadan geçirilmek istendiğini ve bu durumun öğretmenlerin haklarını gasp edeceğini belirtti. Özel, eğitim müfredatının anayasa yapmak kadar önemli olduğunu vurguladı.
5 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki AKP İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yumuşama adı altında kırmızı çizgilerden taviz verilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin milletin değişim ve yenilenme taleplerinin farkında olduklarını ve bu mesajların gereğini yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdüğünü ve enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüş trendine gireceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine karşılık olarak Kurban Bayramı'ndan önce iadeiziyarette bulunacağını da açıkladı.
1 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin SGK borçlarını hatırlatarak, borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, CHP'li belediyelerin borçlarını ödememek için mazeret ürettiklerini ve bu durumun hizmetleri aksattığını belirtti. Özel ise Erdoğan'ın açıklamalarının belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak amacı taşıdığını ve halkın bu durumu ilk seçimde değerlendireceğini ifade etti. Erdoğan, SGK'ya en fazla borcu olan belediyelerin CHP'li olduğunu ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini vurguladı.
27 Temmuz 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ihtimalini değerlendirerek, bir buçuk yıl içinde erken seçim olabileceğini belirtti. Özel, halkın erken seçim talebinin yükseldiğini ve bu talebi dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefetin yumuşaması gerektiği yönündeki açıklamalarına karşı çıkarak, mevcut zorluklar altında muhalefetin yumuşamasının mümkün olmadığını ifade etti. Özel, normalleşme sürecinin önemli olduğunu ancak yumuşama teriminin terk edilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Erdoğan'ın yanında bulunan boş koltuk sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu koltuk, Erdoğan'ın hem AK Parti lideri hem de cumhurbaşkanı olarak üstünlük kurma ve tek lider olma mesajı verdiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bu durumun protokol kuralları açısından da bir mesaj içerdiği, Erdoğan'ın koltuğunun tek olması ve Özel'in yanında boş bir koltuk bulunması dikkat çekti.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kitleler Erdoğan’a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek' sözüne yanıt veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 'terörist sevici' olarak nitelendirdi. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nu demokrasi anlayışı konusunda eleştirdi ve partisinde demokrasiyi işletmeyen bir kişi olduğunu iddia etti.
5 Eylül 2023
İşaretlediklerim