Japonya'nın Hiroşima eyaletinde, bir kaplama fabrikasının güvenlik kameralarına yansıyan ve sonrasında kaybolan bir kedinin, fabrikadaki altı değerlikli krom (Kromiyum-6) dolu bir tanka düştüğünden şüpheleniliyor. Fabrika çalışanları ve Fukuyama Belediyesi, kedinin dokunulduğunda veya solunduğunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek kimyasal maddeyle temas etmiş olabileceği konusunda halkı uyardı. Belediye, kedinin bulunması için devriyeleri artırdı ve eğer anormal görünen bir kediyle karşılaşılırsa, ona dokunulmaması ve yetkililere haber verilmesi gerektiğini belirtti.
14 Mart 2024

Kanada'nın Toronto şehrinde bulunan Toronto Music Garden'da yaban arıları çiçeklerden polen toplarken görüntülendi. Bu olay, bahçenin biyolojik çeşitliliğini ve ekosistem sağlığını vurguluyor. Yaban arıları, polen toplama faaliyetleriyle bitkilerin tozlaşmasına katkıda bulunarak bahçenin ekolojik dengesini koruyor.
21 Haziran 2024

Aydın'ın Söke ilçesi sınırlarındaki Beşparmak Dağı'nda yeni bir bitki türü keşfedildi ve 'Latmos kazgagası' adı verildi. Adnan Menderes Üniversitesi'nden Dr. Varol Aydın ve Prof. Dr. Hasan Yıldırım tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bitkinin literatürde kaydının olmadığı belirlendi. Bitkinin bilimsel ismi 'Corydalis varolaydinii' olarak belirlendi ve bu keşif uluslararası bir dergide yayımlandı. Prof. Yıldırım, Latmos'un korunması gerektiğini vurguladı ve bölgenin madencilik faaliyetlerinden olumsuz etkilendiğini belirtti.
26 Ağustos 2024

Küçük Mariana meyve yarasası, bilim insanlarının biyolojisi veya davranışları hakkında yeterli bilgi edinemedikleri bir tür olarak biliniyordu. Bu tür, Pasifik adası Guam'da bulunuyordu ve 'Pteropus tokudae' olarak biliniyordu. 1960'larda yapılan bir araştırmada, bu türden yalnızca bir örnek bulunmuş ve bu örnek, türün bilinen son örneği olmuştur. Uzun süre gözlemlenememesi üzerine ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından neslinin tükendiği resmi olarak ilan edilmiştir.
24 Nisan 2024

Ekonomist Onur Çanakçı, Türkiye'nin ekonomik politikalarının sürdürülemez olduğunu ve bu nedenle Gaye Erkan ile Mehmet Şimşek'in görevlerinden ayrılacağını öngörmüştü. Faiz oranlarının yüzde 8.5'ten yüzde 45'e yükseltilmesi beklenen ekonomik canlanmayı ve Türk Lirası'nın değer kazanmasını sağlamadı, aksine dolar kuru 30 liranın üzerine çıktı. Gaye Erkan, görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisine ve ailesine yönelik itibar suikastı kampanyası düzenlendiğini belirterek, görevinden ayrıldığını duyurdu.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim